Beiträge von dodo

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Bende simdi 2 sistem gozukuyor. Modellerde gozuken sistemde yine sancili olacak. Istanbula kar yagsammi yagmasammi olayi. Sizin aysonu dediginiz sistem bendede gozukuyor. Onda kar yagsammi yagmasammi degil ortu olurum ama kac cm olurum bilmem turunden. hadi bakalim. Takibe devam.

    Semih hocam gözüken 2 sistem modellerde gözüken sistem dışında 2 sistem mi? ^^

    Beklenti çok oluşturmayacağım kendimde dedim; ama yine de erkenden modellerde gözüken görüntülerle çok heyecanlanmıştım.

    Ama benim için çok mühim değil gelmese de. Çünkü daha Aralık ayının başı için verilmiş bir tahmin. O yüzden gelse de gelmese de rahatım. Zorlu bir tahmin ki daha hala ne olacağı bellisiz.


    Biz daha "Resmi" olarak kışa girmedik arkadaşlar farkındasınız değil mi? Döngü olarak zaten girmedik. Yani bölgemizden bahsediyorum.

    Kışa girmedik. Kasım ayındayız. Daha gireceğiz. Takvim olarak 29 Kasım bu gün. Kış, Sonbahar, Aralık, Kar, Döngü, Kıyı şeridi, İstanbul'un kışı.


    Semih hocayı da bazen tahminde bulunduğuna herhalde pişman ediyorsunuz.


    Ben şuan esas nöbeti Ocak başından itibaren tutacağım.


    Şu bilgisizliğim ile ona buna telkin gönderiyorum. : )

    Semih hocanın da sesi çok çıkmıyor. Modeller istikrarlı gösterince ister istemez yine fazladan beklentiye girdim. Girmeyeceğim demiştim : ) Oysa vade uzun. Daha önce de birçok kez gfs'nin ileri tarihte verdiklerini vade yaklaştıkça zayıflatıp yok etmesini gördüm. Durum yine böyle de olabilir, aniden de belirebilir. Ama uzun vadedeki görüntülere çok fazla beklenti oluşturmamalıyız. İşi bilenler sadece gereken yorumu yapsın, biz uçuyoruz biliyorum.


    Anlayamadığım tek şey ise daha kasımda iken bunları konuşup, Aralığa girmemişken kışı bir modelle bitirenler, tüm kış için yorumda bulunanlar. Şaka mısınız?

    Değilseniz verinizi paylaşın.

    Orta Amerika da sistem inmesi İzlanda 'nın pasifilize olması demektir ( YB ). 2019 kışına Sibirya damga vurabilir.

    Bu kadar ipucu yeter :* ilerleyen günler de görüşmek üzere :thumbup:


    Geçen seneki Kıta Amerika'sının sömürdüğü soğuklar şuanda tamamı ile bize çalışacak şekilde konumlanmış...


    Mevcut patern bozulmaz ise tekrar tekrar yazıyorum bu sezon tarihi bir sezon olacak...

    Akdeniz'in sıcak olması işimizi kolaylaştıracak. Olası bir soğuk atakta muazzam bir bir çakışma hatta daha önceden de söylediğimiz gibi bir blokaj hadisesi olabiliri yüksek bir sezona doğru gidiyoruz...


    Hem de öyle böyle değil tarihi kış kapımızda...



    Uzun bir süreçte sık sık yaptığınız bu vurgular çok dikkat çekici hocam.

    Sanki bu kış şartlar çok daha fazla ve birden fazla yönde lehimize.

    Hani büyük sistemlerin gelmeme gibi bir lüksü yok hissi veriyor.

    Totemler, umutlar ile sonra üzülmek istemiyorum; ama bu kadar veri gözümüze gözümüze giriyor.

    Sanki bu kışın büyük gelmeme ihtimali daha güçmüş gibi : )

    Bu kış dondurucu soğuklara ve bununla birlikte çoğu yeri gömecek büyük kar yağışlarına çok ihtiyacım var. Ben kendi içimde bu yağışları Amiral yağışlar diye adlandırdım ki ne istediğim belli olsun. 2004 veya daha üstü 1987 yağışları gibi. Gerçekten ihtiyacım var. Umarım hocaların verileri bizi beklenen sonuca götürür.


    Geçen kış aşırı umutlanmak dilimi yaktı biraz. Bu yıl bu olsun istemiyorum ki bu yılın geçen yıldan daha farklı bir yıl olduğunu hissediyorum.

    bu kadar kotu kisin acisini cikaracak birini ariyo herkes. O kiside benim muhtemelen:)


    Hocam bunun, tahminciler arasında en çok referans alınan itimat edilen kişinin siz olmanızdan kaynaklandığını düşünüyorum. Sonuçta siz bir referanssınız. Gayri resmi otorite gibisiniz. Söylediğiniz şeylerin insanlar üzerinde nasıl bir etki yaptığını da tahmin ediyorsunuzdur. Gelecek denilenler öyle ya da böyle gelmeyince girilen beklenti, alınan referans insanları yoruyor. Neticede herkes gibi siz de insansınız, hata da yapabilirsiniz, başarısız da olabilirsiniz. Ben bunca başarınıza rağmen buna açık olduğunuzu düşünüyorum; ama sizi takip eden bazı kimselerin buna açık olduğunu zannetmiyorum.


    Ben konunu tamamıyla sizin tahmin konusu açarken ki net ifadelerinizden kaynaklandığını düşünüyorum. İnsanlarda öyle bir referans durumundasınız ki söylediğiniz her söz büyük umut aşılıyor. Belki dikkat ediyorsunuzdur bilmiyorum, tahminlerinizi paylaşırken yoğun bir bombardımana bizi tutmazsanız, tarih yaklaşmadıkça detay vermezseniz ve paylaştığınız sistem haberlerini net ifadelere kaçmadan daha ortada açıklamalarla bildirirseniz insanların kafasında bu işin gelmeme ihtimalini de yeterince canlı tutmuş olursunuz.


    Yani burada size ayrıca bir görev düşüyor bulunduğunuz konum itibari ile.



    Bunun dışında genel olarak site üzerine söylemek istediğim bir şey var ki o da her olumsuz yorum gireni ılıkcı ya da kötü amaçlı diye tanımlayanların olması. Sonuçta burada öyle ya da böyle birileri bir vaatte bulunuyor ve buna muktedirler. İnsanlar üzülebilir, negatif duygulara kapılabilir, sendrom yaşayabilir. Buna hakları var. Herkesten her an pozitif olmasını kimse beklememeli. Bence o bazı kişiler de her bu kapsamdaki yoruma artık bu yaklaşımı sergilemekten vazgeçmeli. Olumlu şeyler kadar olumsuz şeyler de konuşulabilir şeyler. Her durumda aynı şeyden yakınılıyor; ama üzgünüm istesek de istemesek de var böyle bir gerçek. Rica ediyorum.