Şu tarz bulut oluşumu geriden beslemeli kütlelelere alamet. Yarın ve cuma günü hiç beklenmedik yağışlarla karşılaşabiliriz
Beiträge von Gréy
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Bu hafta içi ara ara yağışlar devam edecek perşembe günü vites attırabiliriz.
6-12 Temmuz arası Basra sıcakları geliyor bölge adına gerçek anlamda yaz mevsimi bu tarihlerde başlayacak. Basra bildiğiniz üzere inatçı bir basınç olduğu için temmuz ayının hemen hemen tamamında etkili olmasını bekliyorum. Ancak 12 Temmuz ve 20 Temmuz civarlarında iki kere Balkanlardan serin atak bekliyorum. Bunlar Basra ve Afrika sıcaklarına buzlu limonata gibi kısa süreli molalar aldıracak olsa da ay genelindeki yüksek sıcaklık anomalisini çok kıramayacak gibi görünüyor.
-
Bafra'nın doğusundan yeni kütleler gelmeye devam ediyor
-
İncesu ve üniversite tarafları daha tehlikeli gibi kütlelerin rengi o bölgede koyulaşıyor
-
Yağdıkça yağıyor denizde ne var ne yok üstümüze gelmeye devam ediyor Karadeniz şu nimetlerini keşke daha sık göstersen

-
Yanıldınız
Yazının ikinci kısmını da okursan kimin yanıldığını görürsün

-
Son tahminlere göre pazarı pazartesiye bağlayan gece alçak basınç Sinop-Samsun civarına giriş yapmaya çalışacak vurduğu yerlerde kuvvetli yağışa sebep olacak yağışların denizde kalma ihtimali de bulunuyor.
Bahsettiğim yağışların ilk dalgası geldi ama en etkili atak şimdi yola çıktı umarım bir sıkıntı yaşanmadan atlatırız
-
Şu kütle
Dakikalar içerisinde şuna dönüştü
-
Yağış ihtimali iyice azaldı gece ani bir atakla vurdu vurdu kütle başka şansımız kalmadı
-
Son tahminlere göre pazarı pazartesiye bağlayan gece alçak basınç Sinop-Samsun civarına giriş yapmaya çalışacak vurduğu yerlerde kuvvetli yağışa sebep olacak yağışların denizde kalma ihtimali de bulunuyor.
-
WRF Samsun boşluğu gözler önünde Sinop için yine en sevdiği rüzgar yönü hakim batı karayel

-
Karadeniz'in en batısında doğusuna kadar minimum 15-20 mm yağış bekliyorum Samsun hariç. Sistem dönüş hareketi yaparak denizden besleme yapmazsa Samsun sistemi büyük oranda boş geçer yazdım buraya
-
Sistemi Batı Karadeniz'e kaptırdık kırıntı yağış ve serinleme son 2 aydır olduğu gibi.
-
3 tarafı denizlerle çevrili bir şehirde %17 nem nasıl oluyor

-
Her model ayrı takılıyor ortada ull benzeri bir oluşum var son dakikaya kadar hop oturup hop kalkacağız 100 mm potansiyeli taşıyan sistem. Şansımız çok yüksek değil açıkçası ama sıfır da değil.
-
-
Bugunde öyle denildi hava daha güzel sözde serinleme vardı odamı uçtu.
Bugün öğlene kadar gayet sıcaktı öğleden sonra rüzgar eseceği ve havanın serinleyeceği de belliydi. Hafta sonu daha rahat geçecek sonrası sıkıntı ay sonu sürprizli
-
Önümüzdeki hafta Batı kesimlere çok sert bir Afrika atağı geliyor 35-40 derecelere hazır olalım.
-
Samsun sahil ve konumum için halen aman aman bunaltan nemli sıcaklar yok, hatta akşamüstü serin püfür püfür esiyor. Verileri çok incelemedim ama sanırım temmuz başına kadar 24-28°C lerde dalgalanıp duracak sıcaklıklar.
Daha hazirandayız bu ayda bunaltan sıcak olacaksa yandık zaten
2020 yazında tam da buna karşılık olarak aşırı sıcak bir haziran ayı geçirmiştik. Yağış olarak iyi dedim ama Orta Karadeniz 2020'de berbattı yanlış hatırlamıyorsam Rize çevresi ekstrem yağış aldı şu ana kadar da çok farklı ilerlemiyor açıkçası.- Yaz yine sıcak geçecek
- Geçen yıl kadar ekstrem değil ancak ara ara Afrika atakları bekliyorum. Karakteristik olarak geçen yaz ile benzer ama Basra atakları gibi 15 gün süren Afrika atakları beklemiyorum o 2024 yazına has olağanüstü bir durumdu. Bölgenin iç kesimlerinde sıcaklık rekorlarını zorlayan noktalar olacaktır zaman zaman.
- Yağış açısından Karadeniz'in özellikle de Doğu Karadeniz'in senesi olmasını bekliyorum. Sochi kışın bile bu kadar aktifken yazı boş geçmez.
- Kısa vadede ise Kurban Bayramı'na kadar bölge genelini etkileyecek önemli bir sıcak hava dalgası yok. Orta vade de çürüklük dönemi sıkıntı çıkarabilir.
- 2020 yazına benzetmekle birlikte haziran ayı konusunda bu yıl ile ayrışma bekliyorum.
-
500 hpa seviyesinde soğuma olmadığı için yine yağışsız bir serinlik olacak
