Bu geceden yarın öğleye kadar özellikle İstanbul ve çevresinde görülecek olan aşırı yağışlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları gerekmektedir.
Beiträge von wildleo1907
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Modeller mi endeklere göre güncelleniyor, endeksler mi modellere göre? @Efsane-Semih @wildleo1907 @cografyaciburak @Root
Endeksler simülasyon modellerinden türetilir.
-
Ben istanbul için havada da olsa kar görmeye razıyım derken sitede cm hesapları yapılıyordu maalesef
-
problemli bir sisteme dönüştü özellikle istanbul için il genelinde kar olasılığı %30 lara geriledi
-
Arkadaşlar, çok hassas sorular bunlar, örtü olayı karışık 850 hpA da 1 derecelik oynama bile örtü için yeterli olur ama şu görüntüde yağışın şiddetine bağlı ve yağış süresince yüksek kesimlerde geçici örtü oluşması için şartlar uygun görünüyor. Elbette izlemeye devam ediyoruz, bu sistem için artık bu akşamdan sonra ECMWF'ye yarın sabah itibariyle bakmanıza gerek yok. GFS takip edin, yarın öğlen ve sonrasında "bu sistem için söylüyorum" GFS daha geniş ve detaylı görmemizi sağlayacaktır. 6-7 Aralık olursa bir veya iki derece daha sert bir sistem gibi görünüyor. Yağış ve buzlanmanın bir arada görülebileceği (özellikle yüksekler için) bir sistem olabilir, bu da tabi ki adam gibi vıcık vıcık olmayan örtü demektir. Bu sistemi de takip ediyoruz, GFS de zaman zaman işaret ediyor. Sanırım önümüzdeki Salı akşamına kadar o da kendi çapını belli etmiş olacaktır diye düşünüyorum.
-
kıyılar için yılın ilk sistemi olduğundan beklentilerinizi en düşük seviyede tutun derim. görsel olarak yaratacağı keyfi yaşayın bu sene daha çok sistemler alacağız en yakını da yaklaşık bu sistemin 1 hafta sonrasında gibi görünüyor.
-
Hocam Ankara ne olacak
Ankara'ya da bakarız yarın akşam
-
Hocam tahminlerinizde Trakya ya da yer verir misiniz

Trakya olmadan olur mu bütün hikayenin başlangıç yeri orası

-
Hocam doğuyu da unutmayın lütfen.
Teşekkür ederim.unutmam
-
Manisa merkez için geçen günlerdeki verilerde fazla yağış gözükmüyordu fakat soğuk yeterli gibi duruyordu. Şimdi nasıl peki durum?
cuma günü mutlaka bir tahmin de kendi yörem olan Ege için yapacağım
-
Hocam bir sorum olacak.500 hpa sıcaklıkları -35 lerde skewt de güzel olursa İstanbul güzel ve sert dekler alır mı ?
olur ama 500 hPa -35 olur mu onu Cuma konuşuruz
-
Hocam hayırlı olsun. Sorum şu : İstanbul'da -8 olursa 850hpa da DEK ne kadar kuvvetli olabilir ? Yağış açısından soruyorum
500 hPa da önemli başka diğer kriterler de var örneğin -8 girmesine rağmen kar yagmama olasılığı bile olabilir ama ben bu sistemde 500 hPa sıcaklığının yeteri kadar düşük olacağını umuyorum Dek için -9 ve altı e sevdiği sıcaklık seviyeleri diyebilirim .
-
Ozaman İtalyanların dediği gibi
GELOOOOOOOOOOGELO gerçekten de
-
ecm 240 ta kalıyo gfs 384e kadar ... gfs yi cazip kılan bir diğer neden bu sanırım . . .
Haklısınız aslında bence de o ama örneğin 240 h daki Gfs çıktisina aynı saatte Ecmwf çıktisindan daha çok guvenirim ben şahsen.
-
Tabi ki bu soylediklerimiz kanun değil sadece genellikle ler üzerine konuşuyoruz yoksa bu forumda son 120 h e girerken kendini imha edip bizi de hasta eden canlı bomba sistemler de gördük biz hatırlayan olacaktır mutlaka aranızda.
-
120 h altında ECMWF kesinlikle daha kaliteli tahmin sunuyor bu istatistiki olarak da kanıtlandı. Gfs bu noktada 6 saatlik güncellemeleri ile kendini cazip kılıyor sadece!
-
Bu akşamki ECMWF güncellemesi bize bir kez daha gösterdi ki ana çıktı çalışmaları simülasyon modellerinde belli bir standart sapma ile diğer senaryoları da gezerek orta noktayı yakalıyor, yani ne 300 h da gördüğünüz ne 240 h ne de 168 h aslında asıl ve degismeyen senaryo, beklenilmesi ve önemsenmesi gereken ortalama değerler ve 120 h altında oluşan güncellemeler! Şimdi neden Cuma günü detayları daha kolay anlayabilir ve anlatabiliriz dediğim anlasilabilmistir umarım. Yarın öğlen GFS şov yaparsa kimse sasirmasin bu arada!
-
Geç kaldık ama hayırlısı olsun hocam
Sıcaklardan bunaldık artık yani yeter
konu açmak için mi geç kaldık yoksa konu actiracak nitelikte sistem almamız mı geç oldu?
-
Hocam Malatya havada görürmüyüz ?
Cuma gününe kadar detaylı bilgi vereceğim.
-
Alles anzeigen
@wildleo1907 Hayırlı olsun uzun vade tahmininiz için şimdiden tebrik ederim.
Bir sorum olacak izniniz ile;
Konumum gereği soğuk çekirdeği kuvvetli olsa dahi -12 -10 görünürken bu sabah ki her iki modelde -8'lere kadar gerileme söz konusu.Elbette bir ileri iki geri değişim olur önümüzdeki süreçte ama merak ettiğim şu:
1) Göztepe'de sistem boyunca yağış ve sıcaklık olarak bir sıkıntı yaşar mıyım?
2) Sİstemin tam ömrü kaç saat olarak gözüküyor?
Cevaplarınızı rica ediyorum.
sevgili Berkay bu detayları Cuma gününe kadar yazalım ki sonra altından kalkamayacağımız şeyler söylemiş olmayalım. İlk kar getiren sistem olduğundan yerde kar olur mu kaç cm olur derdinde olmayalım, istanbul'a ilk kar kar düşsün önemli olan şu anda o, bu görüntüde il genelinde havada kar görme konusunda sıkıntı yok en azından şu anlık.