Güneydoğu İçin Ocak Sistemleri

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
  • Güneydoğulu Tahminci Arkadaşlarım;
    Bazı arkadaşlarımızın açtıkları konu içinde tartışma yaratmaları yüzünden;
    Güneydoğu İçin Ocak Sistemleri Adlı Konuyu açma gereği duydum.
    Bu ay bölgemiz için beklediğimiz hava koşullarını bu konu üzerinden tartışmanız daha sağlıklı olacaktır.


    Uyarı:Bundan sonra Bölgemizle İlgili Beklenen Önemli Hava Koşullarına Göre Düzenli Konular Açılacaktır.

    Einmal editiert, zuletzt von UmuTCaN ()

  • BU AKŞAM BE GECEKİ GÜNCELLEMELR SİSTEMİN KADERİNİ BELİRLEYECEK KAR G.DOĞU İÇİN SINIRDA EGER GÜNCELLEME İYİ ÇIKARSA GÜZEL ÖRTÜ OLUR BU SİSTEMDE (DMİ PAZAR GÜNÜ İÇİN Ş.URFAYA 7 DERECE VERMİŞ BENCE YARIN 5 DERECEYE İNDİRECEK[hr]
    umut can açtığın bu konu için bi anket açsan sevinirim
    (ADI 9 14 ARASI GELMESİ BEKLENEN SİSTEMDE HANGİ ŞEHİR DAHA ŞANSLI G.DOĞU)

    Einmal editiert, zuletzt von Yusuf63 ()

  • Şimdilik görünen şu: Ocağın 6'sından itibaren bölgemiz güzel yağmurlar alacak. Öğle diyagramına bakarsanız, uzun süre boyunca yağışlı havanın etkisinde kalacağız. Bu yağışlı havalar 1 hafta-10 gün gibi bizi etkileyecek. Bu süre boyunca Güneydoğuda şehir merkezlerinde kar yapacak soğuk görünmüyor şimdilik. (İlerde soğuma artarsa, o zaman tahminimizi değiştiririz.) Şu anda görülen şehir merkezlerinde yağmur, Karacadağ, Siverek gibi yükseklerde ise kar yağışıdır. Aşağıda öğle Gaziantep diyagramını görebilirsiniz.



  • Ayın 11'inden sonra bölgede yerel kar yağışları başlayacak ardında kar yağışlarının özellikle Bölgenin en Güneyi(Mardin-Şanlıırfa)
    illerinin en güneyinde kalan yerlerin dışında etili olmasını bekliyorum.


    Yalnız Kar Yağışından Önce Ayın 10'u gibi Bölge Genelinde Oluşacak Olumsuz hava Koşullarına Karşı Tedbirli Olunmalı.

  • Kardeşim tahminlerini yarın yayınlasaydın bu gece ve yarın güncellemsini bekleyebliridin akşam akşam moral bozma şurda
    yarın atmak daha doğru degişme ihtimali var etkisiz yer etkili bölgeye dahil olabiliyor

  • Cnn türk sitesi bünyamin sürmeli hava tamini
    Güneydoğu az bulutlu. Karla karışık yağmur ve kar yağışları Cuma günü Güneydoğu’da da görülecek. Sıcaklık ise 6- 7 derece düşecek.


  • Kardeşim tahminlerini yarın yayınlasaydın bu gece ve yarın güncellemsini bekleyebliridin akşam akşam moral bozma şurda
    yarın atmak daha doğru degişme ihtimali var etkisiz yer etkili bölgeye dahil olabiliyor


    O etkisiz yerleri özellikle'de Mardin'in en güneyini çok iyi bilirim çünkü bende o toprakların çocuğuyum. ;)

  • Cnn türk sitesi bünyamin sürmeli hava tamini
    Güneydoğu az bulutlu. Karla karışık yağmur ve kar yağışları Cuma günü Güneydoğu’da da görülecek. Sıcaklık ise 6- 7 derece düşecek. :)

  • Beyler. Cuma ya da hafta sonu güneydoğuda kar yok. Ayın 6sından 10-11 ne kadar bol bol yağmurlar alacağız. 6-11 arası şehir merkezlerinde en fazla kky olur. Onun fazlasını beklemeyin. Karacadağ ve Siverekde kar olabilir. Ayın 11inden sonraki soğuk için ise hafta sonunu beklemekte fayda var. Sisteme uzun süre var çünkü. Lütfen modelleri görüp de hemen havaya girmeyelim. Eğer ki 2-3 gün kala modellerde kar görürüz o zaman sevinebiliriz işte..

  • Son verilere göre Güneydoğuda yağış Gaziantep'ten itibaren cuma sabah saatlerinde başlıyor. Sıcaklıkların kar sınırında devam etmesi nedeniyle yer yer kar, karla karışık yağmur ya da sadece yağmur olarak yağışlar görülebilir. Örneğin cuma günü sabah erken saatlerde Gaziantep'te kar ihtimali var. Dediğim gibi sistem sınırda olduğu için kar olarak beklediğimiz yerlerde yağmur, yağmur olarak beklediğimiz yerlerde sürpriz kar yağışları görülebilir. Aşağıda güncel Gaziantep diyagramını görebilirsiniz.






  • Bölgemize bu gece yağışlar giriş yapıyor. Yüksek kesimlerde, Gaziantep, Diyarbakır gibi şehirlerde yağışlar gece saatlerinde karar dönüp gündüz yağmur şeklinde devam edecek gibi görünüyor. Urfa ve Mardin gibi şehirlerde kky ve kar olasılığı diğer yerlere göre daha az. Gaziantep'te yarın sabaha karşı kky veya kar geçişleri olabilir. Son Gaziantep diyagramı aşağıdadır.



  • Kalinlik haritalarina bakarsaniz kar olmadigini gorursunuz ayrica dewpoint sicakligida yeterli degil onomuzdeki hafta kar ihtimali daha yuksek ama genede bu 3-4gun suprize acik herkese iyi gunler