GFS ve ECMWF Yorumlamaları (08.01.2014)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Zitat von Efsane-Semih pid='81648' dateline='1389165756'

    2009 kışımıydı neydi.İzlanda yüzünden azor kuzeye çıkamamış ılık geçmişti kış.Ancak Mart ayının sonundan itibaren neredeyse mayıs sonuna kadar azor ingiltere civarından inmedi.Yani Osmanlı'nın dediği oldu.Ama kar olmadı tabi.Soğuklar geri çekildiği için.


    azor ingiltereye çıkamadığı gibi sende beşiktaşdan çıkıp leventte yanıma çıkıp elimi öpmüyon duamı almıyon azor da çıkamaz sende bu gidişle :hfyeni (18)::hfyeni (18):

    Einmal editiert, zuletzt von Osmanlı ()

  • Zitat von Osmanlı pid='81652' dateline='1389166214'

    azor ingiltereye çıkamadığı gibi sende beşiktaşdan çıkıp leventte yanıma çıkıp elimi öpmüyon duamı almıyon azor da çıkamaz sende bu gidişle :hfyeni (18)::hfyeni (18):


    Yazın arayıp sormayan bitek kışın arayanların yanına gitmiyorum artık :hfyeni (18):
    :hfyeni (18):
    :hfyeni (18):

  • Zitat von Efsane-Semih pid='81653' dateline='1389167160'


    Yazın arayıp sormayan bitek kışın arayanların yanına gitmiyorum artık :hfyeni (18):
    :hfyeni (18):
    :hfyeni (18):


    can evimden vurdun şimdi beni :[

  • Azerbaycan metrolojisinden aldigim bilgiler ocagin ikinci yarisindan soguklarin azerbaycana ugramasi olacak turkiyeye ugrarmi blmem ama bu modellere bence inanmayin ben sahsen her gun deyisen modellere inanmam

  • Bu modellere göre Türkiye'ye uğramayan soğuklar Azerbaycan'a hiç uğramaz.20 Ocağa kadar olan kısım böyle.Sonrasını Allah kerim.

  • Ferdi ; Son endekslere göre ao negatife iniyor ve soğuklar orta ve batı avrupaya kaçıyor.Sonrasında yani 20 ocaktan sonra nötre çıkıyor.Bizim efsane sistem dönemde sistem gelme ihtimali var.Bu size yarar mı bilmiyorum.Ancak sizin o tarafa daha çok pozitif ao ve nao yarar diye biliyorum.

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Beyler bence bu bir sağa bir sola giden sistem bize gelir. Çok umutluyum. Bu öğlen akşam ve son olarak gece ve sabah en gec diğer öğlen....Daha önce az mı gördük böyle modelleri. Çok umutluyum içimden bir his var o sistem ne sağa ne sola tam bizim üstümuze cuvallanacak... Ama olmasada sağlık olsun

  • Tanriya her gun dua ediyorum abiler hem turkiye hem azerbaycan kara gomulsun diye siz goruyorumda sizde kari kisi seviyorsunuz Allah buyuk duyacak o bizi insallah

  • Zitat von Osmanlı pid='81656' dateline='1389168528'

    dur geçen seneki telefon konuşma tapelerimizi göndereceğim haziran ağustos eylül :]


    Cevap:Fb şike davasındaki gibi sahte tapeler olmasın :D


    en son tapeye göre sen zeytinburnunda pişerken ben havuz sefası yapıyormuşum - hatırladın dimi :hfyeni (18)::hfyeni (18)::hfyeni (18):

  • GFS az kaldı +16 sokacaktı.

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Endeks negatifteydi notre cikisini yapti.sistem gozukur gibi oldu ama gelmedi.simdi negatife inis goruntusu veriyor ve avrupaya soguklar gidiyor.bizde notre cikarken sistemi vermekten vazgecen modeller neden avrupaya veriyor.a.b ler yuzunden gibi gozukuyor.peki o a.b ler kesinmi ? Sabah gfs ye gore oglen gfs de 2 tane a.b kayboldu.muthis kararsizlik var.modeller biryerde birseyleri eksik veriyor.ama neyi ? En iyisi bu donemde 5 gunden sonrasi icin modellere inanmamak gerekir.modeller aksama ibreyi bize cevirebilir diyecegim ama eminde degilim.tek gerekcem kararsizlik..

  • Zitat von Efsane-Semih pid='81680' dateline='1389181767'

    Endeks negatifteydi notre cikisini yapti.sistem gozukur gibi oldu ama gelmedi.simdi negatife inis goruntusu veriyor ve avrupaya soguklar gidiyor.bizde notre cikarken sistemi vermekten vazgecen modeller neden avrupaya veriyor.a.b ler yuzunden gibi gozukuyor.peki o a.b ler kesinmi ? Sabah gfs ye gore oglen gfs de 2 tane a.b kayboldu.muthis kararsizlik var.modeller biryerde birseyleri eksik veriyor.ama neyi ? En iyisi bu donemde 5 gunden sonrasi icin modellere inanmamak gerekir.modeller aksama ibreyi bize cevirebilir diyecegim ama eminde degilim.tek gerekcem kararsizlik..


    abi perşembe gecesi bizimdir modeller idda ediyorum elimdeki verilere göre en geç cuma gecesi hayatimda gördüğüm en kararsız modeller bunlar