Beiträge von Gréy

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Aman aman... Süper lig kulüpleri tarihinde bir sezonda 40+ resmi galibiyete ulaşan ilk takım olmamız şans, atılan 85 gol hakemlerin ittirmesiyle. Türk hakemleri olmasa buralarda ne işimiz var? Sağolsunlar yarışın içinde kaldık. Ali Koç'tan Erden Timur'un yaptığı gibi Türk hakemlerine güveniyoruz açıklaması bekliyorum derhal.


    Forumdaki Fenerbahçelilerin sesi olduğunuz için teşekkürler. Son derece objektif bir yorum olmuş. Umarım kapanır bu rezilrüsvabahçe.

    Son dakikalarda aldığınız penaltı-kırmızı kart jokerlerinin haddi hesabı yok daha derbide bize verilmeyen penaltıdan bahsetmiyorum bile. Ayrıca objektif olmak zorunda mıyım? Sanki sizin mesajlarınızı görmedik okumadık kendine gül önce :)

    Değerli Fenerbahçeli arkadaşlarımız da biliyor ki iptal edilen penaltıda Var hakemi Emre Malok gibi taraftar kılıklı bir Türk hakemi olsaydı iptal edilmeyecekti kırmızı kartta bonus olacaktı. Bu yıl FB maçlarının birçoğunda böyle karmaşık ya da gri pozisyonlar yaşandı ve takdir hakkı hep FB'dsn yana kullanıldı. Zaten bizim itiraz ettiğimiz nokta da buydu çoktan bitmesi gereken yarış bugünlere gelmiş oldu.

    Neyse bakalım umarım bu yabancı hakem kararı olumlu yönde değişimlere sebep olur kimsenin hakkı yenmesin iyi olan kazansın yarın bizim maçı da heyecanla bekliyorum.

    Gece saat 4 gibi uyandım hava parlaktı baktım dışarıya yoğun sis var göz gözü görmüyor çise şeklinde yağmur da yağıyordu çok mistik bşr ortam vardı sabah daha güzel görünür diye fotoğraf çekmedim ama sis dağılmış :)

    Ben her gördüğüm Fenerbahçeliye soruyorum Süper Kupa'ya çıkmama nedeniniz ve Türkiye Kupası'na katılmama nedeniniz nedir daha tatmin edici cevap alamadım? Bir tepki göstereceksen karşı tarafı zor durumda bırakmak için gösterirsin. Fenerbahçe maça çıkmadı diye kim zor durumda kaldı kim zararlıı çıktı? Fanatik başkanınız ortalığı germekten, her mikrofon gördüğünde Galatasaray'a bel altı vurmaktan başka ne işe yaradı bugüne kadar?

    Uzun süren sessizliğe bir çığlık atmaya geldim :)


    Ao endeksinin uzun süredir devam eden pozitif görüntüsü serin-soğuk havaların bizden epey uzak kalmasına neden oldu. Bu durum geçtiğimiz hafta birçok bölgede sıcaklık rekorlarının tazelenmesine neden oldu çünkü Afrika-Ural sırtı bize vakum gibi sıcak havaları üfürdü.

    ao.gefs.sprd2.png


    Ancak son anda Sibirya bozkırlarından bir el imdadımıza yetişerek en azından Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde oluk etkisi yaparak yağışlara neden oldu. Bölgemizin iç kesimleri de zaman zaman bu yağışlardan nasiplenirken, kıyı kesimler çoğunlukla sisli-puslu ara ara da hafif yağmurla yetindi.

    gfseu-12-12.png?0


    Bu duruma sebep olan bir diğer durumda jet akımlarının Atlantik'te çok kuvvetlenmesiyle sanki pozitif ao ya eşlik eden bir negatif nao var görüntüsü oluştu. Bu atak henüz ömrünü tamamlamadan son kez önümüzdeki hafta başı yani 15-18 Nisan arasında bir kez daha bize Afrika sıcaklarını gönderecek.


    Sonra ise ao nun da nötr-negatife doğru yönelmesiyle Avrupa içlerine İzlanda'dan nemli ve serin hava giriş yapacak. Ülkemize giriş yaptığı ve alçak basıncın konumuna göre bazı lokasyonlarda kuvvetli yağışlar, sel ve su baskınları, dolu yağışları hatta shelf cloud ya da hortum gibi ekstrem hava koşulları için uygun koşullar oluşabilir. Özelikle doğumuzda yer alan Ural'ın konumunu koruması nedeniyle Doğu Karadeniz bu olaylardan nispeten daha az etkilenirken, serin havanın sıkışması batı ve orta bölgelerde riski arttırmaktadır.


    gfseu-0-246.png?0


    Bazı senaryolara göre Ural'ın dik duruşu şu günlere benzer biçimde yine bir cut off a sebep olarak Kıbrıs'ta alçak basınç oluşturarak gecikmeli de olsa bu sistemde istediği aksiyonu alamayan yerlere sürprizini sunmaktadır.

    gfseu-0-372.png?0


    Şimdiden herkese iyi bayramlar dilerim...

    Bu yaza hızlı gireceğimizi düşünüyorum haziran hem oldukça sıcak hem de yağışlı geçebilir. Temmuz ve ağustos ise daha sakin ve normallerde bir yaz bekliyorum.

    Kırkikindi yağışları başlayınca daha net bilgiler verebiliriz.