GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Temmuz 2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von BaFRaLi55 pid='97318' dateline='1405945882'

    Burada fena yağmur yağiyor Umut (Samsun/Bafra)


    Doğrudur ''BaFRaLi55'' yağış zaman zaman hafifleyedebilir, ancak dediğim gibi öngörüm akşam 22:00'a kadar zaman zaman kuvvetli yağmur devam edecek.

  • Zitat von oxe pid='97322' dateline='1405954301'

    umutcan 22 den sonra tamamen kesilir mi oraj?


    ''oxe'' Giresun Merkez için kuvvetli demiyorum bak buna dikkat et belki zaman zaman etkisini arttırır.
    Bunun dışında yaptığım tahminde 22:00 dememim sebebi GFS 18:00 için kuvvetli diyor saydığım yerlerde ancak 24:00'da bölgeden yağışı çekiyor. Bu durumda 21:00-22:00 gibi yağışın etkisini kaybetmesi demek.

  • umutcan şuan hava açık ve gün boyu açıktı radara bakarsan kütle falan yok piyasada artık agustosa kadar sistem yok di mi?

  • Zitat von oxe pid='97329' dateline='1405959510'

    umutcan şuan hava açık ve gün boyu açıktı radara bakarsan kütle falan yok piyasada artık agustosa kadar sistem yok di mi?


    Şuan modeller öyle söylüyor.
    Ben başından beri çok kuvvetli demedim akşam modelleri biraz kuvvetlendirmişti onuda belirttim ancak 1-2 gün önceki modeller aynı günki modellerden daha sağlam çıkıyor. :D

  • umutcan bundan sonra karadeniz daha hafif sistemler mi alır yani o patlamayı yaptı bu sistemde bence sen ne dersin?

  • Zitat von oxe pid='97344' dateline='1406023246'

    umutcan bundan sonra karadeniz daha hafif sistemler mi alır yani o patlamayı yaptı bu sistemde bence sen ne dersin?


    Bunun için kimse net birşey söyleyemez bence...;)
    Tahminler yürütülebilir ki; bu hem tutarsız hemde kendimizi kandırmak olur. O yüzden ancak kısa vadede sistemler geldikçe kuvvetleri hakkında bilgileri verebiliriz. :)

  • yeni sistem bayramdan sonraya mı kaldı bayramda hava güzel olucak diyebilir miyiz bayram havasına yönelik bi konu açılır mı?

  • Zitat von oxe pid='97349' dateline='1406039282'

    yeni sistem bayramdan sonraya mı kaldı bayramda hava güzel olucak diyebilir miyiz bayram havasına yönelik bi konu açılır mı?


    Büyük ihtimal açılacaktır.Açılmazsa olmaz. :)

  • umutcan bazı siteler perşembe ve pazar gecesi hafif yagıs olabilir demiş bu ne tür bi yagış olır orajsız kısa süreli bi serpinti şeklinde mi?

  • ''oxe'' önümüzdeki günlerde genel olarak dağlık kesimler ile Artvin-Ardahan-Erzurum civarında yağış geçişleri olabilir.


    Giresun için önümüzdeki günlerde dağlık kesimlerde yağışlar oluşabilir.Bunun dışında Perşembe gecesi ile Cuma öğle saatleri arasında belirsizde olsa Giresun / Merkez kısa süreli bir geçişe sahne olabilir ama modellerde kararsızlık var.Akşam güncellemesini beklemekte yarar var bunun dışında yarınki güncellemeleri izlemekte yağışın gidişatı hakkında bize bilgi verir.

  • umutcan son güncellemer ne diyor pazar günü rize civarına kuvvetli bile vermiş ecmwf sen ne diyorsun nolur bundan sonra?

  • Zitat von oxe pid='97402' dateline='1406182704'

    umutcan son güncellemer ne diyor pazar günü rize civarına kuvvetli bile vermiş ecmwf sen ne diyorsun nolur bundan sonra?


    Modellerdeki kararsızlık halen devam ediyor.
    Pazar günü Rize için gün boyu yağış var ancak yağış kuvvetli olmaz gün boyu yağacağını göz önünde bulundurarak toplam yağışın miktarına göre kuvvetli vermiştir diye düşünüyorum ben.
    Dediğim gibi sizin orası için belirsizlik devam ediyor oxe, bence Karadeniz dağları boyunca yağış uzanacaktır.
    Merkez için ise önümüzdeki 3 gün bu dağlardaki yağışlar belki etki yapabilir ancak kararsızlıktan dolayı bu yağış ne zaman olur dersen bunun için net birşey söyleyemem.

  • Uyarı:Önümüzdeki saatlerde ve gün içinde Edirne-Tekirdağ-Kırklareli ve Çanakkale çevreleriyle Kastamonu-Sinop-Bolu-Çankırı boyunca beklenen kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış ile birlikte etkili olabilecek muhtemel dolu yağışına karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

  • umutcan oraj fırtına gibi durumlar ollur mu mı olursa hafif mi olur sakin yağışlar mı olucak bunlar bu konuda bilgi var mı?

  • Uyarı:Gece saatlerinden itibaren Rize'nin doğu ilçeleri (Pazar,Ardeşen ve Fındıklı) ve Artvin'in kuzey ilçeleri'nde (Arhavi,Hopa ve Borçka).Şiddetli (76-100 kg) ve yer yer Aşırı yağış (100 kg üzeri) bekleniyor.Yağışla beraber dolu,Yıldırım ve kısa süreli fırtına olabileceğinden dikkatli olunmalı.


    Radar dinamit gibi her an patlayabilir.

    Einmal editiert, zuletzt von HvFrm(Hf) ()