Sıhhiye'de çok güzel yağıyor.
Posts by cardensnow
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
17 Mart kar yağışlarımız olacak gibi. Ama benim gözüme kestirdiğim 22 Mart 2022 tarihi var. Soğuk desen girecek gibi, yağış desen artacak gibi. 22 Mart 2022 efsanesi konuşulur mu acaba? Neden olmasın? 22 Mart tarihine aşırı konsantre olmuş durumdayım :gun_bandana:
22 Mart'ı izlemeye devam edin
-
17 Mart kar yağışlarımız olacak gibi. Ama benim gözüme kestirdiğim 22 Mart 2022 tarihi var. Soğuk desen girecek gibi, yağış desen artacak gibi. 22 Mart 2022 efsanesi konuşulur mu acaba? Neden olmasın? 22 Mart tarihine aşırı konsantre olmuş durumdayım :gun_bandana:
-
Üzerimizde kütleler iyice belirginleşti inşallah seyirlik bile olsa güzel bir kar yağışı izleriz bu gece tüm şehirde.
-
Bazı yorumlara bakınca İstanbul konusu değil Alaska, Moskova forumunda falan olduğumu düşünüyorum. İstanbul'un büyük bölümüne kar yağmış, saatlerdir süren kar yağışları var ve devamı da var gibi görünüyor. Ama vortex değil diyenler, sistem değil sistemcik diyenler okudukça hayretler içinde kalıyorum. Her sene 1 metre kar yağan İstanbul'a 45 cm kar yağdırdığı için özür açıklaması bekliyorum vortex'ten.
-
Hocam çok fazla söylediniz 60 cm deseydiniz :D2
Yağışın yoğun olacağı yerlerde beklenti bu zaten. Birçok hocamız da ilçe ilçe bahsederken bu değerler civarında ölçümler olabilir dedi.
-
Arkadaşlar çok oyalanıyor diye isyan ediyorsunuz, hızlı hareket etse 15 dk kar yağar bütün gece yıldızları sayarsınız. Yavaş hareket etmesi 5-6 saatlik yoğun yağışa ve yer yer 45-50 cm örtüler oluşmasına neden olacak zaten. Bırakın yavaş hareket etsin.
-
Forum olarak parası neyse toplayıp bir "Manyetik Yağış Çekici" yaptırmamız lazım arkadaşlar. Modeller günlerce mezosiklon mu veriyor Karadeniz'e, cihazı bir çalıştırıyoruz hooop Ankara'da. Antalya üstünden Konya-Sivas-Doğu Anadolu hattından akan cephe yağışı mı var modellerde, cihazı bir çalıştırıyoruz hooop Ankara'da.
-
Adım adım yaklaşıyor kütleler.
-
İstanbul'un en batısı belki bir tık daha düşük olmak üzere, şehrin tamamı mükemmele yakın yağış alacak gibi. Atmosfere bırakın işi ve yağışın keyfini çıkarın arkadaşlar. Uzun yıllar unutulmayacak bir sistemin en heyecanlı kısmı başlıyor.
-
İstanbul muazzam bir kış geçirdi bu sene. Darısı inşallah bize önümüzdeki kışlarda.
-
Mgm bugün çok yerinde tahminler yapmış yalnız tebrik etmek lazım. Modeller gram yağış vermiyorken gün boyu ama öyle ama böyle kar yağacak dediler ve haklı çıktılar. Yeşilevler tipi var bembeyaz heryer.
-
Batıda yağış yoktu merkeze doğru geldim yağış var hafif beyazlama da var.
-
Ecm bize de göz kırpmış sabah. Hadi bakalım sayın hocalarım piste gelelim yavaş yavaş
Ankara'nın olmadığı model masası yok
-
Karadeniz ve dekler oluk oluk akarken Ankara her zaman o deklerden sürpriz kütleler çeker kendine. Soğuklar etkili gelsin yağışı az çok alırız.
-
4 gün boyunca hava eksili değerlerde, aralıklarla her gün 2-3 mm kar veriyor modeller, bu şekliyle bile şehrimizde 5-10 cm kar örtüsü oluşur inşallah. Mart ayında fazlasında gözüm yok, oynat bakalım
-
Kuzey ve batıdaki kütleler merkeze doğru sokuluyor. Yağış öğleye kadar uzayacak gibi, bence okullar tatil olmalıydı.
-
O gelen kütle son yıllardaki en unutulmaz kar yağışını bırakacak.
-
Yeşilevler sıcaklık düşüşü net belli, kky ye döndü yağış. Yağışın yoğun kısmı saat 21:00 ve sonrası bekleniyordu inşallah 1 saat içinde şehir geneli kara döner ve nereye daha çok yağıyor onu konuşuruz
-
forum.havaforum.com/attachment/147234/
Mgm saatlik tahminleri az önce güncellendi bu arada. Böyle bir tahminde bulunmuşlar.
Hocam normalde Ecmwf'yi baz alıyorlar ama bu tahmin bariz Gfs tahmini ile aynı.