GFS ve ECMWF Yorumlamaları (Mart 2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Efsane - Semih Üstad . Nerdesin ? Kar garanti demiştin ! Sabah bu akşam için konu açıcağını söylemiştin.. En azındam model yorumlarını bekliyoruz bu alşam için. Olmaz ama böle :)

  • Arkadaslar bayadir yazmiyordum cunku bende bu kistan umudumu kesmistim takip etmeme ragmen yazicak umut wericek bi somut veri bulamiyodum.fakat sizinle edindigim bir bilgiyi paylasmak istiyorum.oncelikle ben ist.universtesinde cogrfya bolumunde okuyan 3.sinif ogrencsyim.hocalarimiz bize hava olaylari dersine yardimci amacli yabanci ulkelerden konusabilecegmz hava olaylaryla ilgilenen kisiler bulup facebook gibi sosyal aglarda sohbet edp bilgi paylasmamiza yardimci oluyolar.sunuda belirtmelyim bulduklari insanlar elbette unlu meteorolji mhndisi degiller bizim gibi hava delisi insanlar:) isvecten konustugum bir arkadasim var ve yine bole havadan konusurken bir bilgi paylasti dedgine gore biliyosunuz isvc norvec gibi ulkelerde bile kis aylarinda duzgun kar olmadi.onlarin meteorlji enstrusunde bile yani SMHI da bile bu yagissiz kis konusulmus fakat mart aynin bu aylara karsi nispet yapar gibi yagisli gececgni kuzey avrupada siddetli soguklarin beklendigini bununla birlikte efsane yagislarin olabilecegini soyledi tabi onlar kendi ulkelerini konusuyolar.simdi gelelim bize.bizene isvecten dyen ark.lar olabilir.azorun muhtesem.konumuyla o soguklarin bize sarkabilecigini we ara ara mart sonuna kadr orta sddette kar yagslarini gorebilecegimizi hatirlatmak istedim...mutlu gunler bol karli gunler dostlarim...sunuda belirteyim bu benim.gorusum...

  • Zitat von cografyaci34 pid='91773' dateline='1394134627'

    Arkadaslar bayadir yazmiyordum cunku bende bu kistan umudumu kesmistim takip etmeme ragmen yazicak umut wericek bi somut veri bulamiyodum.fakat sizinle edindigim bir bilgiyi paylasmak istiyorum.oncelikle ben ist.universtesinde cogrfya bolumunde okuyan 3.sinif ogrencsyim.hocalarimiz bize hava olaylari dersine yardimci amacli yabanci ulkelerden konusabilecegmz hava olaylaryla ilgilenen kisiler bulup facebook gibi sosyal aglarda sohbet edp bilgi paylasmamiza yardimci oluyolar.sunuda belirtmelyim bulduklari insanlar elbette unlu meteorolji mhndisi degiller bizim gibi hava delisi insanlar:) isvecten konustugum bir arkadasim var ve yine bole havadan konusurken bir bilgi paylasti dedgine gore biliyosunuz isvc norvec gibi ulkelerde bile kis aylarinda duzgun kar olmadi.onlarin meteorlji enstrusunde bile yani SMHI da bile bu yagissiz kis konusulmus fakat mart aynin bu aylara karsi nispet yapar gibi yagisli gececgni kuzey avrupada siddetli soguklarin beklendigini bununla birlikte efsane yagislarin olabilecegini soyledi tabi onlar kendi ulkelerini konusuyolar.simdi gelelim bize.bizene isvecten dyen ark.lar olabilir.azorun muhtesem.konumuyla o soguklarin bize sarkabilecigini we ara ara mart sonuna kadr orta sddette kar yagslarini gorebilecegimizi hatirlatmak istedim...mutlu gunler bol karli gunler dostlarim...sunuda belirteyim bu benim.gorusum...


    İnşallah yabancı arkadaşlarının söyledikleri bizde gerçekleşir :D

  • Düşündümde Iskandinavya'ya şiddetli soğuklar nereden gelebilir diye.Kış boyunca kuzeydoğu Amerika'ya inen arktik salınım doğuya kayarak kuzey Atlantik'te iki kıtanın nerdeyse tam ortasına geldi. Daha da doğuya hareketle tabiki okyanusun ılıman etkisiyle zayıflayarak Britanya'nın kuzeyine oradan da İskandinavya'ya ulaşır. Olsa olsa bu olur.
    Sibirya'nın İskandinavya'yı uzun yoldan etkilemesi gibi bir şeyde diyebiliriz.

  • GFS Temmuzda'da böyle görüntüler sunarsa şaşmamalı.Nasıl olsa böyle bir şey olmaz.Kimbilir belkide olmayana erği metodunu kullanarak tahmin yürütmeye çalışan kesim için hazırlıyorlar bu yapılanmaları.