Yalnız bu sistem emaresi için şunu diyebiliriz soğuk çekirdek çok güçlü, bu desen 2018 e benzer sadece geliş yönü farklı ki hala 2018 gibi olma ihtimali söz konusu. O yüzden bu sistemin kırpılmış halinin bile bizi ihya edeceğini düşünüyorum. Gönül ister ilk atakla beraber ab oluşumu ve sonrası blokaj, böylece güçlü soğukların karadeniz üzerinede olmasına ve bugün 1 senaryoda gördüğümüz( GEFS-17) 40 yılda bir başımıza gelecek bir sisteme dönüşmesiyle sonuçlanabilir.
Posts by Narsil
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Salı gecesinden çarşamba akşamına kadar sistemin yıldızı yine umuttepe tarafları olabilir anlık radar takibi yaparız, ben bu sefer bursanında potaya gireceğini düşünüyorum.
-
bu 17. senaryonun tek kar haritası yok mu yav ayrıntılı görelim:d
-
17. senaryo 87 sistemi gibi maşallah vurdukça vuruyor dönüp dolaşıp vuruyor:D
-
ECM düzeldi ya GFS bozmasaydı dişimi kırardım illa bize sancı çektirecekler arkamıza yaslanarak bir takip yapamıyoruz:D
-
yav bu Ege ne iştir? tamam genelde soğukların gücü yetmiyor vs de sanki her sene böyle soğuk geliyorda naz yapıyor neyi bekliyon olm
-
bütün diyagramlarda hamak oluşmuş ortalamalar düşmüş poligon konusunda sıkmaya az kaldı
-
Ahlak polisi forumu bastı hahaha
-
Azoru kaldırır derken hahaha:D
-
Neyse ana senaryo keyfimizi kaçırmıştı kontrol geri getirdi bu istekle ECM babayı sabırsızlıkla bekliyoruz:)
-
ortalamada fena değil
-
Alın size karabatak:)
-
Kontrol gayet iyi
-
Rezilsin GFS, ECM ye bakalım bundan hayır yok bize..
-
Bari kayarak gel AB yorma bizi lütfen:)
-
144-192. saatler arasında İspanya-Fransa-İtalya üzerinde azorun güçlü durması gerekli eğer durmazsa başka senaryolar devreye giriyor. Bence bizim için kritik nokta burası,.
-
evet hocam sıcaklıkta düşecek gibi ufak bir ull var arkadaş bozmadan gelirse bu şekilde Bursa kar görebilir
-
Çarşamba günü Bursa için konuşuyorum sürpriz yapabilir..
-
Bu arada dünyada son 2 yılda 8 ve üzeri deprem olmadı yanlış hatırlamıyorsam, genelde her sene 1 tane yazarız, bu sene açıkçası ateş çemberinde özelliklede Şili taraflarında büyük bir deprem olma ihtimali oldukça kuvvetli.. Umarım güçlü depremler 7.5 ve üzeri skalasına bizden bir deprem girmez 2025 te..
-
Fazla bilmediğimden soruyorum bu kadar oynak istikrarsız bir model GFS. Daha iyisi yok mu da hep bunu baz alıyoruz? Modeller arasında en tutarlı hangisi?
Hocam modellerde tutarsızlık sadece GFS ye ait değil sonuçta dünyanın takip ettiği 2 önemli model var biri GFS diğer ECWMF, diğer modellerdede orta-uzun vadede büyük tutarsızlıklar. Bir ara işi iyi bilen arkadaşlar tahmin başarısıyla ilgili her sene sonunda paylaşıyorlardı