Aydosa kışın araba ile çıkılıyor mu arkadaşlar bilen var mı ?
Beiträge von sistemci5534
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Ya çok yakınsan
Fırtına öncesi sessizliktir böyle sistemler. İzini önceden belli etmez. 87 misali, 4 mart 1987 de trt bir gün öncesinde hava durumunu 4 mart için günlük güneşlik göstermişti. Tabi o zamanki veriler ve teknoloji ile zor belki ama demek istediğim. Beklemediğin bir anda, beklemediğin kadar vuran sistem benim için efsanedir. Kaç cm olursa olsun

-
@Merteoloji57 lahanayı yerken iyiydi. Sıra sapını yemeye geldi
yoksa meee mi diyorsun 
-
Gözüküyor ki 22 Ocak 2012'nin kısa versiyonunu tekrar yaşıyacağız. 1987 2004 efsanelerini yaşayacaz yazanlar da var o efsaneler birdaha gelmez İstanbul'a zira onlar 100-200 yıllık sistemler.
Bir gün o gelecek ben inanıyorum.

-
GFS Akşam güncellemesi bi 15-20 dakika sonra başlayacak. Bölgemize ve tüm ülkeye hayır getirmesi dileklerim ile bu yılın son güncellemesi, yani 2016'nın.... o sebeple büyük önem arz ediyor.

-
Hayırlı günler
Hayırlı günler izmir sorumlumuz
@TT SiNaN NN -
Yarın sabaha kadar İstanbul il geneli yağışlı alan içinde kalıyor. Daha sonra yağışlar yavaş yavaş doğuya doğru kayacak. Radardan takip edin. Bulutların içinde değilim bu saatten sonra ben bilemem nereye ne kadar yağacağını.
bu akşam 7 den sonra öğle saatlerine kadar yer yer ve bölge bölge etkili olabilecek bir yağış gibi gözüküyor. Son part ve sonra elveda edeceğiz ne zamana kadar? 6 ocak sistem girişine kadar
yani 4-5 karsız sabredelim artık bay hava. -
@Bay Hava arabanin ustundeki kar. Sence kac cm vardir?forum.havaforum.com/attachment/18203/
7-8 cm mert.
-
Sonuç önemli. En yüksek değer kaç olursa sonuç da odur. Yarın sabah cetveli batır bak bakalım kaç cm olmuş.
Cm mi ? o ne ki

-
eger bu bahsedilen sistem Allahin izniyle gelirse bunu en once tahmin eden olarak semih beyi hatirlatir tesekurlerimizi iletiriz emeklerinden dolayi
sinan hocam 13 aralıkta söylemişti. Fakat tarih uzun olduğu için paylaşmak istemedi.
Biz efsane semihi de tebrik etmesini biliriz kardeşim sıkıntı yok. Onun bizde yeri farklı kaldı ki bilmiyorum sen kaç senedir tanırsın ama ben 10 senedir tanıyorum 
-
Bu akşam ve gece yarısı İstanbul il geneli son partlarını yaşacak, yine bazı merkezler bir miktar ve son kar örtüsünü alabilir. Yarın öğlen saatlerinde yağış kesilmiş olacak...
gece12 den sonrası 2017 olduğu için 2017 yılı kar ile başlayacak inşallah istanbulda, (az da olsa) kar ile devam etmesi temennilerim ile.... 
-
Ülke sistemi diyorsunuz ama o ülkenin içinde güneydoğu ve doğu Anadolu yu saymiyorsunuz. Bu bölgeler hakkında da açıklama yaparsanız seviniriz...
Doğu anadoluyu sence dahil etmeye gerek var mı? böylesine bir sistem olmasa dahi; Erzurum,kars,ardahan,ığdır,van,bitlis,hakkari,şırnak (yüksekleri),siirt,tunceli,muş,erzincan, gibi illerin zaten yüksek kısımları veya şehir merkezleri kışın sinerjiyi fazlası ile yaşıyor.

-
sultangazi hafif karlı yerler beyazladı ama daha etkili olması lazım. Bi uçuşa geçemedik hep araç modunda ilerledik.

-
Hocam öncelikle elinize emeğinize sağlık. Ben de bu sistemin efsane olacağına inanıyorum, ancak 500 ve 850 hPa değerleri için konuşmak henüz erken. Özellikle 850 hPa'da -20 çok iddialı bir rakam, bildiğimiz 1929 veya 1987 demektir bu.
Umarım dediğiniz olur

-16 olsa kızacak mısın bize

-
tahmin cok fantastik cok begendik de konum izmir olunca sanki her yere yagar burda yagmazmis gibi geliyor :DD insallah tahmininiz tutarda biz de guzel 2 3 gun geciririz
Herkesten bunları bekliyoruz arkadaşlar, sizlerde taktir edersiniz ki bu işler de bir yazar edası ile tam tahmin yapmamız beklenemez, he yaparsak ne ala deriz geçeriz. Amaç güzel bir ortam yaratmak ileride torunlarımıza anlatabileceğimiz bir kış olursa eğer, bunları resme aktarmak ve anılarla beraber yürüyebilmektir.

-
En yüksek değer kaç oldu arkadaşlar ??
-
tahmin cok fantastik cok begendik de konum izmir olunca sanki her yere yagar burda yagmazmis gibi geliyor :DD insallah tahmininiz tutarda biz de guzel 2 3 gun geciririz
İddialı değilim ama izmir ve çevresi de 8 ve sonrası sistemde nasibini alacaktır.

-
@sistemci5534 Ondan bahsetmiyorum. Rüzgar hızı, sıcaklık gibi verileri kesin dille yazmış.
Olabilir. Hocam o kadar ufak şeylere takılmayalım. Mukayese gibi olmasın ama bir yazar bunları yazdığında bir sıkıntı olmuyor da veya bir şey olmuyor da, bizim gibi normal üye olan arkadaşlar yazınca mı sıkıntı oluyor, bunu anlamıyorum ben de, biraz sağduyulu olmaya davet ediyorum herkesi. İnşallah güzel günler yakındadır.

-
Tahmin yapma farkida bence boyle kesin ve kararli verilere dayali cumlelerle olur sonucta hepimiz ciktilara bakarak uc bes birsey soyleyebiliriz ama asil fark bence bu sekilde tahmin yapip tutturmaktir umarim yanilmazsiniz hayirli olsun.
İşte herkesten bunu bekleriz kardeşim. Herkes efsane olamaz, ama her efsane de böyle şeyleri bilerek veya tutturarak doğar. Bizler bu işte yanılaniliriz de sonuçta kuluz. Allah neyi taktir ettiyse o yaşanacak.
-
bilginize ve yorumlamınıza çok saygı duyuyorum ancak Bu tarz başlıklar için çok erken değil mi? çünkü bu seneki sistemler okadar çok takla atıp değişiyor ki uzun zaman önce güzel gösteren veriler, günler kısaldıkça yok olmaya başlıyor. Umarım iyi bir kar sistemini sonunda yaşarız ve dedikleriniz doğru çıkar.
Korkanın çocuğu olmazmış kardeşim. Biz bu yola başkoyduysak kefeni yırtık olarak değil, kefensiz olarak çıktık bu 1
2) aralık ayında takla atan sistemler ile ocak ayını mukayese etmeyin yanılırsınız. Ocak kışın daha sert hissedildiği hava su ve toprağın daha soğuk halde olduğu bir aydır. O sebeple -7,-5 ler hani bu sistemde kurtarmadı ya (28 aralık sisteminde) işte ocakta olsaydık kurtarırdı rahat. Tabi ab oluşumu da etken. Şu an portekiz ab si ve kuzeyde poların hareketleri sistemin seyrini ve ömrünü değiştirebilir. Ama sistem gelecek Alllah izin verdikçe.