Beiträge von MehmetCengiz-KRAL
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hocam bi tahmin yurutemiyor musunuz bu gece ve yarin icin

Bu sistem o kadar hayal kırıklıklarıyla geçti ki insanın iyi bir şey söylemeye dili varmıyor...
Daha önce dediğim gibi Gfs'nin, paralel Gfs'ye geçmesi en azından benim tahminlerimi alt üst etti maalesef... En yakın örnek paralel Gfs'ye göre bugün gündüz Gaziantep'te kar yağmaması gerekirdi ama yağdı 
-
-
-
-
-
Bilen bilir. 3-4 ay kadar önce Gfs, gfs paralel adı altında yeni bir model daha yayınlamaya başladı. Bu paralel model, klasik gfs kadar doğru çıktılar üretemedi bölgemiz için ve 1 ay önce eski gfs yayından kalktı ve 3-4 ay önce çalışmaya başlayan paralel gfs şu anki gfs oldu. Paralel gfs bölgemiz için tutarsızdır ve modeldeki sapıtmanın kaynağı bu paralel gfs'dir.
-
-
Arkadaşlar dün akşam arabamla ilgili sıkıntılar yaşadım. 2 kere lastik patladı(1 tanesinde çevre yolundayken 90-100'le giderken oldu) , yolda kaldım. Gece 1'e kadar dışardaydım. Sonra telefonumu banka Atm'sinde unuttum. Aklıma gelince geri döndüm hemen. Adamın biri bulmuş. Son anda adamı yakalayıp aldım. Ne bilim olağanüstü bir akşam yaşadım. Şu anda yaşamam bile mucize bence. Daha yeni yeni kendime geliyorum.
Gfs'ye gelince 'Seni kınım kınım kınıyorum'...
Mgm gibi oldu valla mmodeller. Onlar bile bölgemizin tahminini yapamıyor... Bu kadar şoktan sonra tahmin yapmaya gerek yok bence. Yağarsa da sürpriz olsun 
-
-
-