GFS ve ECMWF İle ilgili yorumlar [Genel başlık]

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • 2013 Şubat kepazeliğinin ne ilk ne son örneği şimdi birileri çıkıp ben basınç yerleşimlerini beğendim diyebilir zaten 8 ocaktan beri o basınç yerleşimlerini hergün beğene ,beğene bu duruma kadar düştük.Allah sonumuzu hayır etsin unutulmayacak,Tarihe geçecek şubat 2013 dllerden düşmeyecek hafızalarda yer edinecek şekilde ilerliyor son bir umut çıkmayan candan elbette umut kesilmez diyeceğiz


  • Yakın vadeden kaçan her türlü sistem bizim aleyhimize olur.
    4 gün önce 8 şubat, 2 gün önce 11 şubat diyorduk ama yine mi ertelemeye başlayacak Gfs?


    Bu arada Gfs ocak 15'ten sonra hata yapmadı diyen bir üye vardı. Onada şu cevabı verelim. Ayın 3'ünü, ayın 5'ini ayın 8'ini biz kafamıza göre tarihlemedik. Gfs gösterdi hafif ısrar etti ama sonra şark kurnazlığı yapıp birden bire döndü. Her şartta yanılmaz böyle yaparsa. Bende buraya yazı yazayim günde 2 kere sıcak diyim, 2 kere soğuk diyim neticede biri tutar.


    Bu şeye benziyor hamile bir kadına, Allah bilir ama bunun doğuracağı ya kız ya oğlan demeye benziyor ilk 3 ayında. Sonra 5. ayda bakıyorlarki oğlan, o diyen adamda aha ben demiştim bildim diye ortada dolaşıyor. Halbuki o ya kız olacak ifadesinide kullanmıştı lakin böyle durumlarda gözden kaçıyor ve totalde bilmiş diyoruz Gfs'e.


    Gfs'in bildiği yanıldığına yetmez. Bize sistem ötelettiren imansız Gfs değil mi? Kardeşim sen garantör model olacan diye biz üzülmek zorunda mıyız?


    Anlayış şu, o tarihlerin ilık olma olasılığı, soğuk olma olasılığından fazla ama biz yinede soğuk teorileri verelim olmadık olurda soğuk olursa, prestiji kaybetmeyelim, şayet ılık olursa ne âlâ memleket ben tavan yaparım diyor. Çünkü başındada ılık olma olasılığını fazla veren bendim diyor.


    Bizde kar ve soğuksever tayfa olarak afbuyurun sazan gibi her soğuk senaryosuna aldanıp, total oranlarına bakmadan şu tarihte kar bekliyoruz.


    Fakat şu da var 11 aralık ve sonrasında total teorilerde soğuk senaryo sayısı 1-2 puan daha fazla. Bu yüzden sabah kötü çıkar öğle biraz düzelir, akşam bayram ettirir.
    Gfs'in garantör taktigi sabah modellerinde yine iş başında. O tarihlerin soğuk olma olasılığı belli, ben şimdiden ılık senaryo vereyim olmadık olurda ılık olursa bilemedi demesinler taktiği.


    Ne garantici modeller var ulen hayret :)

  • Yaw kardeşim anlayın ızlanda yılı bizim adımıza hüsran olmuş ne yapalım. En azından 2009 gibi değil o yılda tek bir kar tanesi düşmedi şükür şükür şükür binlerce şükür kısmet kısmet ne yapalım ag ag ızlanda ag.


  • Yaw kardeşim anlayın ızlanda yılı bizim adımıza hüsran olmuş ne yapalım. En azından 2009 gibi değil o yılda tek bir kar tanesi düşmedi şükür şükür şükür binlerce şükür kısmet kısmet ne yapalım ag ag ızlanda ag.

    Bilmiyorum da Ananannem Çorluya o yıl çok kar yağdığını söylüyordu Afyon'a bir kerede olsa sağlam kar yağdı. :hfyeni (18): Tek iyi bir yanı var İzlanda yılı o yüzden bahar bol yağışlı 2011 gibi olursa gerçeketen güzel olur. :) :)

  • Ecmwf'in Akşam güncellemesi 10 gün sonrası için kar severleri umutlandırdı ancak bu parametreler tek başına yeterli değil Ao Nao takip etmek gerek

  • Dün ECMWF'in gelecek için umut vaat ettiğinden bahsettik ve takip etmemiz gerektiğini yazdık Nitekim Şubat 2. yarısı bomba gibi gelebilir.Bu akşamki çıktılarda umuda yolculukta iyi haberler vaad ediyor. kanımca ptesi akşamı çıkacak son verilerde bu şekilde gelirse bana göre iş biter