Beiträge von faruq16

Meteorolojik Model Güncelleme Saatleri
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)

    Sıkma canını reis... Şu bir gerçek şu ana kadar tespit ve tutarlı tahminlerini yakalayan adam olmadı desem abartmış olmam diye düşünüyorum. Diğer tahminciler de elbette değerli lafım yok. Ama senelerden beri izlerim ve netice olarak basit sapmalar dışında oldukça isabetli oldun. Yine yanıltmayacağını umarak yazıyorum. Takdir Allah'tan.

    Allah razı olsun Semin hocam, bilgilerinizi ve basiretinize dirayet versin... Bursada çok güzel kar oldu. Çok bereketli geçti. Peki Bu hafta içi durum ne olur sizce? Tahminlerinize ne olur rica etsek... zahmet vermiyeceksek... Selam ve dua ile...

    Ruzgar suan bati karayel. zamaninda donseydi eger simdi 50 ler havada ucusuyordu. Kuru sıkı atmadik yani 20 30 50 leri. dusen yagis miktari ortada. kismet degilmis. moralim cok bozuk.

    Semin Hoca, sizin canınız sağ olsun. Allah işi bu, siz tedbirinizi aldınız, teslim olup tevekkülde ettiniz... Taktir O'nundu, ve böyle takdir etti. Sözleriniz, ifadeleriniz açık ve net, görmek isteyen gerçeği görür. Tartarak ve hesaplayarak konuşma adabını bilen birisisiniz. Bu sebeple kim ne der, ne düşünür size can sıkıntısı vermesin. Görüyorum ki inançlı insansınız o halde bozmayın moralinizi Allah ne dilerse o olur, gerisi anlamsız.


    Adı üstünde hava tahmini... Tahmin, kesin olmayan, ihtimaller dahilinde yapılan öngörüdür. Yani %100 kesin değildir. Bizim hesabımıza göre böyle deriz, Allah takdir ederse olur. Dilemezse de olmaz. Yok hüsrana uğradık, yok hayal kırıklığı gibi ifadeler kullanmak yerine, Allah nasip etmedi dense ne güzel olacak ta...


    Herneyse dediğim gibi sizin canınız sağ olsun, emek verip, zaman harcayıp meraklı gözlerle bekleyen nice kimselerin meraklarını gideriyorsunuz. Emektir, saygı gerektir. Hakkınız var mutlak. Helal ediniz.


    Selamlar...