Hayırlı sabahlar HavaForum.Tüm İslam aleminin Regaip Kandili mübarek olsun inşaAllah.
Beiträge von SnowPaladin03
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ah hocam ah nerde o günler. Afyon bırakın martı 36 cm yi ocakta bile alamıyor artık

Sorma hocam 2015'ten sonra göremedik maalesef.Ama geçtiğimiz son 2 kış fena da değildi.Şükretmek lazım.Eskiden 2 kış iyi kar alırdık 1 kış boş geçerdi.Şimdi durum değişti maalesef.Hakkımızda hayırlısı olsun.
-
Bugün sabah HaberTürk Tv'de Paragündem programında bir HaberTürk yazarı Çinli bir üst yetkili ile görüşmüş Hastaneden taburcu olanların sayısı gelen vaka sayısına göre daha azmış.Yaşlı ve bünyeleri zayıf ve akciğer hastalığı olan insanlarda ölüm riski taşıdığını söylüyorlar.Yaşlı insanlar gripten bile ölebiliyor ki coronaya göre 60 kat fazla insan öldürüyor.Panik olmaya gerek yok ama önemsememek gibi bir hataya düşülmemeli sağlık-beslenme ve hijyen konusunda elimizden geleni yapıp tedbiri elden bırakmamak lazım.
-
Biran önce oraj mevsimi gelsin , oraj kovalayalım . Çok özledim

Al benden de o kadar.Kısa sürede muhteşem rakamlara ulaşabiliyoruz.2011-2014-2015-2018 oraj sezonları harika geçti.2020 nasıl geçecek bakalım.Ama önce Mart kazma kürek yaktırsın.2011 sistemini Özlemle anıyorum.Afyon-Ankara baya sağlam kar aldı.
-
Martta bir kaç sürpriz olabilecek gibi

Çok büyük bir sürpriz beklememek lazım.Mart deyince aklıma 2011 Mart sistemi gelir hep aklıma.7. sınıftım 18-19 saatte yer yer 50-60 cm kar olmuştu uzun süre ara veren yağış sebebiyle kar azaldı sonraki gün ikindileyin tipi bastırdı 3:30 gibi saat akşam 10 a kadar sürdü 3 saatte okullar tatil yapmışlardı.2 gün kar tatili yapmıştık.Ortalama 40 cm. ile kapadık sistemi.
Hatta hiç unutamadığım an sistemin ilk günü öğlen 12 gibi 20-25 cm kar vardı 3 saatte 40 cm'ye çıktı.Bir de 2. gün tüm umutlarım tükenmişken birden tipinin bastırması tipi şeklinde olupta böyle lapa lapa yağan kar görmemiştim.
MGM'ye göre 36 cm'ye çıktı kar kalınlığı ve tüm zamanların mart ayı kar kalınlığı rekoru kırılmış oldu. -
Çocuklarda değil de yaşlılarda risk var gibi.
0-10 yaş arasına bakmak lazım.Ama evet yaşlıların bünyeleri zayıf normal.Gripten dolayı ölen insanlar var.Günde 250.000 insan ölüyor.Bu virüslede oluyor kanserlerde kalp krizi ya da trafik kazası vs. vs.
-
Bu sezon için artık kışı büyük oran noktaladık arkadaşlar.Ay sonu ufak bir sistem var hatta o da şüpheli gelip gelmeyeceği.Oraj vakti geldi.hava-yagmusrs323hava-yagmusrs323hava-simsek3232:gun_bandana:/scatisma2::341
-
Bu virüs genelde bünyesi zayıf çocuk ve yaşlı insanları öldürüyor.Beslenme ve sağlığımıza ve hijyenimize çok daha dikkat etmeliyiz.
-
Çoktan salmışlardır. Umarım yayılmaz ülkemizde.
Allah ülkemizi ve milletimiz tüm belalardan korusun.
-
Afyon'da ki İranlı çocukta durum negatif çıktı.Ama tedbir amaçlı müşade altında tutulmalı.
6289931584b2.png
-
ec8b0f9068fa0e.png
Yarım saate beyazladık.Afyon'da kar yağışı yoğunlaştı baya.

-
Hayırlı sabahlar.Cumanız mübarek olsun HavaForum Ailesi.Rabbim işlediğimiz salih amelleri kabul etsin İnşaAllah.Selam ve dua ile.
-
-
Ben takip ediyorum, burada fena değil hocam. Ama ilmeteoya göre meteoblue ve yr no daha başarılı. Yorumunuz için teşekkürler. Dediğiniz siteye de bakayım bi.

Meteocenter biraz geç günceller 11:30-12:00 gibi günceller.Diğer siteler muhtemelen ham verileri alıyor.İl meteo ise yorumluyor ama yorumlayınca daha da kötü tahmin yapıyor.
Bu arada bazı şehirler olamayabiliyor.Muhtemelen tahminleri WİNDY uygulamasıyla yapıyor.
-
Accunun mevsimlik tahminleri hariç, uygulama tahminleri ciddiye alınmaz. Takip edecekseniz YR NO, MeteoBlue, İlmeteo gibi uygulamalardan takip edin.
İl meteo'yu çıkar hocam.Ne deseler tersi çıkıyor.Bir site ECMWF'den veri alıpta bu kadar başarısız tahmin yapabilir.En ağır fiyaskosu 2015 senesine aittir.
12 Ocak 2015 sisteminde kilanli hocamda hatırlar.Afyon'a il meteo 5 cm anca kar yağar demişti MGM ise Afyon yoğun kar alacak demişti ikiside ECM'den alıyor verileri.Sonuç olarak 41 kg yağış düştü.6 kg'si yağmur 35 kg'si kar 11 saatte 50 cm birikim oldu.Şoka uğradığım sistemdir.Bu sistem bana ders oldu İl meteo bakılacak bir site değil.Onun yerine Meteocenter'ı tavsiye ederim.İl meteo en az 2 derecede sıcak gösterir.Bu arada o sistemde Sinanpaşa 66 kg yağış almıştı.Allah bilir kaç cm birikti.Afyon'a göre rakımıda 150 metre yüksekte.
-
Uşak bu sistemde güzel yağış aldı.Geri kalan şehirler düşük kaldı.
-
Hayırlı sabahlar.Tüm İslam Aleminin cuması mübarek olsun.Rabbim işlediğimiz salih amelleri kabul etsin İnşaAllah.
-
Mgm Sivas'ta ki kar kalınlığını güncelledi 46 cm olmuş.:hfyeni (29):
-
Malataya Havalimanı merkeze göre daha az yağış almasına rağmen 30 cm ölçülmüş merkez yarım metre kesin vardır.
-
Sivas'ta 42 cm kar ölçmüş mgm hali hazırda kar devam ediyor 45 olmuştur.Sivas bu kışın şampiyonu diyebiliriz.