Silverhand 13-22 bin lira arasına çok iyi modeller var hocam.
Bazı modeller gatewayli yani dış sensörden gelen verileri toplayacak küçük bir cihaz gereksinimli, bazıları ise kendi konsolunu içeriyor.
Çoğu güncel modelin zaten AWEKAS, Weather Underground veya WeatherClouda otomatik veri yükleme desteği var.
Pilleri ortalama olarak 2 yıl yetiyor, bazı modellerin güneş enerji desteğide var. Bakım yapılacak çok bir durumları yok.
Tutturacak sağlam bir direğe çok kolay kelepçeleniyormuş. Müstakil evlerde çatı çok mantıklı veya birkaç metre yüksekliğinde sağlam bir direğe montaj şeklinde olabilir. ^SiberianCold55^ konuya daha hakim.
^SiberianCold55^ gerçekten insanları anlamak güç bu tarz konularda.
Bende papaz olmamak için çatıya kurma fikrinden vazgeçtim zaten. Başka yer arıyorum.
4 bloklu site burası, tutar bilmeyen birisi radyasyon yayıyor der, birisi baz istasyonu mu bu vs der boş yara can sıkmaya gerek yok. Kendi balkonumdan teleskopla gökyüzüne bakarken bile bazen çekinerek gözlem yapıyorum birisi başka bir şey diyecek diye
Önümüzdeki günlerde bölgemiz genelinde yerel yağışların etkili olması bekleniyor. Sistem, enerjisini ve ana yağış kütlelerini ağırlıklı olarak deniz üzerinde ve bölgemizin doğusundaki iç kesimlerde bırakacak gibi görünüyor.
Yerel olarak kuvvetlenebilecek bu yağışların getirebileceği olumsuzluklara karşı şimdiden dikkatli ve tedbirli olmakta fayda var.
Özellikle Pazar ve Pazartesi günlerini kapsayan bu süreçte, modeller doğrultusunda öne çıkan ve etki almasını beklediğim kritik noktaları belirttim.
Yazılımımız ise 2 mm öngörmüş Samsun Bölge istasyonu için. Yarın sabah saatleri için hareket sinyali veriyor. Yağışı özellikle deniz üstünde asılı bırakıyor.
Hayatımda yediğim en büyük kazık olabilir çok yakından ıska geçtiği için etkisi fazla oldu Atakum seni Allah alsın ne diyeyim her yerine bulaştırdın şanssızlığını
İlkler arasına girecek cinsten, gerçekten sağlam bir kazık oldu. Bugün yaşadığımız durum, geçen sene yaşadığımızın adeta tam tersi diyebiliriz.
Geçen yıl eylül ayında yağış merkez hattının batısına yığılmıştı. Atakum istasyonu 150 mm, İlkadım-Canik iç kesimleri 8-10 mm, İlkadım kıyı hattı muhtemelen 75-125 mm, Canik ise 38 mm civarında yağış almıştı. Tekkeköy ile Havalimanı-Çarşamba hattı ise yağışı büyük ölçüde ıskalamıştı.
Bugün ise bunun tam tersi yaşandı; yağış merkez hattının doğusuna yığıldı. Havalimanı 127 mm'yi, Tekkeköy 95 mm'yi geçti. Canik 60-65 mm civarında yağış alırken, İlkadım'ın muhtemelen 30-40 mm civarında kaldığını düşünüyorum. Hemen yanı başındaki Atakum ise 0 mm yağış aldı.