PergamoN Hocam 7 sinde kar bırakması muhtemel sistemin 8 inde yağışların artmasıyla merkez açısından örtü yapabilme ihtimalini nasıl görüyorsunuz ? MGM 2 gün için şu an kar gösteriyor. 8inde beklenilen yağışın kuvvetini artırması durumunda güzel bir örtü görebilir miyiz ?
PergamoN Hocam 7 sinde kar bırakması muhtemel sistemin 8 inde yağışların artmasıyla merkez açısından örtü yapabilme ihtimalini nasıl görüyorsunuz ? MGM 2 gün için şu an kar gösteriyor. 8inde beklenilen yağışın kuvvetini artırması durumunda güzel bir örtü görebilir miyiz ?
Çok incelemedim ama 7-8indeki şartlar çok daha iyidi merkez adına (dün) yağış artarsa örtü olur(dünkü şartlara göre)şuan nasıl bilmiyorum mgm kar verdise güzeldir Ama..
Şimdi daha tecrübeli büyüklerime saygıyı kusur etmeden kendi tecrübemle söylemek isterim ki, Mgm İzmir'e kar ikonu koyduysa yağar arkadaş. Üstüne üstlük diğer hava modelleri ve bazı siteler dahi en kötü 7-8 ocak tarihlerine kar verdiyse, en kötü söz konusu tarihlerde havada olsa bile kar yağışını göreceğimiz az çok kesin gibidir. Lakin ben bu yorumu yaptığım için yağış ihtimali %50 azaldı şimdiden söyleyeyim. Kalan %50 için KONSANTRE olalım...
PergamoN anladım ustam sağol. Bölgem konusunda ne söylersiniz? (malum şehir ismi yazamıyoruz)
Bu gece supriz olur mu?
İnan incelemem lazım ve müsait değilim o kadar ama yarın sabah manisa merkez dahil havada görülme ihtimali var yağışın sonlarına doğru sıcaklık ve radar takibi önemli.. özellikle bu sefer manisanın doğusu (1.-2.) 2siklonun hareketide manisanın doğusuna yaramıyor düşük rakımlarda çok sıkıntılı rakım ı yüksek yerler normal olarak daha şanslı. 7-8ocakdaki ab o bölge içinde daha iyi olacaktır..
bergama kozakta örtü oluşmuş kar yağışı hala devam ediyor maşallah
Beklediğimden iyi gidiyor dün açıklamamdada söylemiştim 2 siklondada kuzey ege çok şanslı abnin tam üzerinden geçiyor olmasından kaynaklı düşey hareket muazzam kuvvetli modellerin hiçbirinde bergama,kınık merkezde (euro4) dahil kar veya kky göstermiyor bu gece ama ben kara çevirmesini bekliyorum ..
Şimdi daha tecrübeli büyüklerime saygıyı kusur etmeden kendi tecrübemle söylemek isterim ki, Mgm İzmir'e kar ikonu koyduysa yağar arkadaş. Üstüne üstlük diğer hava modelleri ve bazı siteler dahi en kötü 7-8 ocak tarihlerine kar verdiyse, en kötü söz konusu tarihlerde havada olsa bile kar yağışını göreceğimiz az çok kesin gibidir. Lakin ben bu yorumu yaptığım için yağış ihtimali %50 azaldı şimdiden söyleyeyim. Kalan %50 için KONSANTRE olalım...
Valla ben mgmnin izmire yoğun kar ikonu koyduğunu hatırlıyorum o yüzden emin olamam o konuda, zaten sende yorum attın benim için %20 oldu