Beiträge von manasbalasy

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Yük taşıma kapasitesi ( mühimmat açısından ) bakımından standartlarının çok üzerinde. Lakin 900 km hızında. F35'ler ise 2000 km hızında. İlk portetifi olduğu için makul. Hız bakımından iyileştirmeler de yapılırsa çok avantajlı bir üretim olacaktır.

    havada kalma süresi F35'e göre nasıl hocam? 10 saat havada kalma süresi var. Max yük kapasiteli ile max hava şartlarında bu süre düşer mi ? Eğer geliştirilebilirse ki bana göre geliştirilebilir f35 almamıza gerek kalmayabilir. Bir de Kaan piyasaya çıksa da onu da izlesek.

    Çok da doğru zamanda doğru hamle yaptı Hamas. Sanki Hamas rahat dursa, İsrail iki devletli çözümü kabul edip, Filistin'e olan ambargoları kaldıracaktı :) Hamas bu hamleyi yapmasa Türkiye de Arap ülkeleri de yaşanan sorunları unutmuş İsrail ile el sıkışıyordu. Gerçi Arap ülkelerinin hala dostane tavırları devam ediyor.

    Hocam aynı şeyleri söylüyoruz aslında. Hamas yanlış yapmadı. Yanlış zamanda yanlış devlete güvenerek harekete geçti. Türkiye de özel sektör milyar dolarlık ticaret yapıyor İsrail ile. Bunu engelleyemezsin. Bölgende tüm devletler kendi çıkarlarını düşüren sen duygusal hareket edemezsin.

    Benim anlamadığım Gazze'de olaylar ilk patlak verdiğinde İran üzerinden Filistinlilere kızıyordunuz. Hatta yardım falan beklemeyin diyordunuz. O zaman insanlık nerdeydi?

    Söylediğim şey yanlış mıydı? Hamas hayatının en büyük hatasını yaptı demiştim. İsrail Gazzeyi dümdüz edecek demiştim. Olan masum halka olacak demiştim. İranın gazına gelip irandan medet umup İsraile saldırmak aptallık dedim.


    Dediklerimin hepsi çıktı mı? Çıktı.


    Şimdi Gazze de masum insanlar ölürken sessiz mi kalalım yani?


    Hamas yanlış yapmadı sadece yanlış devlete güvenerek yanlış zamanda harekete geçti.


    Masum halkın suçu ne? Bebeklerin suçu ne? Sessiz mi kalalım bu soykırıma?

    Şerif Hüseyin ihanet etti diye tüm Araplar hain mi?


    Apo ihanet etti diye tüm kürtler hain mi?


    Çerkez Ethem Atatürke ihanet etti diye bütün Çerkezler hain mi?


    Osmanlı'ya ilk baş kaldıran Arnavut İskender Bey hain diye tüm Arnavutlar hain mi?


    Konumuz bu. Gazze de bir katliam var. Hiç bir insan evladı bunu görmezden gelemez.


    Vay efendim Araplar bizi sırtımızdan vurdu şimdi cezasını çeksinler. Biz Doğu Türkistan a bakalım.


    Bakalım abi bakalım. Sıkıntı değil.

    Gelin ben size daha geniş açıdan anlatayım sayın Türkçü (!) arkadaşlar


    Hakasya

    Yakutistan

    Tıva

    Tataristan

    Başkurdistan

    Çuvaşistan

    Altay

    Rusya esareti altında yaşayan Türk yurtları.


    Haydi bunlar kısmen Ruslaşmış. Bizle bir bağı kalmamış.


    Gagauzya Moldova esareti altında yaşayan öz be öz Oğuz Boyundan olan Türkler. Kaçınız çıkıp dediniz ki gagauzyaya sahip çıkalım.


    Fatih abi bu yazdıklarım senin için değil yanlış anlama genel anlamda konuşuyorum.



    Önce dava bilinciniz olsun. Ezbere konuşmayın. Herkes tutturmuş doğu Türkistana sahip çıkalım diye. Çıkalım abi eyvallah çıkalım da mevzu türklük ise bütün Türk boylarına sahip çıkalım. Niye bir Allahın kulu çıkıp demiyor ki Kadim Türk şehri tebriz de Azerbaycan Türkleri faşist fars rejimi altında zulüm görüyor ve ya kadim Türk şehirleri Kunduz ve Celalabad da Özbek ve Türkmen kardeşlerimiz Taliban tarafından zulme uğruyor.


    Kaç kişi biliyor ki İranın kuzey doğusunda Türkmensahra da yaşayan Sünni Türkmen kardeşlerimiz yaşıyor ve iran rejimi bunlara baskı uyguluyor.



    Dediğim gibi eğer konu Türklükse ben varım zulüm gören bütün Türklere sahip çıkalım. Yok eğer konu Arap düşmanlığı ise ben yokum abi.


    Ben Müslüman bir Türk evladı olarak yokum abi. Eyvallah

    GAZZE DE 200 BİNE YAKIN TÜRKMENİN YAŞADIĞINDAN HABERİ YOK ARKADAŞIN. İzzeddin el Kassam Tugaylarının adını aldığı Din Adamı İzzeddin El Kassamın Mısır da Osmanlı devleti için araplardan kurulu birlikleri ile cihad ettiğinden de haberi yok.

    Dillerine dolamışlar Doğu Türkistan lafını. Ulan daha Tebrizi azad edememişiz daha Kerkükü azad edememişiz daha Batı Trakyayı azad edememişiz bizden binlerce km ötede ki Doğu türkistana yardım etmemizi bekliyorlar. Milliyetçilik elini havaya kaldırıp Bozkurt yapmakla Tanrı Türkü korusun diye slogan atmakla olmaz. Bugüne kadar Doğu Türkistan olayını önüme koyan kaç kişi ile tartıştıysam yeminle diyorum Türkistanı harita da gösteremediler. anlatın diyorum bana doğru Türkistan da ne oluyor kim ne yapıyor. Dedikleri tek kelime Çin soydaşlarımızı öldürüyor.

    Erkin Uniyaz Abdulla. Kim bu adam bir bakın bakayım. Çin Komünist Partisi Doğu Türkistan sorumlusu. Adam diyor ki biz Çin devletine bağlıyız kimse bize karışmasın. Bunun gibi binlerce Uygur Türkü Çin devleti adına çalışıyor. Kendi Milletine ihanet eden adamlara ben nasıl yardım edeyim.

    Ben ülkücüyüm. Ben Milliyetçiyim. Kürt de benim kardeşim Arap da Boşnak da Çerkez de Çeçen de ..... Ben 95 de Bosnaya nasıl ağladımsa 99 da Kosovaya nasıl ağladımsa Çeçenistana Kırıma nasıl ağladımsa bugünde Gazzeye ağlarım.

    Ben yaparım. Gazze'de olan olaylarda ölen ''sizin kardeşlerinize'' ben açıkçası üzülmedim. Benim inancım, vatan sevgimin önüne geçmiyor. Siz inancınız gereği onları kardeş olarak görüyor olabilirsiniz ama ben kendi tarihimi bilen birisi olarak onlara ''kardeş'' gözüyle bakmıyorum.

    insan olarak da mı görmüyorsun ?