Küresel Isınma Ve Küresel Isı Dengesi

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Herkese Merhabalar,
    Kısmen sakin bir döneme girdiğimiz (17/18 Aralık'taki kısa süreli soğuk havayı saymazsak) en azından ayın 23'üne kadar yurdun büyük bölümünde yağış beklemiyorum. Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ve güneydoğusu ile Kars, Ardahan çevrelerinde kısa süreli yer yer kuvvetli kar yağışları görülebilir.
    Benim ilgili arkadaşlardan ricam, Küresel Isınma ve yer kürenin buna kendi iç dinamikleri ile verdiği, vereceği veya vereceğini düşündüğünüz cevabı hakkındaki amatör bilimsel yaklaşımla, duyduklarınızla değil ama bildiklerinizle düşüncelerinizi paylaşmanızdır.
    Ben de bildiklerim hakkında kendi yorumlarımı yapıp bilgimi ve buradakilerin bilgisini çoğaltmayı hedefliyorum.
    Katılımınız için şimdiden teşekkürler,
    Sevgiler,

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Ecmwf verileri ocak ayına dikkat çekiyor. Şubat ayında da aynı şekilde. Ben bu küresel ısınma işinin geçmiş yıllara nazaran daha azaldığını düşünerekten çok da etkili olmadığını düşünüyorum. Yani şu yağışssız 7-10 günü normal doğa dengesi olarak karşılamak lazım.


  • Kutup dairesi ve yakın çevresindeki pembeden kırmızıya doğru kayarken orta enlemlerdeki soğumayı klimatolojik bir refleks olarak değerlendirmek mi gerekir sizce?

  • Karmania ; geçmiş yıllara nazaran neden azaldığını düşünüyorsun ? Alttaki resim öyle demiyor ?


    2000 Yılından sonra 2008 yılı hariç hep normaller üstü olmuş..

    Einmal editiert, zuletzt von Hava_Forum ()

  • Semih Üstad,
    Yukarıdaki veri global bir hesaplamayı ifade ediyor, bu veriyi bize 70-30 kuzey enlemleri için gösterebilecek bir kaynak bulabilir miyiz acaba? Kuzey ve Güney Kutup Dairelerindeki pozitif anomali delta C belirtmiş olduğum enlemlerdeki sıcaklık anomalisinden mutlak değer olarak fazla olabilir bu da global sıcaklık değişiminin 1995-1996'dan sonra çoğunlukla ortalamaların üzerinde kalmasını sağlamış olabilir. Benimki sadece sesli düşünme :) Bu veriler daha anlamlı olabilir mikro yorumlamak açısından...

  • World climate adli sitede vardir ama 30-70 enlemleri arasi olan ayri bir baslik varmi bilmiyorum.zaten avrupa geneli var.ordan tam degeri bulamasakta normal alti normal ustu olup olmadigi ortaya cikar.

  • Gunes aktivitesindeki dusus bariz bir sekilde gozukuyor.uzmanlar kutuplarda baslayarak avrupa kitasinda mini buzul cagi baslanacagini ongoruyor.gunes aktivitesindeki azalmayi aksam resimler yukleyerek anlatirim.

  • Küresel soğuma bekleniyor 2015-2020 yılları arasında Dünya iklimini yenileyecek diyorlar hadi bakalım.Neler olacak?


    Yaz mevsimini yaşayamayabiliriz benim işime gelir.:D


    Kışlar daha uzun ve çetin.Bu harika


    Bir de yanardağlar biraz daha aktif olabilir.


    Oluşacak senaryolar bunlar.;)


  • Aslına bakarsak kutuplardaki erime iyi bir şey değil ama bizim işimize yarıyor :D Yani kutup bölgeleri düzelirse bizim toparlanmamız 5-6 seneyi alabilir..

    AF-YOK

    Einmal editiert, zuletzt von KarTutkusu03 ()

  • Zitat von "'Yılmaz Kerem DOĞANAY' pid='76812' dateline='1386945137'"


    El-Nino ne peki hocam? Geçen sene de bahsedilmişti.
    :) kelime anlamıyla "Haylaz erkek çocuğu" diye çevrilebilir