ben yatıyorum arkadaşlar yarın sabah uyanığımızda dananın kuyruğu kopar hala yağmur devam ediyorsa kıyılarda geçmiş olsun.başakşehir çatalca gibi yerler kar yağışının zevkini çkarırken artık kıyı kesimler önümüzdeki soğuk hava dalgalarına bakar. ![]()
Beiträge von firtina61
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Kentsel ısı adasının ana nedenleri kentsel gelişimle birlikte değişen toprak yapısı, şehirleşme ile birlikte azalan yeşil alanlar ve binalarda kullanılan ısı tutucu malzemelerdir. enerji kullanımından açığa çıkan ısı ikinci büyük sebeptir. nufus çoğaldıkça, kullanılan alan artar ve bu ısıyı arttırır. Artan sıcaklıkla birlikte hava kalitesi azalır.
Güneşli ve sıcak günlerde, yoğun nüfuslu ve yüksek binaların sıklıkla
görüldüğü kentsel bölgelerin çevrelerine göre daha sıcak olmaları,
şehirlerin ısı adası etkisini oluşturur. Bu asfaltlanmış alanlar,bitki
topluluklarının köreltilmiş olduğu bölgeler ve siyah yüzeyler "ısı adası
etkisi"nin başlıca nedenleridir.
Kentleşmiş alanlarda hava
dolaşımının yapılaşmanın artışıyla engellenmesi ve doğal iklim ortamının
bozulması yerel bir ısınmaya yol açar. Bu tür yerel ısınmalar da
küresel ısınmayı arttırıcı etkidedir.
Şehir planlamasında ve bina yapımında güneş ile yapı arasındaki ilişkinin iyi ayarlanması ısı adası etkisini engelleyecektir. -
Forumda ısı adasının geyik olduğuna dair yorumlar okumuştum, gerçekten geyik mi sizce ? Ben geyik olmadığını düşünüyorum. Bilgi sahibi arkadaşlar yazabilir mi ?
Kentsel ısı adasının ana nedenleri kentsel gelişimle birlikte değişen toprak yapısı, şehirleşme ile birlikte azalan yeşil alanlar ve binalarda kullanılan ısı tutucu malzemelerdir. enerji kullanımından açığa çıkan ısı ikinci büyük sebeptir. nufus çoğaldıkça, kullanılan alan artar ve bu ısıyı arttırır. Artan sıcaklıkla birlikte hava kalitesi azalır.
-
İstanbul'da bozulmayan ne kaldı ki havası, suyu, insanı. Gerçekler acı İstanbul çok zor kar alan bir il.
evet çok zor alıyor oda yüksekleri kıyılarda adam akıllı kar yağdıgı kışlar çok nadir istanbulun 1970 lerdeki orman haritasıyla şimdiki orman haritasını karşılaştır tam bir fiyasko ormanların çoğu yok olmuş betonlar kemirmiş resmen
-
erkut demir yağmur derken tüm istanbul mu herkes birşey diyor tam bilgi kirliliği var
-
güngörende yağmur hala direniyor yağmur fırtınası var hayirs23268234
-
Gökhan Abur sitedeki bir ropartajında aşırı betonlaşma ve kentleşmenin istanbulun iklimini bozduğunu söylemiş.
-
@firtina61 keşke görseydim o kışı abi sahilde dize kadar kar olmuş 2004 ü hayal meyal hatırlıyorum 2012 2015 çok iyiydi öyle kışlar 40 senede bir gelir inşAllah bu sene de görürüz
aynen ben çocuktum okullar iki hafta kapalı kaldı.evet en çukur yerde bile 50-60 cm şehrin bazı yerlerinde 1 metre çok aşırı yükseklerde 1.5 metre olduğu söyleniiyor ve 15 gün yağdı sabah evin pencerisini açtığımızda abartmıyom karşı bina tpiden görünmüyordu.90 lı yılların baslarındada bir kaç etkili kış gördüm gene alçaklarda 20-25 cm olacak şekilde ama 95-96 dan sonra artık o eski yağışları göremedim hani diyorlar ya 2004 yok 2012 falan bence onlar hikaye eski istanbul kışlarının yanında bilen bilir yani.
-
@barbados yetmez hocam il genelinin adam gibi örtü aldığı sistemler genelde -12 lik godzillalardır

1987 mart kışı güngörende bile 60 cm kar hatırlıyorum yüksekler 1-1.5 metre okullar 2 hafta aralıksız tatil 15 gün sürekli yağan kar heralde dediğin godzilla sistemi bu olsa gerek doğma büyüme istanbuldayım o seneki gibi hiç bir sene kar görmedim.
-
b.evler bakirkoy gungoren yesilkoy florya bunlar zaten en alcak semtlerdenBekleyecegiz
şanssız ilçeler grubundayız sabah karayelle birlikte bir miktar saf kar alması bekleniyor
-
Abi bu kar bir tek Bakirkoye mi yagmiyor anlamadim ki
sabah kıyılarda kar yğışı tahmin ediliyor
-
Takip ettiğim çok sağlam bir kaynağa gore en geç yarın sabah Avrupa yakası kıyı kesimlerinde kar örtüsü olacakmış karayelin batıdan getireceği soğukla beraber dananın kuyruğu kopacak sabah
-
Bir kaynakta en gec yarın sabah avrupa yakasi kiyilarinda kar örtüsü gorulecigini yukseklerdede hatri sayilir birikim olacagini karayelin getireceği soğukla beraber bunların olacağını yazıyor.
-
yüksek rakımlı yerler zaten kar alıyor eğer istanbul içi bölgelerde maalesef etkili bir kar yok daha doğrusu yağmur ağırlıklı bir karışım arkadaşlar forma yeni üye oldum 2 gündür takip ediyordum öyle tahminden falan modelden anlayan biri değilim ama kıyılardave merkez bölgelerinde istanbulda son senelerde öle ahım şahım yerde2-3 gün kalacak bir kar görmedim.ama bazı şeyleri anlamak için illa modellerle haritalarla uğraşmaya gerek yok çoğu bu işi meslek olarak yapan tahminci istanbul merkezde fazla kar yağmayacağı sulukar görüşünde birleşmişlerdi yani ağarlk olarak istanbulda komple bi kar yağısı bence gündüzleri bile -2-3 derecelerde gerçekleşir diye düşünüyorum forumda iddialı konuşan şahıslarında aslında şehir içinde doğru düzgün bişi yağmayacağını çok iyi bildiklerini ama ya tutarsa mantığıyla hareket edim sırf süpriz peşinde koşup bomba yakalamak niyetiyle böyle davrandıklarını düşünüyorum.
-
Hesaba katmadiginiz bi ayrinti akomun uyarılarının yüksek semtler için olduğunu kimse düşünmedi
-
Formdaki mesajlara bakılırsa yükseklerde kar yoğun Bahçelievler Güngören esenler bağcılar bakırköy gibi ilçelerde oturanlara geçmiş olsun diyorum yükseklerde karın keyfini çıkarırken alçak semtlerde gene husran her kış olduğu gibi maalesef son yıllarda bu gelenek oldu
-
Yalnız Çamlıca tepesinde bile net kar başlamadı :hfyeni (42):
SAAT 18:00'DE ETKİSİNİ GÖSTERECEK
İstanbul'u etkisi altına alacak kar yağışının bugün saat 18:00'de etkisini göstereceği tahmin ediliyor. Meteoroloji yetkilieri yoğun kar yağışına karşı uyarı üstüne uyarı yaparken, kar yağışının hafta sonuna kadar etkisini göstereceği tahmin ediliyor -
an itibariyle güngörende fırtına eşliğine kuvvetli yağmur var
-
bu islerin ustunde bu kadar durursaniz gelecek sistemde gelmez, birakin eskisi gibi sabah kalktiimizda kar surpriziyle uyanalim,alt tarafi bi gun kar yagicak oda belki kiyamet kopuyo sanki, sonra her sisteme eridi bitti diyoruz,
bu arada sicaklik 4 5 derece ben bunlara sistem demem gece sicakligi -3 olacakki soguk hava diyebileyimhaklısın çok abartıldı bence de beklentiler fazla abartıldı sanırım
-
şuan güngörende hala şakır şakır yağmur var maalesef hiç bi değişiklik yok umudum kırılıyor bulunduğum ilçe adına

