ANALİZ: Galatasaray'ı iyi tanıyorlar!

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Avrupa kupalarında Türkiye'ye gelen 2 kupanın da sahibi olan Galatasaray, bu kupalardan birini de İspanyol ekibinden 2000 yılının Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid'i yenerek almıştı. Yine Real Madrid elinden aldığı ve dünya üzerinde sadece 1 kez verilmiş bir kupaya daha sahip, Milenyum Kupası.


    2000 yılında Galatasaray Türkiye'ye ilk Avrupa kupasını getirdiğinde yaşanan sevinci 2000-2001 sezonunda Mircea Lucescu yönetiminde Real Madrid'den aldığı Süper Kupa'yla perçinledi. Temsilcimizin Avrupa da en sık karşılaştığı ekiplerden olan dünya deviyle bugüne kadar 6 maç oynadı. Bu 6 maçta 3 er galibiyetle bir eşitlik söz konusu.


    2000-2001 sezonunda Galatasaray Real Madrid'i Jardel'in attığı altın golle 1-2 yenerek ilk maçı kazanmıştı. Aynı yıl Şampiyonlar Ligi çeyrek final maçında yine Galatasaray tarihinin en önemli ve heyecanlı maçlarında birine sahne oldu Ali Sami Yen Stadı. Galatasaray ilk yarısını 0-2 geride kapattığı maçın 2.yarısında 3 gol birden bularak 3-2 öne geçiyor, ancak Santiago Bernabeu'da 3-0 kaybetti ve çeyrek finalde turnuvaya veda etmişti.


    Ünal Aysal koltuğu devraldıktan sonra Galatasaray girdiği büyük değişimin ardından ilk ciddi sınavını İngiliz devi Liverpool'a karşı TT Arena'da vermiş ve 3-0 gibi ezici bir skorla kazanmıştı. Bu maçtan 1 ay kadar sonra İspanya'da Real Madrid'e karşı Santiago Bernabeu Kupasında karşı karşıya geldi. Galatasaray 28.dakikada Selçuk İnan'ın golüyle 0-1 öne geçti ancak Los Galacticos karşılaşmanın devamında 2-1 öne geçip Santiago Bernabeu Kupasını müzesine götürmüştü.


    Ve geçtiğimiz sezon ilk 3 grup maçında 1 puan toplayarak gruptan çıkma umutlarını zora soktuğu sırada son 3 maçta gelen 3 galibiyetle grup ikincisi olarak son 16 takım arasına kaldı. Schalke ile İstanbul'da Burak Yılmaz'ın akıllardan uzun süre çıkmayacak golüyle 1-0 öne geçen ancak Jones'un golüne engel olamayarak 1-1 'e razı olduğu mücadelenin 2.ayağında yine efsane bir maça sahne oldu. Almanya'da 1-0 geriye düştüğü maçta ilk yarıda bitmeden bulduğu 2 golle 1-2 öne geçmişti. İkinci yarıda çok büyük bir heyecana sahne olan Veltins-Arena Schalke durumu 2-2 yaptığında Umut Bulut sahneye çıktı ve durumu 2-3 e getirdi. Bu maç Real Madrid'le oynanacak çeyrek final yolunu açmıştı. Kura çekildikten sonra Sneijder ve Hamit eski takımına karşı mücadele edecekti. İlk maç Norveçli hakem Svein Oddvar Moen'in yanlış düdükleriyle Galatasaray açısından kabus gibi bir sonuçla bitti ve tur zora girdi. 3-0 kaybedilen maçın rövanşında penaltı olarak yorumlanması gereken pozisyonda Burak'ın kendini yere attığı gerekçesiyle sarı kartla cezalı Burak Yılmaz'ın yokluğunda Eboue Drogba ve Sneijder'ın golleri Galatasaray'a yetmedi ve 3-2 mağlup olduğu maçın ardından elendi.


    Büyük heyecana sahne olan Real Madrid Galatasaray maçlarına 2 yenisi eklenecek. Sneijder ve Hamit eski takımına karşı forma giyme heyecanı yaşayacak.


    Temsilcimiz Galatasaray'ın gruptaki bir diğer rakibi ise Juventus.


    2 aralık 1998 tarihinde oynanan ve Türk futbol tarihinin en unutulmaz maçlarından biri olan karşılaşma Türk televizyonculuk tarihinin reyting rekoru olarak hafızalardadır. Suat Kaya'nın kafayla attığı gol sonrası 1-1 berabere bitmiş maç Galatasaray taraftarının unutamadığı maçlardan biridir. Politik gerginlik yüzünden Juventus'un terörü bahane ederek gelmemesi üzerine bir hafta ertelenmiş ve maç esnasında 10.000'e yakın polis görevlendirilen maçta keskin nişancılar da görev yapmıştı. Bir diğer unutulmaz Juventus maçı ise 17 eylül 2003 tarihinde İtalya'da temsilcimizin şanssız gollerle 2-1 yenildiği maçtı. 2 aralık 2003 te oynanan rövanşta Hakan Şükür'ün 2 golüyle kazanılan maç Juventus'un talebiyle Almanya'da Westfalen Stadyumunda oynanmış olmasıyla hafızalarda. Felipe Melo ise eski takımına karşı oynama heyecanı yaşayacak.






    Galatasaray'ın Avrupa fikstürü ise şöyle:


    17 Eylül Real Madrid (İ)
    2 Ekim Juventus (D)
    23 Ekim Copenhagen (İ)
    5 Kasım Copenhagen (D)
    27 Kasım Real Madrid (D)
    10 Aralık Juventus (İ)







    TurkFutbol.Com / Fatih ŞAHİNKAYA

    İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır.
    Albert Einstein

  • Galatasaray adeta ölüm grubuna düştü ama aslanım zoru sever :D arena'da ki real maçı gibi oynarsak 1. bile oluruz ama ben normal şartlarda 2. oluruz diye düşünüyorum kopenhag'ı geçtim juventus eski formunda değil en az 3 puan alırız real zorlar bi :)