Beiträge von Ahmet Kaplan

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Forum yönetimine cagrimdir. Lütfen rütbe sistemini geliştirin. Yeni üye olan ve belli bir mesaj sayısına ulaşmamış üyeleri çaylak sınıfına alın. ( Ben dahil ) Ve her çaylak için günde 2 mesaj hakkı tanınsın. Forumda minimum 6 ay üyeliği olan ve minimum 350 mesaj sayısına ulaşmamış uyeleri bir üst sınıfa almayın. Belki bazı kimselere yanlış gelecek bu söylediklerim ama durum ortada. Belli bir olgunluğa ulaşmamış ve forum kültüründen bir haber olan üyeler mevcut. Böyle bir uygulamaya gidilirse emin olun daha sağlıklı olur site açısından. Ulusal gazetelerin kaynak gösterdiği bir site oldugunuzun sizde farkindasiniz zaten.

    Isı adası diye bir durum var. Burada tahmin yapan kişilere kızacağınıza, gidin karbonmonoksit salınımınızı azaltın. Yeterli soğumada, yağışta mevcut ama yağış yere inerken ısı adası nedeniyle eriyor. Bunun sebebi de bizleriz. Yani İstanbullular.

    Ya burası bilimsel bir konu üzerine açılmış. Burası bir meteoroloji takip ve yorum sitesi. Burada yapılan yorumlar adı üzerinde tahmindir. Tutup tutmaması üzerine kesinlik yoktur. İnsanlar burada önümüzdeki günlerle ilgili tahminleri merak ettikleri için kullanıyorlar. Şu sitede dini yorum yapılması garip geliyor bana. Elhamdurillah müslümanım kendim. Ama burası islami bir tartışma sitesi değil. Meteoroloji modellerin takip edildiği, veriler üzerine yorum yapıldığı bir site. İsteyen yılbaşı gününü hava durumunu merak eder, isteyende kendi doğum günündeki havayı. Belki adam o gün il dışına çıkacak ve yola çıkmadan önce yapacağı hazırlığı buradaki yoruma göre yapacak.