Beiträge von barantula
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
-
degerli ustadlar; sistemlere ve kar haritalarina baktigimizda en az etkilenecek bolge olarak dogu anadoluyu goruyoruz. 5-10 cmler ancak gorunuyor. Ben mi yanlis yorumluyorum? 10 gunluk kar haritasinda hakkari'ye gorunen miktari 10-15 cm. Hatta dogu anadolunun dogusunda 5-10 cm gecmeyecek gibi. Ben mi yanlis yorumluyorum?
-
-
-
tipik bir balkan sistemi olarak görünüyor. güneydoğunun doğusu özellikle pek umut yok. yılbaşına doğru biraz hareketlenme var ama böyle sistemlerde önce bol yağmur sonrası kuru soğuk olur. güneyli akımlar her zamanki gibi çok güçlü. sibirya lazım size. yoksa zor.antep nispeten daha şanslı olabilir konum itibariyle.
tam dbakiri anlattiniz. Her yere kar yagar diyarbakir lodostan ve yagmurdan kirilir. Hava acar her yer buz olur.
-
-
-
-
Mardin ne yağmur yağdı bee 24 saattr aralıksız devam ediyor ızın bir sürede edecek galiba.. ah birde soğuk havayı alabilseydik efsane kar alırdık hepsi bir arada olmuyor işte..
bizim burda da ayni sekilde. Rakim 1750 civari. Cukurca'nin 20 km kadar dogusu. Cukurca ile aramizda 350-400 m arasi rakim farki var. Biz daha yuksekteyiz yani. Zeminde bir metreye yakin kar vardi. Sabahtan beri deli gibi yagmur yagmur yagiyor. Ve halen israrla yagmur devam ediyor. Cukurca'mi? Bizden 400m alcak olan cukurca'da kardan goz gozu gormuyor. Sabahtan beri hic durmamis ki normalde cukurca'da yagmur varken biz de kardan goz gozu gormezdi. Nasil is anlamadik??? Herkes saskin.
-
-
-
Siteye giresim gelmiyor,Kuzey,Güney,Doğu,Batı her yanımız kar tatili olacak kadar kar alıyor, bizde sadece 3 semt 2 cm kar gördü. Bu sistemde de değişen bir şey yok. Nefret ettim bu şehirden.
2006-2007 kisini hatirlarsiniz diyarbakir'da. -23 ile rekor sogular gorulmustu. Kar yerden aylarca kalkmamisti. O derecelerde soguk olmasin ama insallah guzel yagis alirsiniz. Mgm'nin diyarbakir'a yogun kar verip d3 lodosun etkisiyle yagisin yagmur olarak dustugune cok sahit oldum. 8 yil kaldim diyarbakir'da. Gercekten cok degisik bir atmosfer yapisi var. Bunda da karacadag, baraj golleri ve kuzeyde uzanan siradaglarin cok etkisi oldugunu dusunuyorum. Hele hele mardin, gaziantep kardan yikilirken Diyarbakir'a yagmamasi beni deli edersi.
-
Teşekkürler.
Eyvallah, geleyim tüm sorularınızı yanıtlamaya çalışacağım.
Herkese selamlar. Cukurca'nin 1700 metre rakimli bir yerinde gorev yapiyorum. Hava sartlari bizim icin hayati onemde. Ozellikle tipi, sis ve derin kar yasantimizi ve guvenligimizi cok etkiliyor. Dogu Anadolu yorumlarinizda bizim bolgelerimizden de bahsederseniz, yapacagimiz faaliyetlerde bizlere cok yardimci olacak, yol gosterecektir. Cukurca'dan kocaman selam ve saygilar.
