Beiträge von mcclayton

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Şu siteyi üç yıldır takip ederim. Sessiz sedasız kenardan yani :)


    Bugün yazılanlar bana geçen yıl ki sistem'den tanıdık geliyor.
    Hatta geçen yıl ofiste çalışırken klimamız sıcaklık düşüşüyle beraber durmuştu. Hemen cam'a bakmıştım ne oluyor diye..


    Tabi geçen yıl biraz daha geç başlamıştı düşüş 15:00 - 17:00 saatleriydi sanırım.


    Bu yıl da aynı şeyleri yaşıyorum sanki. Bence bu sitedeki herkes ama herkes kar'ın ne kadar şiddetli olacağına, kaç cm tutacağına falan bakmıyor. Tahminler üzerine oluşan beklentinin yarattığı heyecan bu. Bende de aynı şekilde. Emeği geçen herkese teşekkürü borç bilirim.

    dostum emeklerin için teşekkürler.


    Bazen insanlar beklentilerini biraz fazla abartıyorlar ve sonunda hüsrana uğradıkları zaman kendilerine bir suçlu arıyorlar. O yüzden bunları dikkate almayıp yorumlara devam etmenizi vw bilgilerinizi paylaşmanı rica ederim iyi günler.

    Benim anlamadığım dün işten çıkıp eve giderken en az 10 tane kar küreme veya yol yardım arabaları gördüm tuz yüklü vs. Yani hafta sonu seyahat edecek var, Plan yapan var. Meteoroloji'nin uyarılarını dikkate alıp bu planlarını askıya alan binlerce insan var. Şuan Eyüp demirkapı sanayii bölgesindeyim ve hava çok açık güneşli gerçekten insan hayret ediyor.


    Benim eleştrim birazcık meteorolojiye. Kimse üzerine almasın yoksa okumak ve heyecanlanmak gerçekten güzel. Ayrıca ekşi sözlükte yazarım orada'da yazıyoruz sağdan soldan vs. hiç bir yerde kar yok.


    Yinede bilgi paylaşan herkese çok teşekkürler.