GENEL BAYRAM DEĞERLENDİRMESİ(ÖNCÜ)

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • İyi günler hava seveler, bayrama az bir süre kaldı öğrencilere, tatilcilere genel bir değerlendirme yapalım zaman olduğundan dolayı değişimler olabilir değerlendirme yapacağım


    ARİFE GÜNÜ:


    YURT GENELİNDE HAVA NORMALLER VE ÜZERİNDE OLACAK ÖNEMLİ BİR YAĞIŞ BEKLENMİYOR İÇİNİZ RAHAT OLSUN..


    1. GÜN:


    BAYRAMIN İLK GÜNÜ SICAKLIKLAR NORMALLER CİVARINDA OLACAK BATI KESİMLER P.BULUTLU ZAMAN ZAMAN COK BULUTLU DİĞER BÖLGELER AZ BULUTLU VE AÇIK AKŞAM VE GECELER İÇ VE DOĞU KESİMLERDE HAFİF DON OLABİLİR VE SİS HADİSESİ OLABİLİR..


    2. GÜN:


    BAYRAMIN 2. GÜNÜ YURDUN BATI KESİMLERİNDE BULUTLANMALAR ARTACAK HAFİF YAĞIŞ GEÇİŞLERİ OLABİLİR DÜŞÜK İHTİMAL DEĞİŞİM OLABİLİR DİĞER BÖLGELERDE ÖNEMLİ BİR DURUM YOK..


    3. GÜN:


    BALKANLAR VE EGE ÜZERİNDE SERİN VE YAĞIŞLI HAVANIN ETKİSİ ALTINA GİRECEĞİZ MARMARA EGE BOYUNCA YAĞIŞLAR YER YER KUVVETLİ OLACAK YAĞIŞ ALAN YERLERDE 5-7 DERECE SICAKLIK DÜŞÜŞÜ BEKLENİYOR 2. GÜNÜN GECESİNDE EGE KIYILARIN YAKINLARINDA KUVVETLİ YAĞIŞ OLACAK ÜLKE GENELİNE BAKACAK OLURSA ÖĞLE SAATLERİ VE AKŞAM SAATLERİNE DOĞRU YAĞIŞ İÇ KESİMLERE DOĞRU İLERLEYECEK BATI VE ORTA KARADENİZ İÇ A. KUZEY VE BATISI İÇ EGE GÖLLER BÖLGESİ YAĞIŞLAR HAFİF ORTA KUVVET OLACAK LOKAL OLARAK YER YER KUVVETLİ OLABİLİR MARMARA, EGE KIYILARI VE AKDENİZ KIYILAR YAĞIŞLAR ETKİLİ OLACAK..


    4. GÜN:


    YAĞIŞLAR YURDUN BATISINDA KUVVETİNİ KORUYACAK KAYAK M. KKY VE KAR ALABİLİR İÇ KESİMLERE YAYILACAK YAĞIŞLAR ORTA KUVVETTE ETKİLİ OLACAK YURDUN BATISINDA YAĞIŞLARA KARŞI TEDBİRLİ OLALIM..


    NOT:


    BAYRAM BİTİŞİ İLE YAĞIŞLAR DOĞU KARADENİZ VE DOĞU A. KUZEYİNDE ETKİLİ OLDUKTAN SONRA YURDU TERKEDECEK TATİLCİLER İÇİN İYİ BİR HABER BEREKET YAĞIYOR SONUÇTA HER KURBAN BAYRAMINDA OLDUĞU GİBİ KURBAN KANI TEMİZLENİYOR DOĞAL TEMİZLEYİCİ İLE, DEĞİŞİM OLURSA DURUMU TEKRAR DEĞERLENDİRECEĞİM ESEN KALIN DEĞERLİ HAVA SEVELER.


  • Orta kuvvet yağış alacak yağıştan naspilenir batı güzel yağış alacak doğuya fazla bir giriş olmayacak ama ay sonu güzel yağışlar olabilir

    Ben de bekliyorum ikinci yarısına kadar 2 tane sağlam sistem bekliyorum belki bir zayıf sistemde görebiliriz.Zaten ikinci yarısından sonra kış sistemleri başlar inş. :)

  • Bayramda marmara' nin batisi ile Orta ve Dogu Karadeniz biraz bulutlu hatta Giresun-Rize hattinda yagista olabilir diger yerler mevsim normallerinde ve az bulutlu.

  • Furkan istanbul 2.5 gün kadar kuvvetli gökgürültülü sağanaklar alacak diğer arkadaşlara da söyleyim sistem biraz daha güçlendi iç kesimlerde orta kuvvet şeklindeki yağışlar sağanak halinde kademeli olarak kuvvetli yağma ihtimali kazandı batı için uyarım geçerli tedbirli olmakta fayda var ege kıyıları akdeniz kıyıları marmara ise kuvvetli yağış etkili olacak batı ve güney kıyıları şiddetli yağış ihtimali yüksek duruyor.

  • Oğuzun dediği gibi öyle bir model haritası yok bilemeyiz kendi uzmanlığımızı konuşturursak ekim sonu gibi soğuma gözüküyor ama normallere yakın seyredecek extrem bir durum gözükmüyor sen istanbuldaysan ocağa kadar önemli bir şey olmayacağını bilirsin rıdvan kar değil soğuk istiyorsan geçen hafta yaşadığımız soğuk sisteme benzer 3-4 sistem göreceğiz buda seni tatmin etmez.

  • Kurban bayramını Samsun-Hatay hattının doğusunun normaller civarında, batısının ise normaller altı geçireceğine inanıyorum.Şu anda Marmara ve Trakya' ya Sibirya ve Polar koridorun kopmuş bir uzantısı geliyor.

  • Bayramın sonraki günlerinde Burak arkadaşın dediği gibi kuru soğuk olmayacak.Bahsettiği soğuk Karadeniz üzerinden geliyor ve şu anda Karadeniz üzerinde yağış var.Hem de karadenizden gelen sistemler yağışsız olamaz.