Beiträge von dair34

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    bence 2. Sistem icin hala umut var hem ne olacak ki seneye la nina :) eger seneye vortex gelecekse bu sene bu sisteme gerek yok tabii herseyin hayirlisi

    sen la nına oldugu zaman kısların sert gececegı garantı falan mı sanıyosun..:) bak bılıp bılmeden konustugunuz zaman ben tepki verince bana kızıyosunuz..türkiye enlemlernde ve cografı yapımızda la nınada olsa el nınoda olsa bunlar kısın genel durumu ıcın belırleyıcı parametreler olamazlar...! bir cok etmen daha lazım..azor sıbırya,ızlanda..azor olsada derınlıgı cok onemlı..yanı burda 40 tane sey sayabılırım..bılgı sahıbı olmadan fıkır sahıbı olunursa boyle bol işkebmeden sallanır tabi..


    istersen sen okuldakı tum ogrencılere sımdıden seneye la nina var kar cok yagacak dıyebılırsın:)

    foruma üye olmadan evvel kar tahminimi accuweather ve mgm ye göre yapardım çünkü hep bir belirti olurdu anlardım kesin kar geliyor diye ama ne mgmde ne de accuweather da kar izi yok ecmwf modelinde durum fena değil gfs yine kötüledi açıkçası istanbul sahil bence kar beklemesin bizim için kış bitti en fazla gece sulu kar görürüz dahası olacağını düşünmüyorum hayırlısı

    kaç gündür bende aynı seyi savundum ama benden kötüsü olmadı burda..bakıyorumda bır cok kısı mantıgın yolunu buluvermıs..bence üzülecek hiç bir sey yok..bu sene guzel gectı dıyebilirim kendı adıma..aralık 30 dan ocak 20 ye kadar ıstanbul gibi bir yer 3 defa kar aldı..yorganlık örtülerde olustu..e burası ıcın bence gayet ıyı bır kıs..2006-2007 ve 2013 2014 kısını yasasaydık daha mı iyiydi..bosverın..allah ömür versın bir de sıhhat tabıkı..daha kıslarımız var görecek ınsallah

    peki ben de sormak istiyorum. senaryolarda -10'lar varken neye dayanarak soğukların kar seviyesine inmeyeceğini söylüyorsunuz?


    kar yağacak, güneş açacak diye bir iddiam yok. tahminci değilim. sadece siz de veri sunmadan "kış bitti", "kar bitti" diyorsunuz ona dikkat çekmek istedim.


    son olarak ta; bir çoğunuz çok gençsiniz. bu yaşta fikirlere tahammül etmeyi öğrenmenizi tavsiye ediyorum.

    siz benim yaşımı nerden biliyorsunuz..senaryoların sanki yuzde 90 ında -10 var..1 tanesınde bıle yok bu aksam..bence sızde uyanmalısınız..:)

    dediğinden pek bir sey anlasılmıyor..10 tane gulucuk koymusun..bu da bu konudakı cıddıyetını gosterır..eskıden sıstemcı rumuzuyla cok degerlı bır ınsan vardı burada(sedat abi)..senın rumuzunu gorunce ılk o sandım baya bi güldüm..bı de sonradan yazdıklarınıda okuyunca baya bi güldüm kendime:)

    dostlar ortada sorun yok bence..münazara ile tartısma arasındakı farkı bilmenız gerekir..farkındaysanız ben kımseye hakarat etmıyorum..lakın kımsnınde sırtını bos yere sıvazlayamam..herkezın hakkını her zaman verırım..neyse soğuk günler kapıda..kar yok ama baya soğuk olacak..rüzgar altında hissedilen sıcaklık kar yagıyormus gibi hissetirecek zaten..herkez gözlerini kapasın ve kar yagıyor hayalı kursun o an..


    bu arada burda benım banlanmam için lobi yapmayın arkadaslar..biraz kendınız olun..rengınızı kımse ıcın degıstırmeyın..yaz gelıyor ama unutmayalımkı kışda geliyor:) saygılar

    ben bu kendini bisey sananlardan biktim hergun bulasiyolar bize tahminlerine saygimiz var ancak beni tanimadan senin tahminlerin kimseyi ilgilendirmez diyebilecek kadar cesareti nereden buluyorlar ?

    dostum cocuk gibi aglama buralarda..yapacak bir sey bulamadında kendıne yandas mı arıyosun..istersen okul arkadaslarınıda uye et buraya senı her yorumunda alkıslasınlar..

    cok güzel yazmısın dostum..peki dıyelimki ben 850 ye bakıpta tahmın edıyorum sana göre..peki sen nereye bakıyosunda kar beklemeye devam edebılıyosun..inan iyi nıyetimle soruyorum..jet akımlarıda ıst ıcın kar yagısına elverıs veremıyecek son cıktılara göre..nereye bakıyonuz..sadece 850 ye bakmak yeterlı degıl dıyosun..ya da bakmam diyosun..sen hanı verılerle kar vaad edebiliyosun arkadasım?

    @dair34 bu forumun politikası belli yapılan yorumlar da bu çizgide oluyor. Bilimsel, mantıklı, tarafsız yorum yapanların sayısı az. Soğuktan, kardan yana tahmin yapıp mesaj gönderenler el üstünde tutuluyor, hatalar olsa da görmezden geliniyor, hesap soran da yok, goygoycu, eyyamcı, şakşakçı şeklinde sıfatlandırılabilecek bazı üyeler de baklava üstüne serpiştilmiş fıstık gibi alan memnun satan memnun herşey güllük gülistanlık gidiyor. Senin arzu ettiğin düzen burada geçmez. Beğenmiyorsan takip etmeyeceksin ve tarzına uygun sitelerde dolaşacaksın. Bu sitenin İtalyan ilmeteo sitesine benzer bir yapısı var. Bunu çok daha önceden de söylemiştim. Bazı profesyonel grafik çalışmalarının kullanılacağı anasayfa, forum ile entegre edilirse çok daha ilgi çekici bir hale gelebileceğini düşünüyorum. İnternette tıklanma sayısı bakımından ilk sıralarda yer alan anlı şanlı medyanın sansasyonel haber sevdasının bu forumda da olması bence hiç yadırganmamalı. Orhan Şen bu yaz normal bir yaz olacak, kış normal geçecek derse bu kimsenin işine gelmez ama 50 derece hissedeceğiz dedi mi bu beyanat hem Orhan Şen'i daha ilgi çekici hale getirir hem de haberi kullanan internet sitesi daha fazla tıklanacağı için onların da işine gelir. Şimdi buranın tahmincileri de peşin peşin kar yok dese olmaz. Son ana kadar sinekten yağ çıkarma operasyonu devam edecek, başlıkar açılıp kapanacak, kombolar yapılacak o gün gelecek uyumayın falan denilecek, ilgi canlı tutulacak ki forumda hareket olsun, hareket olunca da bereket olsun. Kişiler gibi kurumları da olduğu gibi kabul etmek lazım. Ben öyle yapıyorum.

    dostum uzun uzadıya yazmısın..bı emek var tabı ..emeğine sağlık herseyden önce...lakin bu mantıkla burda hersene kısler yenilenir ama bır arpa boyu yol katedemeyiz..tabiki süreki bilimsel olarak realcı olamayabiliriz.ya da duygusal davranıp olayı abartabilirizde lakın burası asparagas haberler sayesınde var dedıgınız zaman komik olursun..ben cnntürk donemınden beri hemen hemen tüm eski insanları tanırım hıc kımse hıc bır zamaqn hayal satmadı..sedat abı arıf tarıf bey gibi bir cok ustayı tanırım..efsane semıh beyde zaten o ınsanlardasn cok sey öğrenip tecrübelerini su an bızlerle paylaşmaya devam edıyor..benım demek ıstedıgım tek sey burda ınsanları olmadık gereksız hayalere suruklemeyelım..senın kar yagmadığı zaman duydugun üzüntü,bazı arkadaslarımız ıcın buyuk hayal kırıklığı olabilir..ayrıca begenmıyosan takip etmeyeceksin seklındekı yazınıda son derece saçma..sen buranın ağası degılsn dostum..:)

    semih bey çok basarılı bır tahmincidir kesinlikle ama bu sene maalesef çogu zaman yanıldı...çünkü 15 gün önceden sürekli başlıklar actı..geçmisi inceledıgımde bu sene acılan bır cok bslık basarısız olmuş..tekrarlıyorum kendısı degerlı ır tahmıncidir..

    Kardeşim, ben senin ılıkçı ve troll olduğunu düşünmüyorum, sadece olaya biraz umutsuz bakıyorsun, en kötü ihtimali düşünüyorsun. Bazı modellerin sistemi zayıf vermesi ve öncesindeki Şubat ayını göz önüne alırsak senin ve bazılarımızın durumun gayet normal. Umutsuz olma, yanıldığını farkedeceksin :) Kış güzel bir veda yapacak.

    dostum ben tabiki troll falan degılım..bu da benım tarzım..kımse kımseye benzemek zorunda degıl zaten..hepinizden çok sterım gelmesını kar yagısınn ama olmayacak duayada amin demem..bunu dıle getırıs tarzımda kmılerıne ters gelebılır...olay budur sadece..saygılar..

    sıze saygım sonsuz mert bey..sız herseye guzel tarafından bakmısınız..bu cok guzel bır sey(pozitif olabılmek)..bakalım kımın dedıgı olacak..ben senın dedıgının olmasını ıstıyorum ama sız bla bla bla dıyosunuz...o senın saymakla bıtıremedıgın verıler ıstanbula kar yagması ıcın yeterlı rakamlar ve gostergeler degıl...ya var olan seyı anlayamıyorsunuz ya da yanı sevgılı arıf bey gıbı(degerlı bır ınsandır) ben ıddaamın sonuna kadar arkasındayım dıyorsun..