Hayır canlı türleri daha kırılgan hale gelecek. İnsanlara bu konuda canlıların nesillerini korumak adına daha çok sorumluluk binecek. Öte yandan yer seviyesi atıyorum 1 derece ısınıyorsa 500 mb 0.1 derece şeklinde bir oranla ısındığından konvektif yağışlar artıp cephesel yağışlar azalacak. Konvektif yağışlarda bildiğin gibi toprağın suyu hazmedemediği, barajlar için çok yararlı olmayan hızlıca sele neden olan yağışlar olduğundan uzun vadede kuraklık çeken yerler artacak. Kasırgalar, medicaneler ve Kuzey Kutbuna yakın siklonlar(İzlanda da dahil) daha güçlü hale gelecek. Musonlar genele baktığımızda zayıflayacak ancak La Nina zamanlarında Hint Okyanusunun sıcaklığıyla birleşip daha şiddetli olacak. Kuvvetli La Ninaları göremeyeceğiz. K.Yarıkürede 2,5 derece sınırını aştığımızda kış mevsimi 2 aya inecek ve Karadeniz kıyılarımız çok daha zor yerde kar görür hale gelecek, 2060 sonrası yazlarda Arktikte buz kalmayacak vs. bu tarz bir sürü senaryo görünüyor.
Hocam arktikteki gidişat maalesef en kötü senaryo olan RCP 8.5 doğrultusunda gidiyor
Çok normal. Orada hem buzullar eriyor hemde sera etkisiyle güneş ışınları daha az geri yansıdığından yer daha çok ısı tutuyor. Tropikal kara parçalarında da gece sıcaklıkları korkunç hızla yükseldi ki bu da sera etkisinin ve ısınan okyanusların aşağı seviyeye daha çok nem pompalamasının gündüz-gece sıcaklığı makasını düşürdüğünü gösteriyor. Antarktiktada da Arktiktekine benzer sürecin başladığına dair veriler geliyor ve Antarktikanın erimesi deniz seviyesinin yükselmesi açısından Arktiktekine benzemeyecek.
Aynen öyle hocam antartika son kalemiz o da sallanmaya başladı
Gece epey yağış düşmüş halen ıslak yerler kütlelerin güneye ulaşması sevindirdi.Yağmuru görünce bir tuhaf oldum o kadar bozuldu psikoloji artık durağan havadan.