*Ana senaryomuz 60 saat kadar -10'un altında ve minimum olarak -12'yi görüyor.
*En soğuk senaryo ise -16'lı değerlerde
*Ortalamamızın dibi gördüğündeki değeri ise -9.6
Gördüğümüz kadarıyla -1 değerli bir kaç tane serseri senaryo ortalamayı yükseltiyor. Yine de şimdiden -9.5 ortalama harika. Sanıyorum ki bu sefer yığılma -12 civarında.
herkese iyi forumlar, yarın için cok kısa bir sorum olacaktı. Yarın sabahtan itibaren 850hpa'da +lı değerlere geçiyoruz. Kayak merkezi tahminleri yapan siteler kartepe ve uludag için -1 ile +1 değerler ile GÜNEŞLİ tahmini yapmışlar. Ancak MGM -10 ile -2 arası SİSLİ tahmini yapmış.
Arkadaşlar Godzilla'nın da zamanında baştan doğulu gözüküp sonra bize yanaştığını unutmayalım.
Sistemgünü Trakya'dan giriş yapmasını beklemiştik sonra
Hocam bu ne kadar güzel bir arşiv verisi, resmen çerçevelik Aynı kuvvette hatta daha cılız soğuklu ve çok daha doğulu olan 2 günlük görünen sistem bize efsane getirmiş. Önümüzdeki sistemde modeller -5 ortalamalı soğuklarda şimdiden mütabık. Bu süreçte avrupanın yanacağını da biliyoruz. Geriye arkamıza yaslanıp beklemek kalıyor. Bu kış ilk defa bir sinoptiği heyecanla takip edebiliriz
Biz sahilde kar topu oynamak istiyoruz da o yüzden...
Hocam çekirdeği -10 zorlarsanız -12 olan Izlanda kökenli bir sistemden gündüz sahillerde sıcaklıkları 0'a düşürecek bir soğuk beklemek hayalcilik olur. Bu sistemin potansiyeli bu kadar zaten. En iyi potansiyeli zaten ECM ve UKMO'nun gösterdiği. O hali sahillerde tatmin edici kar yağışı getirir. Zaman zaman da beyazlamalar yapabilir. Ama gidip de 30cm kar yapmasini bekleyemeyiz. He çıkarsınız çamlıcaya, kayışdagina, aydosa o zaman diz boyu kar ile kardan adam da yaparsınız kartopu da oynarsınız
Sahiller için gercekten tatmin edilecek kar yağışı için çekirdeği 16'lik soğukları kuzeyimizde veya kuzeybatımızda beklemeliyiz. Izlanda'nın gücü bu kadar malesef.
Neden herkes bu kadar umutsuz anlamıyorum. Bu sistem yağış açısından çok cömert bir sistem. Fırtına sırasında biliyoruz ki sıcaklıklar hep beklenenden düşük seyrediyor. Onu bile geçsek elimizdeki -8 -9luk soğuklarla don seviyesi genel olarak 400m civarında görünüyor. Fırtınalı yağışlar sırasında çok güzel kar örtüleri oluşacağını düşünüyorum. 1 günlük bir sistemimiz yok. Soğuk 5 gün kadar üzerimizde. Rakımı yüksek olan semtler şov bile yapabilir.
Beklediğim şey kıyılardaki cıvık kar hariç şehrimizin çok büyük bir kısmı tatmin olacaktır. Yüksek semtlerde güzel birikimler olacaktır. Hatta iddia ediyorum ki Pazar günü Aydos tepesine çıkacaklar 100cm civarında bir kar ile karşılaşacaklardır
Sokak lambalarında gözüken türden değil gayet havaya beyaz bir sis çöktüren türden. Üzerimde un taneleri bırakıyordu, bir çeşit graupel geçişi olduğunu düşünüyorum. Bulutlar alçaktan kuzeydoğu-güneybatı yönünde ilerlediler. Sanırım DEK bandıydı.
dün 2.5 derecelerde tüm gün yağmur yağan konumumda, bugün 4 derecede sprey şeklinde sulu kara yağıyor. Üstelik radar tamamen boş gözüktüğü halde. Rüzgar hamleleriyle beraber iyice belirginleşen kar yağışı üzerimde un görüntüsüne sahip taneler bırakıp, bir iki saniye içerisinde eriyorlar. Aydosdaki sis kalkarsa beyazlık göreceğimize eminim
Bugün Istanbul olarak beklenenlerden 6-8 dereceye varan daha düşük sıcaklıklar gözledik. 850hpa'da +10 derece sıcaklık varken yer seviyesi bu değerin altında kaldı. Bence hafızalarımızda bulunması gereken bir gündü.
Anlık olarak konumumda poyraz fırtınası başladı sabit rüzgar 50-60km/h iken hamlelerle zaman zaman 100km/h'ye ulaştığını düşünüyorum. Sıcaklık Aydos istasyonunda 4.3'e geriledi. Sabah başlayacak yağış ile beraber oldukça soğuk bir gün geçirmemiz muhtemel gözüküyor.
Küçük bir kişisel tahmin olarak cuma günkü yağışlarda Çatalca yüksekleri ve Aydos'ta kar yağışı görüleceğini düşünüyorum. İstasyonları takipte kalacağım.
Diye bi sohbet olmuştu az önce denk geldim Çamlıca tarafları sanırım şehrimiz çok güzel değil mi o zamanlar ve bariz gözüküyor.
Bu şehre ihanet etme konusun da yarışmışız birbirimizle içim eriyor...
fca540.jpg
Dün Uludağ görünüyordu. Telefonumun kamerası malesef bozuk olduğu için, pek belli olan güzel bir kare olmadı. Ama yine de Yalovadaki dağların arkasında Uludağların neredeyse 1500'den yüksekteki kısımlarını görebiliyoruz