Hocam doğru diyorsunda siz 17-18 cm iseniz bizim de şuan bir 7-8 cm olmamız lazımdı ama 2-3 cm lerde kaldık fark dramatik ya cm olarak
Karasallık
Hocam doğru diyorsunda siz 17-18 cm iseniz bizim de şuan bir 7-8 cm olmamız lazımdı ama 2-3 cm lerde kaldık fark dramatik ya cm olarak
Karasallık
Sabaha kadar graupel yağsın gıkımı çıkarmam ![]()
Bayağı bayağı boş geçiriyoruz bugünü neyseki sistemin en sıcak saatlerime denk geldik diye avutuyorum kendimi.
Avrupa Yakası'nın bu şanslı haliyse bitmişiz sabahtan beri boş boş bakıyorum gökyüzüne...
Sistem fosçular geldiğine göre sisteme başlamış bulunmaktayız hayırlı olsun gömülmeyi hazırlanın ![]()
Şu ana kadar şanssız yerler Avrupa Yakası'nın doğusu ile Anadolu Yakası'nın doğusu oldu. Anadolu'ya sistem daha yeni geliyor anlarım da biz niye bu kadar boşlukta kaldık hayret verici.
Bu bafra ne mübarek bir yermiş : )
En büyük kudurtucu yanı yıllık yağış miktarı Samsun merkezden bile daha düşükken kışın çoğu sistemde kar yağıyor olması dekleri de kesiyor ![]()
Anlık olarak 850 hpa'da -9 girişi var yer sıcaklığı da 0-1 derece arasında konumumda ama güneşin dik gelmesi meselesi mart ayında yağan karlarda hep aynısı oluyor çok çabuk eriyor çatılar ve arabalar beyazdı 30 dk önce, hepsi erimiş.
Kütleler Anadolu Yakası'na çıkarma yapıyor Bursa radarı ve Windy'den net görünüyor.
Şile açıklarından devasa bir şey yaklaşıyor.
Oraj görülmeye başlamış
Aklı sıra İspanya civarındaki AB ye vakum etkisi yapıp birleştiriyor.La olum sen nasıl bir modelsin ya.Bakayım o AB orda erkenden yok olursa nereyi birleştirecen
Boşuna kolpa GFS denmiyor takip edilecek model değil.
gündüz kıyılarda sıcaklık sıkınısı olucak mı ?
Evet olacak şu an bile oluyor.
Yalnız şu saatte bile tutan eriyor sıcaklık 0 derece civarında gündüz çok yoğun yağmadığı sürece biz Güney sahilindekilerin örtü görmesi zor.
Günaydın beyazlamaya başlamışız hayırlı uğurlu olsun /scatisma2::341
Bu oluşuma vortex demekten ziyade mezosiklon demek daha mantıklı geliyor
Bir gözlük de Hava Forum'a gelsin :hfyeni (29): Aytac
Komutan Logar bir cisim yaklaşıyor efenim :hfyeni (29):
Bahçelievler'de tekrar ince bir kar yağışı var okulların tatil edilmesiyle sistemi çok güzel takip edeceğim ![]()