İyi akşamlar herkese. Yazı yazmak yasaklanmadı herkes fikir ve görüşünü anlık durumunu bildirebilir ölüyü oynamaya gerek yok birlikte daha güzel oluyoruz.
sen devam et Yasin paylasimlarina, milletin isi gucu vardir:) Misal ben seferiyim yprgunluk oluyor, ama firsat olunca yazarim. Kışa girdil sayilir yakinda sistem kovalayacagiz hep beraber..
Estf hocam sorun yok benim adıma, biz sistem alalımda keyfine bakarız:) sizlerin ve diğer tecrübeli arkadaşların yorumlarını okumak ve bilgilenmek güzel
Narsil hocam geçen sene gece güncellemelerinde bile yorum yapıyordun. Bu sene model sayfasında pek görünmüyorsun..
Daha çok bölge konusunda takılmayı yeğliyorum, buradan her türlü yorumlar konuşuruz. Hem zaten çok daha bilgili ve tecrübeli üyeler varken bize yorum yapmak düşmesin..
Günaydın ahaliii Burası biraz daha canlanırsa istanbul.un kış Trol kaosundan kurtulurum
Hocam bu konu hep iyidir aslında, Geçen yıla kadar forumun bana göre en kaliteli konularındandı. Halada öyle ancak henüz kışa tam olarak girmedik, biraz sistem emaresi görünce bölge üyeleri konumuza üşüşecektir. Uzun süredirde sorumlu yoktu artık oda var dolayısıyla hareketlenir burası..
Takvimsel olarak 1 Aralık ile kış başladı. Hele şu 2 gündür konumumda sabahları ve gece dondurucu soğuk oluyor. İnsanın içini açıyor soğuk.
Aynen Bursa da baya soğuk ama ayın 6 sına kadar ısınacağız sonra yağışlar ve soğuma, yine bugünlere hatta biraz daha soğuklara geçiş yapabiliriz. Tahminler sende:)
6-10 aralık arası yine yağışlı bir dönem bizi bekliyor bölgemiz adına.. Sonrasında da sıcaklıklar artık kış değerlerine yaklaşıyor. Sabahları üşüme zamanı geldi..
Yağışların barajlara etki etmesi için önce toprağın nispeten suya doyması ve sonrasında öyle 1-2 saatlik değil 24-36 saatlik uzun süren yağışa ihtiyaç var. Veya kar yağacak. Bunlar olmadan barajlara etki etmesi çok zor, İstanbul'un kendi barajları dışında Melen çayına da dua etmesi lazım zira bu sene Melen çayı olmasaydı Bursa gibi belki de daha kötü olacaktı.
Gece güzel yağışlar oldu. Sabah istanbul-bursa yolculuğum sağnak yağış altında gerçekleşti bazı yerlerde, altınova-orhangazi arasında güzel yağışada denk geldim. Şu an Yıldırım baya soğuk, uludağ tepemde, zirvesinde karda görünüyor..
Arkadaşlar herkese merhaba, umarım herkesin sağlığı, huzuru mümkün mertebe yerindedir. Uzun yıllardır "erken kış bereketsiz geçiyor" der dururum hatta aman beyler Kasım sonu Aralık ortası dahi kar yağmasın arkası saçma sapan basınç dizilimleri ile kışımızı kilitliyor derim. Bu yıl Akdeniz çukurunun eksik randımanı dışında bence sezonun kalan kısmı için birçok olumlu işaret var. La Nina ve El Nino'dan herhangi birisinin baskın olmadığı yılların kar açısından ilimiz adına verimli olduğunu (net bir korelasyon ortaya koyamıyor olsam da) kendi adıma söyleyebilirim. 2004, 2009, 2013, 2018 gibi seneler aklıma yanlış hatırlamıyorsam ilk gelenler.
Şahsen Aralık ayının ilk üç haftasında da olağandışı bir aksiyon beklentim yok. 23-24 Aralık ile 8-10 Ocak arasındaki iki haftalık dönemde İstanbul ilk kar yağışını alır diye düşünüyorum. hem Azor hem de İskandinavya destekli polar koridorun Ukrayna - Romanya üzerinden Trakya'dan başlayarak ülkemiz kuzeybatı, iç ve doğu bölgelerinde kar yağışlarına yol açacağını düşünüyorum. İkinci kuvvetli sistemin ise Şubat ayı başında daha uzun soluklu ve Sibirya destekli olmasını bekliyorum. Umarım herkesin gönlünce hayal ettiği güzel bir mevsim geçiririz.
Sevgiler, selamlar...
Hocam yazınızı görmemiştim, güzel yorumlarınızı görmek bizi sevindirdi. Umarım beklentilerinize göre bir kış yaşarız, saygılarımla