Beiträge von Bluesky34

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bir yorumda aşağıda.
    3. seçenek Efsane nin beklentisi ile örtüşüyor.
    Hadi hayırlısı.Gelecek bu sistem pozitif düşünelim :)


    Davy Mulinas
    Öyle bir güncelleme yapmış ki GFS tam istediğimiz doğrultuda gidiyordu. Son anda öğlen de çıkan Romanya Ukrayna hattındaki Yüksek Basınç biraz daha yukarıya çıkıp sistem tam bize inecekken sınırımızda doğuya kaymış. Sadece o YB alanı değil tabii ki olayı bozan.. Son AB'nin Azor'u ittirmesiyle sistemi oldukça hızlı doğuya kaydırması da var. Ana fikir olarak basınç yerleşimleri şu anda son yüksek basınç alanını saymazsak ECMWF ile aynı hizaya geldi diyebiliriz. Şu anda 13'üne kadar mütabıklar.. Şimdi artık zurnanın zırt dediği yerdeyiz. 3 alternatif var. 1- ECMWF şu anki güncellemesinde o yükseği görür ve sistem doğuya kaçabilir. 2- GFS diyagramları akşamki güncellemeden sonra soğuk senaryolarını arttırabilir. 3- GFS gece ya da yarınki güncellemede o yükseği koymaz ve ECMWF'nin şu anki haliyle hem fikir olurlar. 3. seçenek en büyük arzumuz... Bana kalırsa 1025'e kadar çıkan o YB çok mantıklı değil. Bunun nedeni ise YB'nin çok uzun ömürlü gösterilmemesi modelde... Hepiniz bilirsiniz ki YB kaldı mı en az 48 saat etkisi geçmez. Bu yüzden biraz duygusal, biraz da mantık diyerek 3. tercih bana daha mantıklı geliyor. Bir de her zaman söylediğim gibi Azor'a şu anda her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Bu akşam şu an güncellenen ECMWF çok önemli hale geldi. Sistemi eğer yine gösterirse eminim bundan sonrası çorap söküğü gibi gelecektir. Allah yardımcımız olsun.


    Semih ,verdiğin emek ve bizi gece gündüz bilgilendirdiğin için çok teşekkürler.Aralık sonu içinde özellik ile yılbaşı öncesi için , bol karlı ve örtülü iyi hebrlerini bekliyoruz ...

    Dikkat! Meteorolojiden 15 ile uyarı var!
    Meteorolojiden İstanbul ve 15 il için kar uyarısı var...
    Balkanlar'dan gelen kar yağışı yurdu teslim aldı. İstanbul ve 15 il için uyarı var. Kar şiddetini daha da artıracak. İşte son meteoroloji verisi;
    İSTANBUL'daki kar yağışı bu gece ve yarın da hız kesmeden devam edecek. Meteoroloji verilerine göre kar yağışı poyraz fırtınası ile birlikte zaman zaman etkisini artıracak.
    Özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayınında kentte etkili olacağı tahmin ediliyor. İstanbul'da hava sıcaklığı 4 ila 6 derece arasında değişiyor.
    Sadece İstanbul değil, Balkanlar'dan gelen son kar yağışı tüm yurdu etkisi altına almış durumda. Kocaeli, Sakarya ve Yalova'da da bugün kuvvetli kar yağışı etkili oluyor. Bir çok ilin köyleri ile bağlantısı kesilmiş durumda. Bazı illerde ise okullar tatil edildi.