Beiträge von wildleo1907

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)


    Bu çıktı 21 Aralık günü İstanbul'un pek de beklenmeyen kar yağışını aldığı sıralarda Wetterzentrale'in görüntüsü

    Hemen üstteki de 27 Ocak günü öğle saatleri için beklenen aynı kaynağa dair çıktı
    Benzerlik hepinizin dikkatini çekmiştir burada önemli olan nokta izotermlerden ziyade rüzgarın yönünün (karayel) paralellik göstermesidir.

    Zitat von frekans pid='85384' dateline='1390298720'



    Allah bağışlasın, Allah analı babalı büyütsün inşallah. Ne de güzel yakışmış elbiseleri minik Fenerbahçe'liye :) Bir Fenerbahçe'li de bende var 11 aylık onlara bizden miras bu sevda...

    AO endeksi de bizi doğrular nitelikte aslına bakarsanız, 27 Ocak gibi negatiften nötre doğru eğimi yüksek olan bir hareket yapıyor ki bu siklonik bir Orta Akdeniz + Balkanlar kökenli klasik bir sistemi ifade ediyor, nötre çok yakın sabit bir yatay seyir ise ardından basınç ve hava koşullarının çok fazla değişmemesi anlamına geliyor. Sibirya'nın biraz daha etkisini artırması ile uzun soluklu Kırım ve Karadeniz kökenli sistemler almamızı sağlayacaktır. Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz için sanki bir nebze daha sert koşullar gelişecek.

    Zitat von Met. Uzm. Burak pid='85165' dateline='1390226343'

    kar için net bir görüntü olmaması bizleri sevindirmesi gerekir modeller kendi aralarında değişiklik gösteriyor bunca yılın tecrübesi bana bu tür sistemlerin extrem koşullara sebep olabileceği yönünde tablo sunuyor belli başlı sert sistemlerin tahmini zor olmuştur sert gözüken sistemlerin gün gelince güç kaybetmesi gibi bir durum ortada bulunuyor böyle durumlarda da sistem son güne kadar patlak vermeye bilir içimde ki ses güzel bir sistem bizi bekliyor olması.


    Çok doğru, GFS 120 saatin altında her güncellemesinde daha da kuvvetli gösterebilir, hatta 72 saate kadar normal bir sistem gibi görünüp 72 saatin altındaki güncellemelerde coşturabilir. Tek söyleyeceğim şu ki her ne olacaksa pek normal olmayacak gibime geliyor...

    120 saatin altına düşmeden değişiklikler olmaya devam edecek ancak Ocak sonuna yaklaştığımız şu günlerde Kasım - Aralık ayında olduğu gibi 72 saatte 180 derece değişebilen sistemler gelmesi ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyorum. Yani 120 saatin altında GFS de fazla inat edemiyor ne 96 saate doğru ne görüyorsanız 3 aşağı 5 yukarı aynısını görürüz.
    Şu başlık ve 27 Ocak tarihi konusunda kısa bir açıklama yapmam gerekirse, benim düşünceme göre 27 Ocak'da kuzeybatıdan giriş yapacak olan sistemin 03 Şubat tarihine kadar kuzey, iç ve doğu bölgeleri etkileyerek sıcaklıkların bir kaç gün İstanbul gibi yerlerde gündüz dahi sıfırın altında kalmasını sağlayacak derecede güçlü bir sistem. Eğer bu şekilde gerçekleşmezse şimdiden özür dilerim keza tahminim tutmamış olacak.

    Zitat von Gray Cities pid='84019' dateline='1389857454'


    <benim androidde ki hava da hafta sonundan itibaren 17 derece demiş Allah' ım sen bana sabır ver!!! Hiç mi kışın ortasında daha önce bu dereceleri görmedin ilk defa mı başına geliyor. Temmuzun başında hırkalarla geziyorken millet sen nerdeydin?


    Arkadaşlar neden şaşırıyorsunuz 1 haftadır söylüyoruz yalancı bahar geliyor sıcaklıklar bahar değerlerine çıkacak Adapazarı ve Samsun civarı 20 dereceleri bir günlüğüne aşabilir ama hemen ardından hızlı bir soğuma ile mevsim normallerine dönüş yapıyoruz. Bu salınım gerekliydi üzerimizdeki durgun ve kuru havanın dağılmasını sağlayacak.

    Merhaba Arkadaşlar,
    20 Ocağı bekleyelim birçok şey netleşmeye başlayacak, iklimler uzun yıllar ortalamalarına göre değerlendirilir. Rusya'nın batısını hiç bu kadar mevsimine göre sıcak hatırlayan var mı son yıllarda? Sibirya mutlaka harekete geçecektir ve Azor da kendini kuzeye doğru yükseltecektir. Zaten bu dediklerimiz gerçekleşmediği taktirde olağandışı bir kış bölgemiz adına kayıtlara geçmiş bulunacaktır ki ona yapacak bir şey yok rekor deriz otururuz aşağıya :) Aşağıdaki verileri incelerseniz 1955 1970 1977 2001 ve 2007 kışları gibi bir kış da geçiriyor olabiliriz bunu kış sona erdiğinde değerlendireceğiz. Ama aynı tabloda göreceksiniz Aralık 2002 kısmen mevsim normallerinin altında gerçekleşmişken aynı bu sene gibi Ocak 2003 7,8 C ortalama ile mevsim normallerinin üzerinde Şubat ise 2,7 C ile mevsim normallerinin altında gerçekleşmiş. İstatistikler hem hiç bir şeyi hem de bir çok şeyi anlatırlar.
    Bu süreçte bizler takibimizi sürdüreceğiz ve en ufak bir ışık dahi görsek elbette paylaşacağız.
    Sevgiler,

    P.tesi - Salı Orta Karadeniz'e vermez Adapazarı bursa arası sıcaklık rekorunu, Çarşamba ise Samsun için yukarıda da belirtmiş olduğum 20 derecelerin aşılmasını bekliyorum. Çarşamba günü batıdan itibaren yağışla birlikte sıcaklıklar 8-10 derece birden azalış gösterecek.

    Arkadaşlar adı üstünde yalancı bahar iki kez bu şekilde salınım yapacak, Bursa Yalova civarlarında 17-18, Adapazarı civarında 20 dereceler görülürken fön etkisi ile Samsun'da 20 dereceler aşılabilir. Ama uzun soluklu değil hemen ardından hızla azalacak

    Günaydın Arkadaşlar,
    Bugünün şarkısı olarak mfö den benim hala umudum var adlı şarkıyı öneriyorum. 19 Ocak akşamına kadar bakmayın modellere diycem ama biliyorum ki bunu çok azımız yapabilecek. Yalancı bahar geliyor, lodos migren ağrılarını coşturabilir.