Posts by Umut Gürsoy
06:30-08:15 (GFS Sabah)
09:00-10:00 (ECMWF Sabah)
12:30-14:15 (GFS Öğlen)
18:30-20:15 (GFS Akşam)
21:00-22:00 (ECMWF Akşam)
00:30-02:15 (GFS Gece)
-
-
Aykut53 hocam Ecmwf 72 h ya kadar olanı alabilirmiyiz
-
-
Yalnız Ecmwf öğlen baya güzel geldi.
-
-
-
-
Iconda geceye göre bariz güneyleme var bakalım nasıl bir şey verecek. Şu an Akdeniz'e kadar indirdi. Edit: Evet güzel sayılır. 850 biraz daha düzelmesi lazım iconda ama baya güneyli düne göre.
-
Ortalama baya iyi gelecekte bu sistem böylede gelmez yüksek ihtimal çok değişir daha 2 güne kadar.
-
GFS çok uçuk yağışlar veriyor nedense Ecmwf ve diğer modeller daha mantıklı geliyor ama bakalım GFS illa bı yerleri kara boğacak blokajla. Ayrıca Ecmwf çıktısıni beğenmeyenler var heralde bu ayda 5-7 cm arası bir kar vermiş. Kasım ayına göre bayağı çok miktar bence. 1 saat seyirlik bile yağsa o bile yeter bu ayda.
-
Ecmwf guncelleme saatlerini erkenemi aldı wxchartsta guncelleniyor daha 24 saati çıktı.
-
Bu sistem yüksek ihtimalle kar açısından tatmin edici bi sistem olmaz. Böyle sürekli gidip gelen sistemler genelde yaramıyor.
-
Şu sistem eğer GFS deki gibi güneyli inse olacakları görüyoruz çok güzel blokaja müsait baya potansiyelli Kasım efsanesi bile olur eğer güneyli inebilirse.
-
5 cm sürükleyecek
5 cm ye sürüklese yine iyi valla bu ayda ben o kadarda beklemiyorum. GFS her zamanki GFS her sene ezberledik 120-132 arası abartır 60-84 h arasında yok eder ısrar eder onda
-
Hocam Pursaklar/Saray acayip yağış aldı.Ama Pursaklar merkez ve Bağlum bom boş kaldı..
Doğrudur hocam iyiki pursaklarda değildim bugün yoksa kafayı sıyırırdım yüksek ihtimal baya bi sıyırdı kütleler.
-
Bugün gün boyu Karapürçekteydim kara doydum diyebilirim. Çok güzel yağdı 5-6 saattir devam ediyor ve şu andada baya bir yoğunlaşmıştı ben oradan çıkarken. Şimdi Pursaklara geldim bomboş kuru ayaz var. 10 km mesafede ciddi farklar var. Çok bölgesel bir sistem.
-
Fena geliyor konumuma bakalım kaç cm ekleme yapacak sarı kütle. Şu an eksi 1 dereceyim. Orta şiddette devam ediyor.
-
İyiki Pursaklarda değilim Karapürçekteyim 3 cm oldu an itibariyle sarılar gelmeye başladı fena karardı hava. Pursaklari fena sıyırıyor bakıyorumda radara.
-
An itibariyle Karapürçekteyim çok iyi yağış var.
-
An itibariyle bayağı hafifledi yağış.