Valla ahmet hocam ben hanımın her söylediğini yapmadığım için bana daha ucuza geliyor 😂😂😂
vay be ifşalandık light diye iyi mi
![]()
Valla ahmet hocam ben hanımın her söylediğini yapmadığım için bana daha ucuza geliyor 😂😂😂
vay be ifşalandık light diye iyi mi
![]()
şaka maka daha kombiyi açmadık aralık başına kadar boyle gidecek gibi tek kârımız doğalgaz faturası işe iyi tarafından bakmaya çalışıyorum 😂
peki havalar iyi gidiyor diye hatunun dışarıya çıkalım diye baskısına 3 fatura ödeyeyim daha iyi ![]()
geçen sene bile kaloriferleri ekim 15 civarında yakmaya başlayan biz daha sifteh yapmadık ![]()
(merkezi sistem)
Şu sibirya yb'na fantezik isimler takmaktan vazgeçelim artık arkadaşlar.
Soğuk geldimi sibirya sıcak sektöre kanımızı emdimi hazar kırım kafkas vs vs ismini alıyor nedense.
11 Aralık 2013 Sistemi canlı Dek gelişini video'ya almıştım Trabzon/Akçaabat
Şöyle Kıbrıs dolaylarına bir tepki a.b alanı lazım yoksa devamı bize düşmez.
bu nasıl yüksekmiş hazar -karadeniz arasında dönüp durup güçleniyor tabloya göre kasım bitti, son heves bükücü ...
Bela işte soldan izlanda'nın dönüş hareketiyle üfürdüğü sıcak hava sağda sibiryanın set çekmesiyle üzerimizden gitmemeye kararlı.
Akılda sadece sibirya; soğuk havalar, ülkemiz adına buz kesici soğuklar olarak anımsansa da yaşadığımız havaların başrol oyuncusu Sibirya'dır.
Samsun'dan - Trabzon'a kadar ki sahil kesiminde kalın tabakalı sis etkin.Yükseltisi az ve kümeli şekilde.
Sibirya TYB git gide daha da güçleniyor.s400 oldu s400000000 ülkemiz Rusya'da s400 yerine Sibirya YB almış havada bulut dahi uçmuyor uçmayacak.
Tüm mevsimsel tahminlerin ana teması bölgemiz adına ''net'' bir çıkarım yapılamayacağı üzerine görünüyor.
Madem lafı geçti 2016 yıl başı sistemini Giresun'da geçirdim bende, 24 saat aralıksız kar yağışı ama ne kar yağışı sabah MGM ölçümü 80+cm dolu dolu yaşadığım bir sistemdi.
Ne günlere kaldık değil mi ?
CFS'den medet umar hale gelindi. ![]()
2 sene önceye kadar göz ucuyla bile bakılmayan bir modeldi.
Yorumunu anlamadım ama belirttiğin tarihten 45 gün sonrası için böyle bi sinoptik görmek pek mümkün değil gibi geldi bana, ancak soğukların etki alanı öngörülebilir ama oda zor. Ay sonuna doğru atmosfer değişiyor, etkileri 15 gün sonra belli olur.
ben dedimciler aslında başarılı olabilirler ancak ben dedim yaparak kendilerinden insanları soğutuyolar farkında değiller.
Yalnız bugün de ne hava vardı be.
hani karlı bir sistem atlatılır ardına bir cam gibi güneş vurur ama o kar soğuğu rüzgarla birlikte seni güzel bir döver he tam öyleydi bugün hava ve kışı anımsadım.
Akdeniz de ki yüksek hakimiyeti bizim adımıza olumlu gibi gözüküyor ancak kıbrıs'a kadar ki bölüme çok fazla yaklaşmamalı aksi takdirde kuzey de oluşan mükemmel soğuklara tepki üretemediğimiz sürece akıp gitmesini izleriz ki geçen ayda söylemiştim korkum bu yönde.
Asor atağa kalktığı zamanda altının oyulması tabir ettiğimiz sicilya belası çıkıyor bu seferde ancak sanki sibirya yb. ve iskandinavya yb. bu sene aktif olacak gibiler.
Bu Akçaabat kadar bahtsız bir yer olamaz inanın.
Sistem gelir en az Akçaabat etkilenir , en az yağış Akçaabat'a yağar.
Asıl kanser kısımda bir damla bile yağış düşse elektriğin kesilmesi böyle rezalet bir şey olamaz hem özelleştirilsin hem rezaleti halk çeksin çok saçma.Her yağmur rüzgar kar vs. olaylarında elektrkmi kesilir arkadaş.
5 sene giresun'da 2 sene kocaelinde ikamet ettim böyle rezillik yaşamadım.
Özlemişiz bu havaları Kasım ayı geldi sonbahar nedir 2. kez hissediyoruz.
Hocam 2017 ullsinde sabaha karşı 04:00 civarlarında Rize açıklarında AB oluşmasa bir metreyi rahat bulacak ve 1967’den kalan o değeri geçecektik. Resmi olarak deniz seviyesinde 66 cm ölçüldü 2017 yılında. Karşıyaka, Boztepe gibi daha yüksek mahalleler 80-90 cm olmuştu. Bu sezon da benzer bir sistem yada sistemler yaşayacağımızı düşünüyorum.
77cm diye hatırlıyorum deniz seviyesi ölçümü yanlış hatırlamıyorsam ve galiba türkiye rekorlarından biri olarabilir 12 saat içinde deniz seviyesinde 77cm'lik kar kalınlığı o da MGM ölçümü.
Öncelikle bazı şeyleri kabullenmemiz gerekir.
Ülke coğrafyamızda yüksek kesimler dışında kar yağışı alan yerler 90 günlük kış ayı periyodunun sadece 1 ila 5 günü kar görmekte bunun şiddeti ise oluşan koşullar belirlemekte.
Kış tahminlerine bakarak üzülüp sevinmeyi gerek görmüyorum çünkü ülkemiz için kış tahminlerinin yağış harici hiçbirşeyini dikkate almamak gerekir sıcak,soğuk vs.
Örnek vermek gerekirse: 80 günü sıcak 10 günü soğuk geçip kar kış fırtınası olarak geçebilecek bir kış mevsimi normallerinin üzerinde kapatır.
Meteoroloji ile hobisel olarak ilgilenip kendini geliştirmeye çalışan kişilerin paylaşımları takip ettikleri için yaptıkları genel beklenti paylaşımları buna çok fazla yormayın kendinizi o verilerin bize tekabulu etkisi dolaylı yoldan direkt olarak etki yok maalesef okyanus ülkesi değiliz, dolaylı yolun da ne dolayları daha var o sebeple kış mevsimini beklemenizde fayda var, kış tahminlerinin özellikle de sıcaklık olarak beklentilerin coğrafyamız adına önemi yok.
Ülkemizin potansiyeli ortada ondan fazlasını beklemek abes kaçacaktır.