Forumda cok kaliteli tartismalar donuyor. Kimse birbirine kizip darilmasin. Karsilikli fikir,gorus alis-verisi yapiliyor. Hakaret boyutuna gelmedikce cok Guzel bir sey tartismak. Burada da oyle olmuyor zaten ![]()
Beiträge von Pangea
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Eyvallah hocam tabiki araştırmaya devam etsin. Ama illaki evrim teorisini kabul etmek zorunda değil. Yaratılış teorisini de kabul edebilir. Bunu da değerlendirebilir arastirabilir mesela.
Evet hocam oyle de olabilir.
-
Hocam elektrik enerjimizin
%49'ini
Dogalgaz+Lng. (.
Tas komuru+linyit+asfaltit %12
Ithal komur %9Diger kaynaklarin hepsi dogal kaynaklar ve hidrolik akarsular ve barajlar bunlarda disariya para odemiyoruz. %51 icin
Geriye %49'un
Dogalgaz ve komur hepsi disaridan diyelim.
Digerlerini disaridan aliyormuyuz bilmiyorum.Ama gordugunuz gibi o kadar bagimli degiliz 30-40 sene sonra degil.
Enerji verilerine baktigimizda sadece ruzgar enerjisini her sene %1.5 artis gosteriyor 20 sene sonra
%30 artis demek elektrik ihtiyacimisin %81'e cikmasi demek bu. ve sadece ruzgarin enerjisini hesapladim. Digerlerinide hesaplarsak bu sure 10 yila inebilir.
Bende bundan dolayi gerek gormuyum 10 yil icin nukleer santral kurmak yanlis olur.Ve suanki antlasmalar var elektrik aldigimiz ulkeler ile.
Ve ulke olarak elektrikte satiyoruz ama ayni zamanda disaridanda aliyoruz buda gercekten ilginc ve disaridan aldigimiz sattigimizdan daha fazla bunu anlamadim

Hocam yukarida anlatmak istedigimi anlamassindir. Ikimizde ayni seyleri dusunuyoruz ama sen bu teknolojiye ulasamadan nukleer ile disariya gidericek para icerde kalsin diyorsun. Bende bu teknolojinin cok uzakta olmadigini sadece %49'unu disaridan aldigimizi (tas komuru linyit onu disaridan mi yoksa kendimiz mi bilmedigim icin onuda disaridan diye kabul ettim yoksa %37 oluyor)
soyluyorum -
Hocam ayni seyleri diyoruz. Bende aciklayamaz diyorum ama aciklamaya calisir yapamagindada kabul etmez/etmemesi lazim. Arastirmasi lazim.
Yani bir turk bilim adamini dusunun evrimini aciklamasini bulamiyor. Himm Allah bizi yaratti diyip kapatmasi mi gerekiyor. Hayir arastirmaya devam etmesi gerekiyor. Ikimizde ayni seyleri anlatmaya calisiyoruz heralde

-
Hocam teknoloji ile enerji dogrudan baglanti bence.
Suan Turkiye kadar gunes panelleri ile tum dunyanin
Bundan 10 yil sonra
Ege bolgesi kadar ile
20 yil sonra
Konya kadar bir yer ile tum dunyanin enerjisi karsilanabilir.Bir profesorun sozlerinden alinti daha anlasilabilir olsun diye isimleri degistirdim.
-
@Pangea Günümuz materyalist bilimine göre melek ve şeytanin varliğıni da kanitlayamayiz mesela. Oysa hersey fizik alemi değildir metafizik alem de vardir.
Meleklerin varliğina inanmak imanin 6 şartindan biridir. Yani inanmayan iman etmiş olmaz. Herşey bilimle kavranamaz. Ama bir yaratici olduğu bilimle kavranabilir.Hocam haklisiniz ama bir bilim insanida her seyi bilimle aciklamak ister yada aciklamaya calisir. Yoksa bilimin anlami ne?
-
buarada şu kapatılan nükleer santrallerin neden kapatıldığı daha önemli.. Acaba nükleer enerjiden mi vazgeçiyorlar, yoksa eski, korumaısz ve teknolojisi eski santraller mi kapatılıyor. Buradaki haberden öyle anladım;
hocam baska bir haberde ise 2022'ye kadar kademeli olarak bir cogunu kapatacagini cunku dogal enerji kaynaklarinda daha basari oldugu icin. Ve bunlarin risk tasidigi icin
Kaynak bulursam atiyim -
Hocam dediklerinizde haklisiniz ama kisa vadeli dusunmemek lazim. Suan yapilacak bie nukleer santral 3-4 yil icinde tamamlanir.
Bunun yerine uzun vadeli dogal kaynaklara yatirim yapmak lazim.
Ulkemiz sonunda Ruzgar enerjisi icin cok iyi konumda oldugumuzu anladi ve hizli bir sekilde buna yatirim yapiliyor bunun daha cok artmasi lazim.2012 yilinda Ruzgar ile %1
2016 yilinda ruzgar ile %7.3
Ne kadar az yatirimla bile %6'lik bir artis var. Buyuk bir yatirimla bu miktar 30-40 olur. Maliyeti onemli degil. Ulkemiz icin en onemlisi bu.Hocam sunuda belirtiyim.
2002 yilinda Dunyanin en zengin 5 sirketi arasinda 3 petrol 1 banka 1 teknoloji(microsoft var)
2016 yilinda ilk 5 sirkette teknoloji
(Ilk sirada Apple var)2016 Aralik ayi sonu Apple'in kasasindaki nakit para
246 Milyar Dolar
Bu para Turkiye'nin tum borcuny siler
Tum sirketlerini satin alir.Not:mobilden hizli bir sekilde yaziyorum. Yazim hatalari icin kusura bakmayin.
-
almanyadan ornek verdiginiz icin tebrik ediyorum

http://www.ntv.com.tr/dunya/almanya-…TJUW7CEPWxrflDQ
Almanya kademeli olarak nukleer santrallerini kapatiyor.
2015 yilinin Temmuz ayinda ulkenin enerjisini gunes ve ruzgar enerji ile %78 saglanmis. 2 sene once olmus bu.
nukleerden daha fazla enerji saglamis. Ama ulkenin o zaman ki iklim etkisi varmis Temmuz ayi cok sicak gecmis.
Ama normal yillarda bile %30-40 arasini sagliyor. Ve Nukleer santralleri kapatmaya basladi 2015'te biri kapatildi -
Bir bilim dergisi ise kabul etmemesi normal. Ben kendim evrime inanmasam bile bir bilim dergisini basinda olsam. Evrimi kabul edilemez oldugunu anlatamam.
Bilimde her sey bir mantik cercevisinde arastirdigi icin normal.
-
Benim düşüncelerim sığ değil gayet açık ve net şekilde ortada. Uzaması halinde kalpler kırılır o nedenle devam etme taraftarı değilim. Kırdıysam kusura bakmayın iyi akşamlar.
hocam burada medenice bir tartisma yapiyoruz karsilikli goruslerimizi belirtiyoruz.
Hakeret olarak algiladiysaniz kusura bakmayinz -
Hocam caydırılıcık konusunda dediklerinize katılıyorum. Yukarıda da belirtmiş.
Benim dediğim Teknoloji bu kadar ilerlemişken nükleere gerek var mı?Şu an Rüzgar+güneş+jeotermal ile elektriğin %10'unu karşılıyoruz. teknoloji son sürat geliştiği bir noktada 20 yıl sonra bunu %50 yapabiliriz belki daha fazla.
Almanya mesela güneş enerjisi ile çok büyük bir kaynak sağlıyor. Bizim ulke olarak onlardan konumumuz cok daha iyi. (Prof.Dr.Ozgur Demirtas)
Hocam kendimi anlatamiyorum galiba ama.
Boyle bir zamanda gerek olmasidigini dusunuyorum acikcasi.Sanayi cagini gectik
Petrol caginida gectik
Teknoloji cagindayiz ve kisa bir surede yetismemiz lazim bu gelisime ulke olarak. -
Japonya'nın uzay temizleme misyonu hüsrana uğradı
Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA), uzaydaki hurda enkazını temizlemek amacıyla geliştirdiği projenin uzayda test aşamasında başarısız olduğunu açıkladı.

Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) teknolojiyi test etmek üzere uzay gönderilen "Kounotori6" adlı uzay aracının hurda toplama görevini icra etmede başarısız olduğunu ancak Uluslararası Uzay İstasyonu'na (UUİ) zorunlu ikmal malzemelerini ulaştırdığını duyurdu.
Araçta bulunan ve uzaydaki hurda parçalarını elektromanyetik güçle kendine çekip beraberinde sürükleyerek, dünyaya taşıması için tasarlanan 700 metre uzunluğundaki metal köstek aparat yaşanan arıza nedeniyle araçtan çıkarılamadı. Arızaya müdahale eden teknisyenler de aksaklığı gidermeyi başaramadı.
"Kounotori6" dün sabah saatlerinde atmosfere girmesinin ardından, yanarak yok oldu.
JAXA iki hafta önce de SS-520-4 roketini yörüngeye oturtmakta başarılı olamamıştı.
Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) tahminlerine göre dünyanın alçak yörüngesinde çeşitli uydu ve uzay araçlarından arta kalan, bir santimden büyük 500 bin metal enkaz parçası bulunuyor. Bunlar yörüngede bulunan yaklaşık 780 uydu ve UUİ için tehlike arz ediyor.
-
@Pangea
Nükleer bombayı illa ki atmak gerekmiyor olması bile caydırmak için yeterlidir.
Örneğin abd bizi bir gün nükleer bomba ile tehdit etse karşı koyma imkanımız bile yok yanlış mıyım?Evet caydırıcılık konusunda haklısın.
Ama çevrendeki ülkelerde kendisine karşı kullanmayacağını bilir.
ABD'yi tehdit içinde nükleer silah saçma

-
Hayırlı Cumalar
-
Neye kullandıklarından bahsedin.
Bir atom bombası yaptığınızı düşünün, avrupa ile savaşa girdiğiniz atabilir misin hayır. Rusyaya atabilir misin hayır.
Siber savaş dönemindeyiz son demlerini yaşıyor silah falan 50 yıl sonra konuşulmaz
-
Hocam ikisi farklı şeyler nükleer santralde radyoaktif maddeleri kullanarak elektrik üretirsin.
Nükleer silah başka bir boyut. Yanlış bilmiyorsam fisyon tepkimeleri ile uranyum,plütonyum kullanılarak yapılıyor.
nükleer silah için nükleer santral ile başlamamız lazım düşüncesi saçma bence.Ve bir nükleer silahın ne işe yarıyacağını kime ve nasıl kullanıcağını anlatır mısın?
-
O kadarına sinerji bile dayanmaz kardeşim


-
Ne yazık ki 15 Şubat bizim bölgemiz adına iyi çıkmadı

600 km batılarsa olur bizim iş

-
@Pangea cfs rüyalarımı süslüyor.. Gömülürüz kusursuz sinoptik olmuş

Mükemmel mükemmel
