Şanlıurfa Gap Havaalanında Kar Yağışı

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Dün gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa’da başlayan kar yağışı zaman zaman ulaşımı olumsuz etkiledi. Ankara Urfa seferini yapan uçak olumsuz hava şartları nedeni ile Gaziantep’e indi.


    Şanlıurfa’da dün gece saatlerinden itibaren kar ve yağmur etkili oldu. Yağış Siverek ve Hilvan ilçelerinde kar il merkezi ve diğer illerde ise yağmur şeklinde görüldü.


    ŞANLIURFA’DA KAR YOLLARI KAPATTI
    Şanlıurfa'nın Hilvan ve Siverek ilçelerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Hilvan Şanlıurfa arası karayolu trafiğe kapandı. Dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı sabah saatlerinde etkisini sürdürürken, bazı bölümlerde araçların yolda kaldığı öğrenildi. Yolun kar nedeni ile trafiğe kapanmasının adından harekete geçen Karayollarına bağlı ekipler kısa süren bir çalışmanın ardından yolu trafiğe açtı.


    UÇAK GAZİANTEP’E İNDİ
    Ayrıca Ankara Şanlıurfa Seferini yapan uçak ise olumsuz hava koşulları nedeni ile GAP Havaalanına inemedi. Ankara Şanlıurfa seferini yapan uçak havada rötar yaparak Gaziantep’e indi. Şanlıurfa’ya gelmek isteyen vatandaşların ise bir saat Gaziantep Havaalanında otobüs beklediği ileri sürüldü. Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya karayolu ile gelen vatandaşlar ise THY’den şikayetçi olacaklarını bindikleri araçlarda kalorifer olmadığını söyledi.