Evet evet, "sürpriz" değilde "süpriz".
düzeltme için teşekkürler sürprizi bekleyelim.
Evet evet, "sürpriz" değilde "süpriz".
düzeltme için teşekkürler sürprizi bekleyelim.
Gfs de diyelimki kötü en kötüsü hemde o bile harika.Diğer ihtimalleride düşünürsek evet o zaman bende diyorum ki bu sistem çok şaşırtacak 20cm beklenen yer 40 cm aldı.Olabilir mesela.Bide bakmışsın ki dekler modelde göründüğü gibi değilmiş.Bu tarz süprizlerde olabilir.
Geçen sistemde öyle diyorlardı değil mi kıyılar bile 20.cm bırak 20.cm almayı güzel kardeşim bol bol yağmur yedi. buda benim tahminim sistem süpriz yapacak beklenilen gibi bir kar yağışı olmayacak hatta daha az olabilir.
sen dedin ya kesin öyle olacak bak şimdi ecmwf +10 sokacak
Geçen sistemde bende çok kar yağsın istemiştim kaçırılan sisteme baya üzülmüştüm ama bak bu sistem için efsane dediler sonra yok efendim 1 günlük kar dediler. daha modeller bile kendi aralarında anlaşamazken ve geçmiş bir sistem önümüzde örnek olarak dururken benim söylediğimde bir tahmin ve benim tahminim sistemin süpriz yapacağından yana.
burda 2 gün kar yağdı düzeltelim
Yüksek kesimler ve belli başlı istanbulun her daim kar alan yerlerini bu kıyaslamanın içine dahil etmiyorum belirtmeme gerek yok diye düşünüyordum. Ama sistem süpriz yapacak geçen sistemin benzerini yaşayacağız yağış hatta daha az bile olabilir.O sistemde çok beklemiştik fakat atmosfer işte bu sistem içinde benzerini bekliyorum ve şuan durum benim düşündüğüme doğru gidiyor.
Kaynağınız nedir bu konuyla ilgili. Hisse dayalı mı tahmin yapıyorsunuz ?
Geçen sistemde gördüğümüz her şeyin olumlu olmasına rağmen kar yerine gelen yağışın yağmur olması gibi 2 modelinde bir doğru üzerinde anlaşamaması büyük belirti aslına bakılırsa.Herkes bunu gözden çıkarıyor.
Sistem büyük süpriz yapacak ve beklenilen kar yağışının geleceğini düşünmüyorum.
önce efsane dediler sonra çevirdiler efsane değilmiş 1.gün yoğun kar diyorlar sistem gelince ne diyecekler merak ediyorum.Temkinli olmakta her zaman fayda var bu modeller bozulacak bozulmaya devam edecek.Yoksa benimde gönlüm kadıköy'de güzel kar yağışı görmek ister ama gerçekler öyle değil.
Sistem de bozulmalar başlamış temkinli olmakta fayda var. Bu köprünün altından nice sullar akar hayırlısı neyse o olsun sitem için temkinliyim zor.
Bu sistemin bu hali ile gelmesi hayal ürünü beyler ben realist düşünüyorum bozulmalar olacak.Efsane demeden temkinli yaklaşalım ama bir kar yağışı alacağımızı düşünüyorum.
Temkinli ben de yaklaşıyorum sebebi ne derseniz. aslında bunu kimse hesaba katmadı ve unutulan bir şey var. Nedir bu unutulan şey "la nina" etkisi.... la nina etkisi olan kışların tipik özellikleri bol bol soğuk yiyip yağışın kıt olmasıdır. Ama bu sene la ninanın bu özelliğini soğuk ile yağışın çakışmaması olarak gördük. İnşallah bu olumsuz özelliğini(bizce) göstermez. Ki yağışta soğukta gayet iyi bu sefer
Hocam 4-5 gün gibi bir süre var daha önümüzde son 1.günde bile o kadar çok değişebilen modeller sistemler gördük.Şuanda ekşi sözlükte olan yazı bile beni şaşırttı bir ağız birliği var ama hayılrısı.
ben hala temkinli yaklaşıyorum gelirse bakalım ama değişme ihtimali yüksek.
Bu sene sistemlerin çoğu hep son anda yan çizdi ya yeterli soğuma olmadı ya beklendiği gibi tam gelmedi kar yerine yağmur yağdı falan ben şuan hiç bir şekilde heyecan yapmıyorum pek fazla da takip etmiyorum.Pazar günü için en kötü senaryo neyse onu düşünüyorum en kötü daha çok soğuk olur veya yağmur yağar diyerek bekliyorum bakalım sistem ne getirecek.
Sistem yaklaşınca işin rengi belli olur.
bu gelecek sistem için önümüzde baya vakit var ben yine tatil bir havada kar hafif örtü olabilir belki diyorum ilerisi yok.
Kadıköy kky olsa da devam ediyor eğer akşam saatlerinde de böyle bir yağış alırsak yılbaşına gercekten beyaz örtü ile girebiliriz.Şuan hiç takip etmedim radar falan ne durumda ne kadar sürecek bu yağış ?.
Kadıköy'de bile kar yağdı yoğun şekilde şuan zayıfladı süpriz oldu.
Sevgili kar sever arkadaşlar diğer bir çok kişinin dediği gibi akşama doğru yağmura dönecek Kadıköy'de ara ara yağmura dönüyor seyirlik olarak bakalım olaya.
Maalesef yağmura dönmeye başladı bile hafiften.
Yine umutlanan arkadaşlar olmuş inşallah üzülmezsiniz.
Dünden beridir hep olumlu konuştum fakat şuan olan olay bence tamamen 1-2 saatlik bir şey çok ümitlenmeyin üzülmenizi istemem.