Maviyse hafif,koyu yeşilse orta,açık yeşilse kuvvetli yağış var demektir.
Yağış miktarı demek değil her zaman. Radara geri dönen reflektivite değeri bulutun taşıdığı nem oranına göre oluşuyor. Bu değer sayesinde bulutların taşıdığı nem miktarı ölçülmüş oluyor. Yağış ise bir çok etkene göre değişkenlik gösteren bir durum. Her kütle yağış bırakacak anlamına gelmiyor bu yüzden.
@ahmeteren_29, nadir gelişen Osasuna atakları gibi o radar şu anda.
Bilmediğimden soruyorum: http://en.sat24.com/en/eu/visual Buradaki İstanbul üzerine kuzeyden akan bulutlar tabiri caiz ise çok "şeffaf". Yoğunluğu yok gibi. Bunun yağışın yoğunluğu ile bir ilgisi var mıdır bu "şeffaf"lığın ? (Basınç, soğukluk vs kriterleri yağış için elverişli olduğunu da düşündüğümüzde)
Anadolu yakasindaki en buyuk yanilsamalardan biri de dondurucu sogukta kar tanelerinin ruzgar ile ucusarak kiyi ve koselerde birikmesinden kaynakli. Su anda karsimdaki binanin catisinda 5 mm yagis var goruntusu olmasina ragmen asagidaki duvarin dibi en az 30 cm kar.