normalde dekler durdugunda hava acılırdı ama sultangazide yagış hafiflesede hava acmıyor genellikle orta yogunlukta bir kar mevcut.
Beiträge von MuratGuzel
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ayrıntılı radar linkinde sıkıntımı var
-
Avrupa yakasında yarım metreyi geçen kar var. Burada birçok yer yarım metre bile alamadı. Süpürsün biraz bize de gelsin. Zaten her koşulda kar alacaksınız bu gece hafif bile olsa.
gelmesin demiyorum ben sadece yorum yaptım sizede gelsin bizede ama şu durum anadoluya yarar
-
boğaz çevresı ve anadolu yakası kopuyor. rüzgarın değişmesi lazım avrupa yakası için karayel hepsini doğuya süpürüyor
-
çok pis boşlukta kaldık sultangazi olarak ıkı etkılı kutlenın arasındakı boşluk .s
-
O sanırım radardaki bir hata...
Aylardır hava koşulları ne olursa olsun orada çakılı duruyor çünkü...bılmıyordum

-
çatalcadaki ufacık kırmzıı kütlryı farkeden varmı
çok ılgınc -
istanbul ayrıntılı radar lınkı atarmısınız
-
sultangazide az önce 71 cm ölçtüm.
-
kardan dolayı modellere bakamıyoruz ama pazardan sonra kırıpılmalar var üstatlardan detaylı bir aciklama istiyorum .
-
Şuan butun TURKIYE Istanbulu izliyor efsaneyi izliyor !
-
istanbul alev aldı yanıyor !
-
her zaman olmaz bunu cercevelettirin.

-
yarın erken gelsin gozunu sevdigimin karayeli suprizleri sever.
-
rootun yaptıgı hata olgun davranamamak bu kadar cabuk degisimler gostermemeli duygusal olmamalı bunuda yaşına veriyorum tecrubelendikce karakter koyucaktır kendine. iyi bir tahminci modellere göre degisik yorum yaparak degil modellerin ve endekslerin verdigi bilgilerin istikrarli ve sistematik bir bicimde kendi tecrubelerinide katarak harmanlamasıyla olur. Bu açıdan wildeo hocamızı takdir ediyorum cok degerli tahminleri var.
-
şuan bakılacak en iyi model gfsdir.
-
wrf modeline hic guvenmiyorum gecen sistemde yagis verdigi zaman yagis olmadi yagis vermedigi zaman yagış oldu ama ecm de bir takım sıkıntılar oldu sistem suresiyle ilgili. Gfs de oluşacak tepki ab yagışın kar kky daha sonrada yagmura dönme riski taşıyor. Kısacası yağış miktari artarken soguma azalıyor. Yagis azaldikca soguma artiyor. Umarim istedigimizi aliriz. AMIN.
-
istanbulda carsambaya kadar 1 metre kar gören yer olabilir yagmur diyenler var onlar yer sıcakligıniñ -3 oldugunu bilmedikleri icindir direk kar olur. Ben normalde temkinliyim şuanki durumu söyledim hersey degisebilir arkadaslar dua edin. Sistem efsane olabilir.
-
bu sistemin krali edirne olur tekirdagda cok birsey beklemesin.
-
Dereyi görmeden paçayı sıvadık fakat sistemde yağış sıkıntısı yok. Yağışın büyük kısmı DEK yağışları olacak.
ins öyle olur .