Toz taşınımı ve çamur yağışında en ağır etkilenecek şehir Bursa gibi görünüyor.

Toz taşınımı ve çamur yağışında en ağır etkilenecek şehir Bursa gibi görünüyor.

Storm Chaser hocam yağışın kuvveti ve aralığı ne durumda.Yani bu toz , yağış ne zaman girip ne zaman çıkacak İstanbul'dan ve yarın kabaca kaç mm yağar buraya.Asıl merak ettiğim şimşek-yıldırım aktivitesi görülür mü , görülürse ne kadar etkili olur.Yarın 1-2 saatliğine dışarıda olacağım.Bu çamur yağışına ve yağışın yoğunluğuna bağlı.Şimdiden teşekkür ederim elinize sağlık.
*şimşek yıldırım soruma cevap buldum
Yoğun tozdan dolayı çok az şimşek-yıldırım görüleceğini düşünüyorum. Toz ve ağır çamur yağışı öğleden sonra ve akşamüstü etkili olacak. Saat 14:00-20:00 arası.
Bu arada toz yükleme orajların şimşeğini negatif etkiliyor sebebini bilmiyorum ama bu sistemde de aynısının olması ve şimşek/yıldırımları engelleyerek azaltması muhtemel.
Yarın akşam gökgürültülü çamur yağışı olacak bu yüzden olabildiğince yakalanmamaya dikkat edin duş almak zorunda kalabilirsiniz.
Araçlar İstanbul'da bu hale gelecek.

2.raund yarın başlıyor. Lütfen araçlarını kapalı alana çekebilen kapalı alana çeksin. Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadenizde neredeyse her yerde çok ağır çamur yağışı olacak. Ben bu kadar emin olduğumda neler olduğunu biliyorsunuz. Normal oraj değil bu😂 Gökgürültülü çamur yağışı...

Bazı araçların camları full çamur olmuş.
Cephe çok oyalandı ve yer yer çamur yağışı içermekte.
ankarada perşembe akşamı yağış var çamur olarak mı yağar yoksa normal mi ?
Çamur olarak. Lakin daha çok kuzeyi etkilenir.
Hocam elinize emeğinize sağlık.Bu tozun en yoğun olduğu anlarda yağışın kuvveti ne alemde.Yani soğukla yağış çakışıyor munun toz -yağış versiyonunu soruyorum
.Cevap verirseniz sevinirim.
Perşembe günü tozun en kuvvetli anlarında yağış var. Yarın için pek risk yok. Toz, sabah cephe yağışının arkasından girecek.
Eline sağlık hocam.
Teşekkürler.
Gerçekten de geçen haftadan çok daha fazla bir yoğunlukta toz taşınımı söz konusu.Havanın renginde değişim gözlenebilir mi bu sefer?
5 Nisan'dakinde 1-2 saatlik yerel değişimler olabilir. 7 Nisan'daki daha kuvvetli bunda yine kasvetli-kirli bir hava görebiliriz. Akşamüstü hava sararabilir.
Yarın ülkemizin batısında ve güneyinde Afrika kökenli şiddetli toz taşınımları görülecektir(Akşam saatlerine doğru yoğunlaşacak.) Bu toz taşınımı 6 Nisan Çarşamba günü Karadeniz'e kayıp daha sonra etkisini kaybedecek. Ardından 7 Nisan Perşembe günü daha güçlü bir toz taşınımı ve beraberinde çamur yağışları Marmara ve Batı Karadeniz'de etkili olacak. 7 Nisan akşamında tozun içeriğindeki wet depos yüksek görünüyor yani ağır bir çamur yağışı kaçınılmaz bu yüzden ertesi gün araçlarınızı yıkatmak zorunda kalabilirsiniz.
8 Nisan'da da Karadeniz Bölgesinde çamur yağışları olacak.


Bir başka kaynak: https://dust.aemet.es/products/daily-dust-products
5 ve 7'si feci çamur yağabilir. Hele 7'sindekine wet depos vermiş yani ıslak çökelme var yağış olduğu anda %100 çamur yağışı demek.
Radarda orajlar var hava-yagmusrs323