@UmuTCaN Erzurum ne kadar alır
![]()
Erzurum yağışı tam çekemiyor ama şöyle söyleyeyim 15 cm cepte üstü hediye. ![]()
@UmuTCaN Erzurum ne kadar alır
![]()
Erzurum yağışı tam çekemiyor ama şöyle söyleyeyim 15 cm cepte üstü hediye. ![]()
Ecmwf 19 u için güneydoğu geneline yağışın son demlerinde havada kar görme ihtimali veriyor umutcan kardeşim doğrumudur
Evet yalnız baktığımızda ECMWF kaynaklı tahmin siteleri aynı durumu söylemiyorlar tedbirli davranmakta yarar var.
Evet üstad. Rakım olarak Doğanşehir’den daha yukarıda
Yarın zamanla sabah erkenden hafif olarak kar başlayacaktır öğleye kadar hafif hatta yerel kesim kesim etkili olacaktır diye düşünüyorum öğle akşam arası sabah göre daha etkili kar görülebilecek. Akşam saatleriyle etkisini azaltıp yine hafif yerel olarak Perşembe sabaha kadar devam edecektir. Asıl yağış Perşembe sabahı geliyor Perşembe sabahı ile Cuma sabahı arası Allah'ın izniyle yarım metreye yakın lar düşecek tüm süreç boyunca toplamda 45 ile 60 cm'lik bir kar yağışı gözlemlenecek Cuma sabahından sonra öğleye doğru en geç öğlen etkisini yitirmiş olur kar yağışı.
Sadece şöyle bir sıkıntı ihtimali var belirtmeden geçmeyelim Perşembe güçlü yağış Akdeniz üzerinden geleceğinden ve saatin tersi yönündeki hareketli AB'den kaynaklı sıcaklık Perşembe öğlen ile akşam saatleri arası kar sınırında olabileceğinden zaman zaman karda erime ve sulu kar durumu mevcut. Ama bu sistemle artık uzun süre kar seviyesinde kalacak sıcaklıklar.
@UmuTCaN hocam siverek te yagıs ne kadar olur ve kar yagar mı acaba ??
75 ile 85 mm arası yağış düşecek toplamda inşallah. Yağışlar yarın zamanla başlayacak ve Cuma öğle yer yer akşama kadar devam edecek şuanki verilere göre; yarın ilk anlarda sıcaklığın durumu sınırda yer yer donan yağmur tarzı kara benzetebilecek bir yağış ihtimali zayıfta olsa var. Bunun dışında yağışlar Cuma sabaha kadar yağmur olarak görülecek şuanki son GFS'ye göre ama Cuma günü zamanla kara dönmesini bekliyorum yağışın süresine bağlı olarak (şuan için en azından 3 ila 6 saat kar yağacak görünüyor) devam edecek örtü işi için bence yarın öbürgün yine konuşalım. ![]()
@UmuTCaN üstad Malatya sürgü bölgesi için kaç cm örtü bekliyorsun.
Cm işine girmeyi pek sevmem ama önce bölgeyi netleştirelim Doğanşehir tarafındaki Surgu'dan mı bahsediyoruz?
@UmuTCaN Olaya daha realist yaklaşmışsınız hocam:)Gerçi modellerde de Perşembe akşam değil gece saatlerine doğru kara çevirir diyordu ben olaya biraz iyimser yaklaşıp kar yağışının başlama saatini biraz erkene çektim:):)
![]()
Siz bölgeyi çok daha iyi tanıyorsunuzdur zaten iyimser demiyelim biz ona. Realist olmak bu durumlarda her zaman daha iyidir bir iki saat erken girerse üyeler laf etmez ama gecikirse vay bizim halimize durumu işte. :))
Ecmw 23 25 sistemini verecek galiba az kaldı...
Abi sistem bölgemize Balkanlar olarak 24'ü sokacak 25'i Sibirya'ya dönecek gibi hadi hayırlısı. ![]()
@buzmavisi harika derken :)))
19'u bölge genelinde 850hPa yani 1500m'de sıcaklığı 0 derecede tutmuş tabi bizim için önemli olan son gün dün böyle değildi sonuçta yarın yine dönebilir takibe devam son ana kadar.
@UmuTCaN Hocam ben kendi tahminimi sizinle paylaşayım.
Erzincan için:Perşembe öğle saatlerinden sonra hava iyice kapanır ve ilk taneler düşmeye başlar.15 ile 18.00 arası yağış iyice belirginleşir.
Akşam saatlerine yaklaştıkça ve geçtikçe yağış kara çevirip yoğunlaşmaya başlar cuma günü öğle saatlerine kadar kesilmeden
yoğun bir şekilde yağarak cuma öğleden ya biraz önce ya da biraz sonra etkisini yitirir.Hocam benim tahminim bu yönde.Sizin Erzincan için tahmininiz ne şekilde olur?
Kesinlikle katılıyorum yağış yağmur olarak başlayıp perşembe son saatler en geç Cuma saatleriyle ile birlikte kara döner, kar yağışı Cuma 00:00-01:00 gibi yoğunlaşır ve yoğun olarak sabah 08:00-10:00 arasına kadar devam eder. 8 ile 10 saat yoğun kar yağışı güzel bir örtü sizi bekliyor. Tadını Çıkarın.
Umutcan kardeşim diyarbakır cuma akşamı kar görürmüyüz
Hocam şuan için maalesef veriler bu ihtimali neredeyse yok denecek kadar düşük veriyor. Yarın yağışın ilk saatlerinde ve Cuma günü yağışın son demlerinde min 850 m'lere düşüyor kar sınırı şuan için. Bunun dışında kalan aradaki saatlerde sürekli 1000 m ve üstünde.
Evet arkadaşlar GFS güncellemesi bitmiş ve veriler güncellenmişken soruları önümüzdeki 1 saat alabilirim. ![]()
Umutcan teşekkürler ama ECMWF ninikini sormuştum...Bunu biiyorum...Sana zahmet varsa...
Maalesef bölgemiz be çevresini gösteren bir ECMWF diyagramı mevcut değil eğer ücretli ödemekle alabilecekseniz o zaman weatherbell'e bakın.
İnternetten görüp ekran alıntısı yapıp atıyorum. Yani bilgisayarda olan bir foto.
forum.havaforum.com/attachment/13740/forum.havaforum.com/attachment/13741/
1. resimdeki Ayarlar ile yüz emojileri arasındaki ataç işaretine tıklayın ardından 2. ekrandaki ekleyince tıklayın ve istediğiniz resmi tıklayıp yükleyin. Ardından yükleme tamamlanınca tam ekran boyutunu tıklamayı unutmayın. ![]()
Ya arkadaşlar şu sayfaya nasıl resim atılıyor bir türlü beceremedim.
Mevcut telefonunuzda yada bilgisayarınızda olan bir fotoğraf mı yoksa internette gördüğünüz bir fotoğraf mı?
Kahramanmaraş,kar,diyagramını,paylaşabilirmiyiz?UmuTCan,dostum...
ECMWF'ye maalesef erişemiyorum zira çok faiş fiyatlarla paylaşılıyor. GFS 0-384. Saat ve 0-192. Saat 3 saatlik' paylaşayım.
forum.havaforum.com/attachment/13708/forum.havaforum.com/attachment/13709/
En düşük: 5.2
En yüksek: 11.7
Pazartesi bonusunu nasıl kaçardım anlamadım, herkese başarılar. ![]()
O deyilde ay sonu sistemi çok güzel arkadaşlar
Şu önümüzdekini bir atlatalım hele. ![]()
@KARcanavarı @Kadirwinter @KRAL ve @UmuTCaN arkadaşlar diyarbakır başta olmak üzere sistemle ilgili tüm iller hakkında yorum yapılabilirmi acaba. Bu şekilde kafsm karıştı.
Bu akşam bir bakalım. ![]()
GFS 20 Ocak'a kadar beklenen toplam yağış
forum.havaforum.com/attachment/13559/
ECMWF 20 Ocak'a kadar beklenen toplam yağış
forum.havaforum.com/attachment/13560/
Maşallah modeller çok güzel.