Beiträge von manasbalasy

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Forumun bilirkişilieri diye sözüm ona kafa bulmaya çalışıp burda ombudsmanlık yapıyor ya en çok buna hastayım. He gerçi ombudsman olsa ara bulması hakkaniyetli olması gerek ama o da yok.

    1. maddeye öyle bir giriş yapmış ki havaalani doğru yerde. O yüzden en ufak fırtınada hemen devre dışı.

    Birisi yazmış Rusya gazı kesecek hemen yorum hayır kesemez. Nereden biliyorsun Putine de mi danışmansın arkadaş 😀

    Kim kimle kafa bulmaya çalışıyor. Ne kadar tanıyorsun beni. Neleri bilip bilmediğimi nereden biliyorsun. İşine bak kardeşim tamam mı. Konuyu uzatmanın anlamı yok.

    manasbalasy havaalanı nasıl yanlış yere yapılmadı? En ufak rüzgarda bile uçaklar inemiyor kaç defa bu sene problem çıktı. Havaalanı lazımdı ihtiyaçta eyvallah da konumu doğru demek hiç doğru değil. En azından pist açısı kesinlikle yanlış olduğu aşikar. Bunu sanal pilotlardan biri olarak söylüyorum hem askeri hem sivil havacılık simülatörlerinde toplu uçuşlar yapıyoruz ve bu simülatörler gerçek ile 1-1 aynı sayılır. Bir çok gerçek pilotta pist konularında sıkıntılarını dile getiriyor.

    Yarışa girmeye çalışmıyorum abi kesinlikle yanlış anlama beni sadece bilgi yanlışını düzelttim,onu da instagramda görmüştüm ^^

    neyini yanlış anlayacam kardeşim estağfurullah

    Yunanistan ödemiyor diye biliyorum parayı.Otoyolun işletiminden görevli olan özel şirket 2.000 euro tazminat ödemesi yapmayı kabul etmiş.

    ona eyvallah . Yılbaşı gecesi Osmangazi köprüsünde gişeleri kapatıp 12 'den sonra zamlı tarifeden ücret kesen işletmeci firmaya ulaştırma bakanlığı ceza kesmişti ve geçişleri ücretsiz yapmıştı bizde de .

    maşallah forumun bilirkişileri tine formunda.

    1. Atatürk Havalimanı şehrin göbeğinde kaldığı için büyük bir problemdi.
    2. Yeni Havalimanı yanlış yere yapılmadı. İstanbul'un artan nüfusu nedeni ile gelecek 50 yılı göz önüne alırsanız eğer ne kadar doğru bir yatırım olduğunu anlarsınız.
    3. Sabiha Gökçen Havalimanı yapıldığı zaman koyunlar otluyor,uçaklar inmiyor diye dalga geçmişlerdi. Şu an da SAW sadece iç hatlar İST sadece dış hatlar olsun tartışması var. SAW o kadar yoğun ki kapasite aşımı oluyor bazen .
    4. İstanbul Cumhuriyet'in ilk yıllarından beri yoğun göç alan bir şehir. Hababam sınıfın da meşhur Öğretmen Ahmet'in okuluna yardım götürme sahnesinde ki Çekmeköy'ün bugünkü halini anlatmaya gerek yok sanırım. Günü geldiğinde Kuzey Marmara Otoyolu da yetmeyecek , İST'de yetmeyecek.

    Gel gelelim Yunanistan'ın yolda kalan sürücülere 2 bin Euro tazminat ödeyeceğine dair konuya. Asgari ücret 660 Euro civarında. Memurunun maaşını ödeyemiyor Yunanistan. Lütfen gördüğünüz her habere kafa dikleme atlamayın. Yunanistan'ın yolda kalan sürücülere 2 bin Euro tazminat ödemesini geçtim adamlara ekmek arası peynir verecek parası yok. Yalan haber baştan aşağıya.


    Son olarak bu kış Hem hükumet hem muhalefet hem yerel yönetimler hem merkezi yönetim sınıfta kalmıştır. Çok net. Parti ve kişi ayırt etmeksizin söylüyorum bunu. Ha bizim insanımızda suç yok mu ? Var. Geçen bizim sokağın başına evimin hemen önünde Trafik ekipleri kontrol noktası kurdu. Sakarya'yı bilenler için diyorum Sakar Baba Türbesinden Sanayiye çıkan rampanın en başında oturuyorum . Lapa Lapa kar yağıyor. Rampadan inen araçların 10 tanesinin 8 tanesinde kış lastiği yok . Sonra belediye yolu açmadı devlet nerede.

    Mevzu İstanbul olunca Romanya açıklarından 350 km lik hat oluşur soluğu taaa Altınoluk da alır. Mevzu Sakarya olunca 40 km mesafe de ki Kaynarca da oluşan kütle eriyerek gelir.

    Neden mi?

    Çünkü Geyve boğazı denen bir yer var. Güneyli rüzgar oluşturup kütleleri Karadeniz üzerinde askıda bırakıyor.

    Elbet zayıflayacak o rüzgar bakalım nereye gidecek o kütleler o zaman

    Gece gene iyi yagiş veriyor modeller ama sakın inanmayın beyler. En kötü senaryoyu gece için ukmo veriyordu o gercekleşti en kötü senaryoyu arıyorum bu gece için modellerde ve digerlerine göre az yagış veren ecmwf garanti o gerçekleşir.

    Bizim işimiz kovalamak gerisi nasip işi. Kaderde İstanbul varmış İstanbul aldı. Bu gece nedir ne değildir paylaşabilirsen sevinirim kendi adıma.