Gfs'nin dediği olursa inşallah, sıcaklık bilmem ne yok kar kar kar kar kar :gun_bandana:
Posts by cardensnow
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Modelleri doğrudan siz mi hazırladınız arkadaşlar Ankara boşluğu olmadığına göre
-
Evet sabah saatlerinde bekleniyordu öğlene kalması beklenmiyordu. Hem ömrü uzadı, hem de etki alanı genişledi. Bir kaç saat daha böyle devam eder.
Hocam Bolu'ya geldiğim için özel bir sorum olacak, şu sizdeki kütleler buraya doğru uzanıyor gibi ama erimeden gelir mi Bolu'ya?
Ankara yeter be kardeşim ne yağış aldı be Bolu boşluğu bıktırdı bizi bıktırdı.
-
Güneydoğu ve kuzeyden gelen kütleler ulaşabilecek mi Bolu'ya acaba? Pek bakamadım modellere ama bugün yağış bekleniyordu diye hatırlıyorum.
-
Marmara üzerinde olan kütle bize doğru hareket edecek değil mi arkadaşlar?
-
Güzel kar aldık sendromsuz Pazartesi resmen mis
/scatisma2::341 /scatisma2::341
Sırada ne var? 3-4 Şubat sistemi ne durumda
3-4 Şubat sisteminde muazzam bir rüzgar sıkıntısı ve sınırda sıcaklıklar var, isyan dolu Ankara eleştirisi dolu bir sistem bizi bekliyor
-
Hocam ne kadar süre etkili olacak? Yağış kaça kadar sürecek sabah ona göre tedbir alalım.
Hocalarımız daha iyi yorumlayacaktır ama sabah saatlerinde kar durmuş olacaktır. 4-5 saat içerisinde batı ve merkezde durmuş olur diye düşünüyorum. Güney ve Doğu kesimlerde 6-7 saati bulabilir süre.
-
1 saat içinde yağışın en güzel kısmı geliyor radardan görebilirsiniz. Saat 23:30 - 00:00 gibi tüm şehirde çok güzel bir kar yağışı olacak.
-
Bu gece güzel olacak inşallah. Ama 3-4 Şubat için toplamda 21-22 mm yağış var ve tek sorun rüzgar yönü gözüküyor. Yani sistemin yarısını kky ve kalan yarısını rüzgar dönünce kar olarak alabiliriz, yine sıkıntılı bir takip olacak gibi
-
O hat daha çok değişir, yarın sabah belli olur bizim alacağımız kar. Minik bir hareketle Pazar gecesi kara gömülebiliriz takip edelim bakalım.
-
Demek bugün Ecm daha iyi yağışlar vermiş bize. Ben zaten Ecm bitti Gfs yeni şampiyon derken aslında Gfs'yi deniyordum. Hep söylediğim gibi Ecm en iyisidir
-
Ecm bozuldu galiba Şubat başı için.
Biz Gfs den devam hocam, Ecm sayfasını çoktan kapattık
-
2 Şubat için çok güzel yağışlar vermiş Gfs, yapma yanarız diyorum kendisine.
-
Gfs ve Ecm Ocak sonu Şubat başı için orta kuvvette kar vermişler 2-3 gün aralıklı. İnşallah daha da güzelleşecek ve o sistem bize gelecek.
Bu arada kütle oluşumları var Ankara etrafında, hafif kar geçişleri olabilir. -
Güneydeki kütleler bize yaklaştıkça hafif güç kazanacak gibiler özellikle şehrin doğu ve güneyi başta olmak üzere seyirlik ve örtüye ekleme yapmalık yağışlarımız geliyor.
-
Arkadaşlar radar hareketli, orta kuvvette kar geliyor gibi nerdeyse şehrin tamamına ama burası çok sakin
bence bize gönderin yağışları
-
Yarın hafif ve ara ara olan bir yağışla mı sisteme veda ediyoruz, yoksa hiç yağış kalmadı mı değerli arkadaşlar?
Yarın özellikle öğleden sonra modeller yaklaşık 3 mm yağış öngörüyor.
-
Çarşamba gününün şafağında Gfs güncellemesine bakın. Ocak sonu Şubat başı sistemini göreceksiniz.
-
İstanbul'daki kar yağışlarını gören
Ankara: Aslında bu yoktu içimden geldi, içimden geldi.
-
bu sistemin galibi kimdi peki gfs ecmwf icon gem ? ona göre bu kışta tarafımızı seçelim
En başından beri hayal satmayıp ortalama ihtimalleri verdi ve bence Gfs kazandı. Bugün tahmini çok zor olan Karadeniz vortex i de Gfs neredeyse nokta atışı bildi.