Gfs Karadeniz efsanesi indiriyor.
olmadı. Azor 150. saatte yatıverdi ![]()
Gfs Karadeniz efsanesi indiriyor.
olmadı. Azor 150. saatte yatıverdi ![]()
Fena degil sankı manik dimi
Ben beğenmedim. z500 çok kötü. azorun dik bir şekilde kuzeye çıkması lazım. yatay hal alması istediğimiz bir durum değil.
ecmwf 0z diyagram.
850 hpa

500z

Bu endekslerle sistem inmesi zor görünüyor maalesef.
Manik umutları bitirmek yok ama sen de gerçekleri biliyorsun. Doğa bahara uyanmaya başladı bile. Şubat ayı artık bahar ayı bence. İşimiz zor. Bence sahilde ayaklar kara zor basar bu kış. Geçmiş olsun.
maalesef öyle. Eğer akşam güncellemesi gerçekleşirse çoğu bitki yeşerir.
biz en iyisi 10 şubata yani şubatın 2. haftasına odaklanalım. 216 ve 240. saatler bakalım sabah çıktısına benzeyecek mi.
Ecmwf başlıyor. İzobarları sıklaştıralım.
Orta Karadeniz için de geçerli mi arkadaşlar bu heyecan , malum Trabzondan Bafra ya döndük artık
evet geçerli. Tüm sahil şeridi için geçerli.
Ana senaryo resmen yalnızları oynuyor. Ecmwf onaylamadan çok gaza gelmeyelim.

Genelde sistemler neden batıdan giriş yapıyor ki rüzgar mı çekiyor oraya?
dünyanın dönüş hareketi.
Marmara'ya -12 girerken bize sadece -8 giriyor 😭😭
karadeniz etkisi. batıdan doğuya gelene kadar soğuklar eriyor.
huseinskas başkan z500'ü berbat diyagramın. sapma, arşa çıkmış neredeyse. değişimi takip edeceğiz.
Diyagramı beğenmedim. ortalamanın -5'e, senaryoların çoğunun -10'a dayanması lazım. takibe devam.

cuma günü de kara doyacaksın yuksekbasinc yine resim bekliyoruz.
Şubat 9-12 arası bir sistem var. Bizi etkiler mi muallak. Sonrası sıcaklar artıyor. Bahar moduna girer doğa artık. Azlağ gelir mi sizce değerli forum üyeleri. Manik ve Yasin başarılı tahminler yapıyorsunuz. Sizin görüşünüz nedir
ben ocak ayının başından itibaren şubat 2. hafta demiştim. modellerde değişim var. şubat 9-15 arası, modellerdeki değişime göre bölgemizi ne derece etkileyecek takip edeceğiz.
31inden yağış direk kar olarak başlar mı? Bence sulu kar olarak başlar ama sizin fikriniz nasıl? (Trabzon 750 metre)
o rakımda yağış, gökgürültülü kar olarak direkt başlayacak.
O graupelin peşine yoğun kar eksik sadece. Her şey tamam bi tek yoğun kar yapacak soğuk eksik
o da olur inşallah.
31 sisteminde orajlara ve grupel yağışlarına hazırlanın sahillerde.
eğer endeksler bu şekilde nötr kalmaya devam ederse nisan 15'e kadar kar kovalarım ben. enseyi çok karartmamak lazım.
Sen git bir kendi egonun kontrolünü yaptır ne kadar boş bir cümle yazdığını oku.. adamın gram egosu yok adam tüm uzmanlardan daha iyi konuşuyor gece gündüz Marmara'ya çalışan tek kişidir kendisi kendisinden başka iyi bir deprem uzmanı tanımam.
insanlar toplanmış yine holiganlık yapıyor. Hemen kutuplaştırma zihniyeti devreye giriyor. İsmimi kullanarak beğeni kasmaya çalışıyor.
tartışmada doğru yaklaşım şudur: ben Cenk beyin egolu bir insan olduğunu düşünmüyorum bence sizin Cenk beye yaklaşımınız hatalı olabilir. Tekrar dinleyin, farklı programlarını izleyin fikriniz değişebilir.
Ama ne yapıyor bizim kraldan çok kralcı vatandaşlarımız, prim yapmak için şahsa yönelik saldırı, holiganlık ve kutuplaştırma. Sıradaki hamle mi? Tabi ki mağduriyet kasma.