Hafiften görsellik kar ❄ yağıyor.. Sistem kapanışını yapıyor yavaştan.
Posts by A. Tekin1034
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Çoçuklar kardan Kiti diyor ama ben o kadar kibar olmadım kardan Ayı dedim
-
En çokta çoçuklar sevinir bu beyaz güzelliğe.. Rabbime şükürler olsun bu yıl da gösterdi bize ...
Yakaldık şimdi yine kütle ☺☺☺☺
-
İnşallah hocam inşallah. Belki Mart'ta bir sürpriz olur ama bana kalırsa çok zor bu saatten sonra. Dediğin gibi dek adam seçer ama siklonun öyle bir huyu yok. Çok daha geniş alanda etkili ve kesintisiz kar yağışı sunuyor. Zamanda geçmiyor ki seneyi bekleyelim ya
Normalde sayılı gün çabuk geçer derler ama biz kışın yolunu gözlediğimiz için bize ağır geçiyor
Abi öyle veya böyle Susurluk yine yapmış giderayak yapacağını
Gayet güzel birikimde olmuş
Aynen kardeşim çok şükür , gel buyur devam ediyoruz biz.. kütle yakalıyoruz bol bol
-
Buyurun çay ikram edebilirim.
-
Sanırım öğlen sonra bitiyor bizim buralarda yağışlar.
Bunada şükür hiç görmedik demeyeceğiz
-
Susurluğum yapmış gene bişiler çok şükür 😀
Sabaha karşı güzel birikim olmuş. Bundan sonra gelen bütün yağış zınk diye yapışır, çok iyi don var.
Güvercinlerimde çok sevindi bu işe.
-
Hey maşallah üstadım.Tadını çıkarın
bizim çoçukların gözünde hiç inandırıcılığım kalmadı  .. Susurluk çok değişti bu DEK işlerinde merkez bile bizden iyi.. İnşallah sabaha bir şeyler olurda bizde çoçuklar ile böyle fotolar atarız
-
Hey gidi Keltepe yine çekmişmişsin bulutları üzerine..
Hemen ardından Bobom duruyor bir selam yolla, az daha yukarı dan Aristokrat hocama da selam yolla, iyice kuzeye çık Ayberk kardeşime selam çak ve tüm bulutları üstüne çekme Ayberk İ üzme
-
Herkese iyi akşamlar.🙋🏼♀️
Sağlık problemlerinden dolayı sistemle alakalı açıklamalarda bulunamadım.Bu akşam bir değerlendirme gelecek arkadaşlar.İyi forumlar diliyorum☃️❄️
Geçmiş olsun hocam Acil şifalar dilerim
-
Ben takibi bıraktım , Ne gelirse Eyvallahh diyeceğim. Aralık ve Ocak tatı vermiyor Şubat 15 sonrası Kar yağışları.
-
Maşallah komşu yinede iyi birkmiş . Devamı gelir size
-
model göre yine yarın sabah sahatleri hereketli olacak gibi bu saatlerde yağması belki göremesekte tutma bakımından iyi olacaktır
Ben biraz daha minumuma indirdim artık beklentiyi. DEK işi bitmiş Susurlukta artık .eskidenmiş onlar :))) Emirler Enesler zamanında
-
Şimdi üstadlar ,hocalar bir soru?
Grafiğe bakıyoruz ama sadece bakıyoruz. 850 ve 500 değerlerinden bir sürü çizgi fırlamış farklı renklerde.Bunları nasıl okuyacağız?Ne anlam ifade ediyor.?
Ortaya bir soru ?
-
Bizde bulutlar doğulu geçiyor..Yaramıyor..MustafaKemalpaşalı arkadaş yok mu hiç? Oralar iyi yağış olmalı
-
Susurlukta hareketli
-
Malesef Susurluk üzdü şuan için. Sadece belli belirsiz bir kar olmuş. Kısmet ilerleyen saatlere bakacağız. 
Bobom özelliklede Ayberk sizin Le sevindik :)) Aristokrat üstad sizde durumlar nedir?
-
Manyas ses ver... İyi yağış alıyor olmalısın.
-
500 hpa soğuğunun doğu kanadı akdeniz-egeye temas etmeli. 850 değil bak 500 hpa bunun için önemli, herkez model takipi yakarken eksi kaç girdi eksi kaç girdi deyip duruyor ama hiç sormuyorlar 500 hpa nedir nerededir. Al şimdi-11 var tepemizde yağış nerede. Ateş edenlere aldanıyorlar onların kuzeyinde Karadeniz var iç bölgeler için dediğim gibi 500 hpa soğuğunun doğu kanadı akdeniz-egeye temas etmeli.
Eyvallah üstadım. Müthiş bilgi. Dediğiniz gibi model takiplerinde hep 850 ye bakıp oh -10 lar girdi -12 geldi diye seviniyoruz. Ama yağış kartlarına bakmıyoruz.
Tekrar teşekkür ederim. Daha çok sorular gelicek benden size
-
Şu sıralar ortalık sakinken, ben sizin yerinizde olsam hocalarımızın paçasına yapışırdım. Sorulara boğardım DEK DEK diye tutruyorsunuz, ama neden böyle param parça, bölük börcük DEK ler oluşuyor. Neden kuvveti DEK bantları oluşmuyor, oluşması için ne lazım diye sorular sorardım. En ideal rüzgâr hızı ne olmalı, en ideal DEK bantlarının oluşması için en az 850 ve 500 hpa sıcaklık arasındaki en ideal fark ne olmalı, deniz üzerinde ne kadar yol kat etmeli diye sorular sorardım. Daha dün gibi hatırlıyorum buraya ilk geldiğim zamanları hocam hocam diye gezerdim. Siklon ne neden saatin tersine dönüyor, yüksek ne onlar neden siklonlarin aksine saat yönünde dönüyorlar, atlantik sırtı ne demek, Azor Azor bu kim neden bu kadar önemli skandi yükseği nedir nereye ne şekilde konumlanırsa bize yarar. Ao, nao, pna v.b garip garip terimler nedir Lavabo ne tatafta gibi abuk subuk sorular sorar dururdum.
Üstad valla ben soracaktım ama bunu değil. Şu ege de AB patlama işini. Onun sağlanması için ne olması gerekiyor?
Tabi sizin sorun dediğiniz konularda çok değerli. Hep balık istiyoruz tutalım diyen yok.