Genel Sinerji Deposu [Gaz Konusu]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


  • CFS gerçekten nasıl bi kafa yaşıyor bilmiyorum ama sistem ön görüsünü iki haftadır hep kasım sonuna doğru yerleştiriyor.Sibirya bu kadar aktifken neden olmasın diyorum ben...böyle sistemlerin zaten ilk adımlarını genelde cfs atmıştır...vade biraz uzun ama bakalım artık :gun_bandana::punk:

  • Seneye inşallah, bir Cfs diyagramı oluşturacağım. Eylül-Ekim-Kasım aylarındaki her güncelemesinin Aralık-Ocak-Şubat-Mart ayları için öngördüğü ilerleyişi diyagram haline getireceğim yani. Elbet bazı tarihler göze çarpacak o diyagramda. Böylece, sezon sonunda Cfs'nin başarısı hakkında fikir sahibi olacağız. Ne yazık ki Cfs'nin uzun vadedeki başarı oranını konu alan bilimsel bir veri yok önümüzde, bu nedenle bu proje önemli sayılabilir.




  • CFS gerçekten nasıl bi kafa yaşıyor bilmiyorum ama sistem ön görüsünü iki haftadır hep kasım sonuna doğru yerleştiriyor.Sibirya bu kadar aktifken neden olmasın diyorum ben...böyle sistemlerin zaten ilk adımlarını genelde cfs atmıştır...vade biraz uzun ama bakalım artık :gun_bandana::punk:


    Kasım sonu ilk Sibirya kökenli sistemi alabileceğimizi düşünüyorum. Merak etmeyin bunu Cfs'ye göre söylemiyorum. :D Şimdilik bir ihtimal. Kesin bir beklentim yok.

    Einmal editiert, zuletzt von Root ()

  • Kasım sonu ilk Sibirya kökenli sistemi alabileceğimizi düşünüyorum. Merak etmeyin bunu Cfs'ye göre söylemiyorum. :D Şimdilik bir ihtimal. Kesin bir beklentim yok.


    Bende aynı kannatteyim...alacağımız sistemler kasımın sonundan itibaren gelmeye baslayacak...bu sene sibirya aktif oldugu icin geldigi zaman guzel şeyler olabilir :)


  • Accuweather uzun vadede bana göre tahmin yapıyor. :D323
    Kasım sonu sistem olasılığından bahsettiğimi görünce hemen koymuşlar tahmine. Kış tahminlerini de değiştirseler tam istediğim gibi olacaklar. :D

  • Yb belirli bi süre daha etkili olabilir ancak şu acıdan bakın bide; Eğer yb olmasaydı kuzeyimizde soğuk hava birikmezdi,ülkemizde ise nacizane serin hava oluşmazdı, Kısaca pastırma yazını yaşardık gündüzleri +20 ve üstünde geceleri karasal bölgelerde 5-6 derece ege ve marmarada 14-15 lerin altına inmezdi. Ancak yb oluştuğu için serin ve soğuk havaları rahatlıkla aldık doğu karadeniz dışında yağış alan bölge olmadı, Ve Yb dağıldığı an Kuzeyimizdeki soğuk hava dalgası Tepki Ab si ile ülkemize süzülecektir adeta, Akdenizde-Egede güzel siklonlar oluşcaktır. -2 ve altındaki 850 değelerinde kar-kky yapıcak türden yağışlar da olması yüksektir. Önümüzdeki tek engel YB dir. Bu da 12-13 ünden önce dağılacağa benzemiyor yani bi 10 gün daha Kuru-soğuk-yağışşız havanın etkisinde kalacağız. Ancak nötr ve negatife iniş başladığı zaman ülkemize sistemler bombardımana geçerek gelicektir. Buda kasım 20 den sonrasına tekabül ediyor. O yüzden canınızı sıkmayın Sabrın sonu selamettir.