İlkbahar 2014 Değerlendirmesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von wildleo1907 pid='91738' dateline='1394117689'

    İl il sorularınıza yarın daha sağlıklı cevaplar verebileceğimi düşünüyorum. Afyon için bence sorun yok sadece kaç gün kar olur onu şu anda net söyleyemiyorum.


    Ankara için kar durumu nasıl olur? Kar topu oynar mıyız :D

  • Biten kış meğerse ölü numarası yapıyormuş, mevcut sistem bol yağışlarıyla birlikte birçok bölgede kar sınırına indirdiği sıcaklıklarıyla sert kuzeyli rüzgarlarıyla kendini anımsatacak. İstanbul için kar şu anki görüntüde sadece Perşembe günü sabah saatlerinde belli semtlerde mümkün olabilir bence. Kuzeyimizden 2 günlüğüne inecekbir soğuk hava haftaya p.tesi günü batı karedeniz ve marmaranın doğusundan giriş yaparak daha çok iç ve doğu anadoluyu etkileyecek. O bölgelerde köy yollarında kapanmalar söz konusu olabilir. Sonrasında orta avrupaya 19 mart gibi giren soğuklar almanya başta olmak üzere güzel kar yağışları bırakacak. Kışın takvimsel olarak bittiği 21 22 mart tarihlerinde marmaradan başlamak üzere sıcaklıklar yeniden kar seviyelerine inebilir.
    Uzun lafın kısası şu kışı bir türlü bitiremedik az hınzır değiliz biz ;)
    Sevgiler

  • Zitat von wildleo1907 pid='92238' dateline='1394369161'

    Biten kış meğerse ölü numarası yapıyormuş, mevcut sistem bol yağışlarıyla birlikte birçok bölgede kar sınırına indirdiği sıcaklıklarıyla sert kuzeyli rüzgarlarıyla kendini anımsatacak. İstanbul için kar şu anki görüntüde sadece Perşembe günü sabah saatlerinde belli semtlerde mümkün olabilir bence. Kuzeyimizden 2 günlüğüne inecekbir soğuk hava haftaya p.tesi günü batı karedeniz ve marmaranın doğusundan giriş yaparak daha çok iç ve doğu anadoluyu etkileyecek. O bölgelerde köy yollarında kapanmalar söz konusu olabilir. Sonrasında orta avrupaya 19 mart gibi giren soğuklar almanya başta olmak üzere güzel kar yağışları bırakacak. Kışın takvimsel olarak bittiği 21 22 mart tarihlerinde marmaradan başlamak üzere sıcaklıklar yeniden kar seviyelerine inebilir.
    Uzun lafın kısası şu kışı bir türlü bitiremedik az hınzır değiliz biz ;)
    Sevgiler


    Üstat Mart Kapıdan Baktırır Kazma Kürek Yaktırır diyosun yani:hfyeni (18)::hfyeni (18):

  • Bir ülkede Ağır Ceza Mahkemelerinin bile verdiği kararlar tutarsız veya tartışmaya açık olabiliyorsa Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün veya Bünyamin Sürmeli'nin "İstanbul'a kar düşmeyecek" demesi ve bizlerin bunun aksini iddia etmemizin ne olağandışı bir yanı olabilir ki? Hazırlan İstanbul Perşembe gecesine kadar havada da olsa kar göreceksin. Hem de bu kar muhtemelen bu senenin son veda kar yağışı da olmayacak!

  • Bu soğukçu lobisi az değil hiç üşenmemişler B.Çamlıca'daki vericilerin üzerinden aşağıya kameraların önüne doğru pamuk atıyorlar. tabi biz yer miyiz sıcaklık 9 C değil miydi İstanbul'da? Aloo Orhan!!!

  • Zitat von wildleo1907 pid='92673' dateline='1394526572'

    Bu soğukçu lobisi az değil hiç üşenmemişler B.Çamlıca'daki vericilerin üzerinden aşağıya kameraların önüne doğru pamuk atıyorlar. tabi biz yer miyiz sıcaklık 9 C değil miydi İstanbul'da? Aloo Orhan!!!


    Widleo üstad bu serin ve yağışlı dönem ne kadar sürecek?Ne kadar uzun sürerse o kadar iyi.:D


  • Kıta Avrupa'sı derken Türkiye'de dahil mi?

  • ilkbahar için ortalamalar üzeri yağış(marmara,ege,batı akdeniz,orta ve doğu karadeniz ve doğu anadolu) ve ortalamalarda sıcaklık(d.karadenizin iç kesimleri ve erzurum,ardahan ve kars biraz altı) bekliyorum.2015 bence bu 2 yılı unutturacak.kasım sonundan itibaren kışa gireceğiz ve inşallah unutulmayacak bir kış yaşayacağız.