An itibariyle Pursaklarda kar taneleri net görülmeye başlandı şu an ışıkta belli oluyor.
Posts by Umut Gürsoy
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Pursaklarda hafif atıştırmaya devam ediyor. Kütle eridi zaten.
-
Pursaklarda 2006 sisteminde rahat yarım metre veya daha fazlada olabilir bayağı bir kar vardı 3 gün boyunca çok güzel bir yağış olmuştu. Aralıksız yağdı diye hatırlıyorum.
-
Konudan bağımsız olacak ama merakımdan soruyorum. 2006 yılındaki o efsane kar yağışlarını oluşturan sistem nasıl gelişmişti? Benim Ankara merkezde konumum itibariyle tipi şeklinde kar yağışını şahit olduğum tek sistem buydu sanırım. Bir daha konumumda böyle yerde alıp gökte savuran türden bir kar yağışı görmedim (2003’ten beri Ankarad’ayım) Bir de o zamanki yağış 2-3 güne yayılan bir yağıştı. Ve o yağış bittikten sonra da yaklaşık bir 1 ay sıcaklık sıfırın üstüne çıkamamış kar yerden kalkmamıştı.
Efsane sistemdi hatırladığım sistemler içerisinde en efsanesiydi çok anılarım var bu sistemde.
-
Pursaklar 0.4 derece beyazlama yok henüz hafif devam ediyor kar yağışı.
-
Pursaklarda orta şiddette devam ediyor.
-
Pursaklarda yağış kara döndü fakat radar kötü bitecek yağış.
-
Sıcaklık 1.6 derecede tıkandı kky dahi yok saf yağmur var.
-
An itibariyle sıcaklık 1.5 derece şakır şakır yağmur var.
-
-
Batili indirse ne olcak?kar ise amacimiz,yeterli soguk yok kiyilar icin.
Batılı olsaydı italya taraflarını kapatmasaydı azor en azından iç kesimler iyi kar alabilirdi hocam ama azor tüm Avrupa'yı esir almış gözüküyor. Akdeniz çanağı kapalı kuru soğuk yiyeceğiz yaklaşık 2 hafta. Hiç bir yere yaramayacak yani ne kıyı ne iç kıyılar içinde soğuklar yetersiz zaten.
-
Arpege güvenilir bir modeldir özellikle yağış konusunda ama tek bir güncellemede verdi bunu o yüzden pek ümitlenmeye gerek yok. Sürpriz olsa güzel olur aslında yarın sabah girse soğuk 1100 m üzeri iyi kar görür son arpageye göre.
-
GFS ye pek güvenmeyin arkadaşlar yinede umut bağlamayın fazla sisteme GFS 2 gündür akşam güncellemelerinde düzeltecekmiş gibi fake atıyor geriye kalan güncellemelerde bozdukça bozuyor.
-
21 inde bolgemiz ilk ciddi kar li sistemini görecek insalah. Guneydeki nem ve kuzeydeki soguk hava bölgemizde catisacak. Ozellikle ankara konya kuzey ve batisi. Yozgat sivas iyi yagis alacak yerler
Hocam şimdilik yağışlar genelde yağmur şeklinde görünüyor modellerde kar açısından şanssızız gibi duruyor. (Ankara)
-
Arpege güzel çıktı verdi ama vade uzun arpege sisteme 6 saat kala verseydi şu görüntüyü güzel şeyler olurdu belki.
-
Yükseklerin bile kar görememe ihtimali var bu sistemde baştan söylediğim gibi bi yol olmaz bu sistemcikden. Sağlam sistemde görünürde yok şimdilik.
-
kilanli hocam bu seneki tüm sistemler böyle doğulumu inecek yine kuru soğuk olacak gibi bol bol adam akıllı bi sistem yok modellerde henüz.
-
Hem Ecmwf hemde GFS ana çıktıkları berbat 21-22 Ocak sistemi için şimdilik.
-
Mart ayında 2011 hariç hiç öyle Ocak ve Şubat aylarında ki sistemler kadar tatmin edici sistem görmedim. Yani binde bir olur Martta burdan anlayacağımız bu ki bu sene Mart ayı da pek potansiyelli gözükmüyor geçmiş seneler kadar.
-
Şuan ecmwf sistemi vermedi diye umut kaybetmeye,moral bozmaya hiç ama hiç gerek yok.Her güncelleme değiştiren modellerden bahsediyoruz.Yarın sistemi efsane yapadabilir.Sadece bakıp geçiyorum ne seviniyorum ne üzülüyorum anı yaşa şeklindedir.Zaten bu sabah beklemediğim bir şekilde ışığa baktığımda karla karışık yağmur gördüm.Bir kez daha anladım modellerin bu dönemdeki tutarsızlığını.O yüzden umut kaybetmeye veya umutlanmaya gerek yok diyorum ben.Sadece takip edelim sistemi yaşayalım😅
O efsane ihtimali hocam maalesef yok denecek kadar az yüzde 0.00001 ihtimal bu sistem için en fazla olabileceği bence sistem sonu hafif kky belki o bile olmaz. Bu sene ben pek ümitli değilim kar açısından. Şubattada genel itibariyle ılık yağışlı tarafta kalacağız bol yağmur yağacak Şubat ayında da ilk görünüm o yönde.