EYİ olurr zaar
[hr]
son uydu fotoları biraz karamsarr sanki güneybatımızda ki bulutlanma bölgemizi teğet geçiyoo ...
Yağış var da. Sıcaklık sıkıntılı bence.. Karla karışık yağmurda kalabilir yağış.
EYİ olurr zaar
[hr]
son uydu fotoları biraz karamsarr sanki güneybatımızda ki bulutlanma bölgemizi teğet geçiyoo ...
Yağış var da. Sıcaklık sıkıntılı bence.. Karla karışık yağmurda kalabilir yağış.
ANTEPTE SON DURUM:
Antepli hemşerilerim ALLAH izin verirse yağış başladıktan aşağı yukarı yarım içinde kara dönmesini bekliyorum ....yağışlı kütleler şuan akdenizden bölgemize akıyoo...artık hayırlısı diyelim ...
Sıcaklık merkezde beklenenden daha yavaş düşüyor. Bakalım nasıl olacak?
Akşam saat 9 gibi yağmurun başlamasını bekliyorum. Gece 12 gibi yağış karla karışık yağmura dönebilir Kar da olabilir karla karışık yağmur da. Tam sınırda bir sıcaklık var çünkü. Gece 3-4'e kalmadan yağış kesilir. Tabii Gaziantep için geçerli bu.
MGM'den radar kurulması isteğine gelen cevap
![]()
4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında istemiş olduğunuz bilgi veya belgeler ekte/aşağıda yer almaktadır.
Öncelikle kurumumuzun hizmetlerine ve kullandığımız sistemlere gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz.Güneydoğu Anadolu Bölgesine 2013-2017 yılları arasında radar kurulması planlanmaktadır.
Bilgilerinize.
Http://oiswww.eumetsat.org/IPPS/html/MSG/PRODUCTS/MPE/EASTERNEUROPE/ burda sanırım gösteriyor ama 2 saat öncesini
Bu da uydu, radar değil. Radarın ülkemizde kurulu olması lazım. Onu da sadece Dmi yapabilir. Az önce DMİ ye Güneydoğuya radar kurulması ile ilgili mesaj attım. Bakalım ne cevap verecekler. :)[hr]
DMi nin radar görüntüleri aşağıdaki linklerden görülebilir. Oradaki Adana/Hatay radarı sizi yanıltmasın. Adana Hatay radarı Güneydoğuyu göstermiyor.
http://www.meteor.gov.tr/sondurum/radar.aspx#sfU
şimdi de yağaydı şu kar iyidi , uydu görüntüleri salıyo üstümüze yağışı ama tık yok
Uyduda görünen her beyazlık yağış değildir. Yağışı görebilmemiz için Radar olması gerekir. Onda da maalesef DMİ'nin Güneydoğuyu gösteren bir radarı yok. Radarımız olsaydı ne zaman, kar yağmur olacak görebilirdik.
:frown: :frown:
Herkese hayırlı akşamlar..kral kardeş ve karcanavarı..ve diğer tahminci arkadaşlar endeksler birazcık düzelme eğilimine girdi negatif olanlar pozitife doğru yol alıyor..pozitiften negatife inişte sistem alma ihtimalimiz var!! bide aklıma takılan şu var ay sonu devasal bir sistem geliyor diyorlar!! bununla ilgili bir tahminizi varmı??[hr]
yusuf kardeş haklısın..bende çok fazla umutlu olduğumu söyleyemem!!ama bu hastalık günde 100 sefer siteye giriyorum..yinede vazgeçemiyorum..ve vazgeçmeyeceğimde.. yani bu demek oluyorki KAR SEVDASI OLAN İNSAN BU SEVDADAN VAZGEÇMEZ..
AO endeksi nötre doğru çıkıyor. AO endeksi kuvvetli pozitif ve kuvvetli negatif olduğunda genel olarak sistem gelmiyor ülkemize. Soğuk sistemlerin gelişi için en uygun değerler AO endeksinde -1 ile 0 ya da +1 ile 0 arası. Yani kuvvetli pozitif ya da negatif olmayacak. Tabii ki AO endeksi sistem gelmesi için kesin bir kural taşımıyor. Ama AO endeksi ülkemize soğuk havaların gelmesi açısından daha iyi bir duruma gelecek önümüzdeki günlerde. Ayın 20-25 arası beklenen sistem ise net değil henüz. Ama gelme ihtimali var.
Kışın geri kalanı için ise en az 3-4 soğuk ve sert sistem daha alacağımızı düşünüyorum Allahın izniyle. Serad arkadaşın da dediği gibi bölgemizde en soğuk havalar 20 Ocak - 10 Mart arası gözlenmekte. Onun için kış bitti deyip te ümitsizliğe kapılmak yok. ![]()
Hemşerim hava -1 .5 derece -5 ph bize çok yakın lakin yağış şuan orta ya yakında zayıff kaçıyoo yinede takviye edilmeyen karr yollarda araBalarında etkisiyle tutmuyooo olay bu demin arayollardaydım bembeyazz lakin dedim yaa yağış şuan hurra diyetutucak bi yağış değil umarım artar....
Gece 12'den sabaha kadar orta ve kuvvetliye yakın yağacak. Asıl o zaman tutacak Allahın izniyle ![]()
Erime yok gençler.
-1.5 derece şu an. Bilime aykırı.
-1.5 derecede kar erimez. Eridi dediğiniz ana yollar. O da üzerinden araba geçtiği için basınç nedeniyle eriyor. Sistemin en kuvvetli kısmı, bu gece 12'den yarın öğle, öğleden sonraya kadar. Bence manzara çok güzel. Tadını çıkarın derim. Zira bir en az 10-15 gün kar yok bundan sonra. Yakınacağınıza çıkın, dolaşın, resim video çekin. Sonra da burada paylaşın. ![]()
Yagıs zayıfladı[hr]
bi yandan yagıyo bi yandan eriyo
Erime yok bizim burada. İbrahimli'de nasıl eriyor anlamadım ? Burada gittikçe kar örtüsü artıyor.
Hayırlı olsun antepli hemşerilerim hava ş.urfada kırmızı ama hala kar yokinşaallah sistem yine patlamaz
Oraya da ulaşacak sabaha karşı Allahın izniyle...
hocam antakya 500 m rakım kar yağar mi ?
Yağarsa bu gece yağar. Yarın sıcaklık yükseliyor Antakya için...
Gaziantep'te şu an ara sokaklar ve arabaların üstleri beyazlamış durumda. Bu başlangıç. Asıl kuvvetli kar akşam saat 9 ile sabah saat 6 arası yağacak. Yarın da öğle saatlerinden itibaren yine kar yağışlı olacak.
Yağıyor hala burda. Olmayan yağış değil. Modellerde var.
Antepte kar başladı.
Benim gfsye olan güvenim yagış konusunda sarsıldı , mm5 daha güvenilir
Gfs'deki yağış konusunu diyagramdaki diğer senaryolarla karşılaştırırsan daha sağlıklı sonuçlar elde edersin. Gfs ana yağış modeli (Kalın yeşil çizgi) diğer senaryolardan çok sapma göstermişse artış ya da azalış yönünde, diğer senaryoların yoğunlaştığı ihtimal daha fazladır.
Cuma cumartesi için tek tahmin yapacağım ve sonra beklemeye geçeceğim. Cuma günü akşamdan itibaren antep, adıyaman kilis, maraş ve urfanın antebe yakın ilçeleri ve nizip karlı olacak. Cumartesi bölge geneli kar yağışlı olacak. Bu sistem dünkü kara göre daha verimli olacak inşallah. Daha fazla kar birikimi olacak. Cm işi sıkıntılı ne çıkarsa bahtımıza. Ben buralardayım. Son durumları paylaşırız. Benim tek tahminim budur. Son olarak Antakyada kar da olabilir kky de . Sınırda yani. Görüşmek üzere.