GFS ve ECMWF Yorumlamaları (08.01.2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • GFS ve ECMWF Yorumlamalarına bu konudan devam ediyoruz...


    [youtube]RpRI4mppK5Q[/youtube]

  • Modeller nasıl bir mutasyon içerisinde çözemiyorum. 6 saatte bu kadar mı keskin dönüşler yapılır be?
    Önceki güncellemelerde üzerimizden kayıp gidere, Hazar'a inen sistem için çok "Batıya kaysın" duası etmiş olmalıyız ki, batıya kayma işini çok fazla abarttı. Son güncellemede Batı Avrupa'ya indiriyor sistemi İskandinav yükseği :D
    Allah sonumuzu hayır etsin :D

  • abi izlandaya fazla sövdük ancak birazda izlanda lazim degilmi bizim icin :D ama çok az miktarda :D ancak modeller yine degişebililir hic belli olmaz


    İskandinav yükseğini, melez bir Grönland yükseğine çevirip, sistemi Batı Avrupa'ya indirten şey İzlanda aslında. İzlanda'nın yerinde Azor yükselse, efsane inecekti.
    Hala sistem ihtimali var fakat efsane falan zor iş

  • zaten yagmur yagsa efsane diyosuuz herseye..komik olmaya basladı bu efsane kelımesı...bence bu ocak ayınun kuraklığı efsane olmaya adaydırr..

  • zemheri bence hicbirsey halen belli degil dün sistem hazar ve dogunundu bugun batinin basinc yerlesimleri 6 saatte bu kadar kolay değişebiliyorsa bize neden inmesin diye düşünmeye basladim :D

  • Herşeye efsane dediğimiz falan yok. Yukarıdaki -16'ları görmüyorsunuz sanırım. Azor bindirme yapsa, -16 tepemizde. Ama yapamayacak gibi duruyor. Yine de patern çok kolay değişiyor modellerde. Yine değişebilir, herşey beklenir

  • Bizi etkileyecek sistemden sonra orta avrupaya salınım olacak diyordum.Meğer bizim sistemmiş batı ve orta avrupaya giden sistem.Model nereden nereye geldi.Güçlü azor yada iskandan yükseği lazım sistemin bize inmesi için.Bu tür g.tü başı oynayan sistemleri hiç sevmiyorum.Soğuttu kendi benden.Hala gelme şansı var tabi.En güzeli efsane sistemler aldığımız tarihler olan 22-24 ocak civarını beklemek.kuzeyimizeki diyagramlarda o tarihlere doğru soğuma vr.Hemen hemen her kış 22 ocak-3 şubat arası sistem alıyoruz.Bakalım kısmetemize bu sene ne düşecek.




  • Hazır kuzeyimize bu denli soğuklar inmişken uygun basınç yerleşiminde bu soğuklar bizede inebilir.Uygun basınç yerleşimini izleyeceğiz.Endekslerde negatife iniş olmalıki soğuklar batıya kayıyor.Bu negatifin illaki çıkışıda olacaktır.Efsane sistemler aldığımız tarihleri beklemekten başka yapacak birşey yok.

  • ben bu seneyi anlamakta zorluk çekiyorum karı soğuğu geçtim yağmurda yağmıyor şu yağmur yağsında bu aralar başkada bir şeye gerek yok bence yoksa ölecez susuzluktan..

  • 2009 kışımıydı neydi.İzlanda yüzünden azor kuzeye çıkamamış ılık geçmişti kış.Ancak Mart ayının sonundan itibaren neredeyse mayıs sonuna kadar azor ingiltere civarından inmedi.Yani Osmanlı'nın dediği oldu.Ama kar olmadı tabi.Soğuklar geri çekildiği için.